lördag, juli 24, 2010

Parlamentarisk workshop

Har haft en intensiv men tillfredställande dag. Fick en tidig start m frukost o solsken innan det blev dags för allvar. Har sedan gått på fyra 1,5h sessioner av presentation av papers o diskussion uppbrutna av fika o lunch. Stolarna är lagom bekväma så t em fick jag lov att ta med en kudde att avlasta rumpa o rygg med. Överlag har det varit intressant o jag har haft riktigt trevligt. Efter sista omgången för dagen blev vi bjudna på guidad tur av huset av Lord Norton - festligt o intresant. Middagen var rätt uppsluppen och vi gick sedan vidare t puben. Trevligt men tyvärr tog rumpont o trötthet över så nu är jag på rummet. Ska läsa lite papers innan det är dags att sussa. Blir en tidig start imorgon då jag ämnar ta en morgonpromenad kring markerna.

fredag, juli 23, 2010

På konferens

Sitter i mitt rum i Wroxton College och skall strax lägga mig. Har just läst klart en bunt papers som jag skall höra presenteras imorgon. Speciellt en känns relevant för det arbete vi sysslar med, men även andra kommer nog vara intressanta.

Tillbringade fm hemma med att jobba lite, städa o tvätta lite och förbereda mig för helgen. Resan till tågsationen var rätt jobbigt då det var enormt hett på tunnelbanan och jag fick kånka min väska i rätt många trappor. Kom dock på mitt tåg till Banbury och kände mig vuxen. Ännu mer när jag sedan tog taxi från stationen till Wroxton helt själv och satt o läste konferenspapers i baksätet. Kom fram, installerade mig på mitt rum och fann tillgång t trådlöst nätverk. Jippi! Med det ordnat passade jag på att ta en tur runt byn, äta lite mellanmål samt prommenera lite i the grounds. Väldigt fint o pittoreskt. Synd jag inte fick med akvarellerna som jag tänkt, men hade nog inte hunnit måla ändå. Som tur är har jag iaf lilla kameran så dokumentation sker. När klockan slagit sju begav jag mig så smått till matsalen. Fick överaskande god mat (saftig kycklingfilé och aldente gröna bönor!) och hade rätt gott middagssällskap. Känner mig dock lite vilsen då alla andra tycks vara etablerade och erfarna parlamentariska forskare el parlamentariker och jag är endast en liten assistent. Å andra sidan gör det mig rätt cool som är här. Satt ett slag och njöt av kvällsljuset, lugnet o naturen innan jag gick in, ringde maken och satt mig att läsa. Nu är det dags att sussa: morgondagen börjar tidigt, iaf för att vars en lördag (kl 9 börjar första talaren, frukost kl 8).

Presentation på parlamentet bl a

Fortsatt med jobb onsdag torsdag. Lyckades med ett litet missförstånd om deadlines, men det ordnade sig.Igår hade vi event på parlamentet för att presentera vad vi funnit hittills i vårt projekt för personal i utskottem och få lite feedback on saker det skulle tycka var intresanta att veta mer om. Det gick bra och kändes epciellt lyxigt att få gå fast track in i byggnaden förbi tursiter och annat löst folk. Haha! Efter vår presentation täffade jag Sian på pub ett slag inna jag begav mig hem. Är väldans trött måste jag erkänna och orkar inte värst mkt på kvällarna. Fötterna är fortsatt svullna och min ena arm blå från blodprovet. Nu ska jag fixa oh trixa lite inför helgen dåå jag far på konferens.

tisdag, juli 20, 2010

Kontroll & jobb

Dagen började emd en tur till sjukhuset då jag fick blodprov tagna i två omgångar, en injektion som ska motarbeta eventuella antikroppar mot barnets blod (då jag är rh negativ), besök hos förlossningsläkare samt bokning av nästa ultraljud. Det gick ovanligt fort denna gång och jag slapp någon längre väntan. Tjoflöjt! Träffade dessutom samma par som sist i korridoren och vi snackade och utbytte kontaktuppgifter. Vi ska båda föda i oktober, bor rätt nära varnandra och har båda vW! Min första 'mammakompis'.

Sedan var dte jobb som gällde och jag läste en massa epost och satte igång med dte som måste göras denna vecka. Var dock trött och besvärades av värmeutslag på låren (ajajajajajaj!). Jäkla skönt att ta sig hem trots tortyrsmärta från utslagen.

Annars är fötterna enormt svullna och knappast attraktiva. Vattenansamling och värme är inte en dunderkombination.

Hemfärd

Vi började måndagen tidigt genom att äta frukost med Viktor innan han for till jobbet. Sedan var det bara att sätta igång med packningen och fösöka få med så mkt som möjligt. Efter en del trixande hade vi fått ned det mesta av barnkläderna vi fått/låna (utom ett urval som kan var lagom efter jul eller är bra att ha kvar i SThlm tills dess), en del böcker samt vårt mexikanska tryck och den hatthylla vi köpt på loppis. Mkt nöjda prommenerade vi vidare till min föräldrar för en riktigt god och trevlig trerätters lunch. Vi hann sedan med ett kort stopp i Örby innan Stickan kom och hämtade oss för skjuss til Arlanda Express.

Det gick ovanligt smidigt på flygplatsen, även med vårt extra specialinpackade kolli, såpass smidigt att vi gick genom säkerhetskontrollen tidigare än vi tänkt. Det var bara att gå ut igen för middag på Alfredos och sedan tillbaks lagom till ombordstigning. Förutom visst meck pga nuvarande storlek och ännumindre smidighet gick resan jättesmidigt och vi kom ut till tåget ovanligt fort. Med tanke på bagage osv fick vi ta taxi från London Bridge och det var det värt. Hemma var vi tidigt nog att hinna fixa och slappa lite innan dte var dags att sova.

söndag, juli 18, 2010

Resten av söndagen

Vi lämnade Hasseludden så smått och fick skjuss hem också. Efter ett snabbt stopp hemma stack jag till Liljeholmen för lite QT med Melina. Det blev glass nere vid Trekanten i solen och fint prat. Hann sedan med bussen tillbaka för middag med svärfar, svåger o make. Gott o trevligt. Fick vaniljglass o varm hjortronsylt till efterrätt! Som avslutning på dagen och lite på Sverigevistelsen spelade vi poker och åt av Alfred egenhändigt bakade hallongrottor. Mums igen! Nu ska här sovas så att vi kan komma upp imorgon o packa alla de saker vi ska få med oss hem. Ojoj.

Yasuragi

Igår så var det då äntligen dags för att uppleva jakob och Julias bröllopspresent med dem: ett dygn på yasuragi japanska spa på Hasseludden. Vi gick smidigt nog skjuss dit av Magnus o Johanna och kunde så invänta bröllopsparet o gå på introduktion efter vi checkat in. Sedan var det dags att klä sig i badkläder o yukata (typ kimonoaktig badrock) och påbörja spalivet. Det blev tvagning enligt konstens alla regler, bad i de utomhus belägna varma kälorna med utsikt över skog o hav, fruktorgie, ångbastu och såsmåningom avdudchning för att kunna klä sig till middagen, dvs i yukata o underkläder. Middagen var riktigt, riktigt fin. Bättre än jag vågat hoppas. Först fick vi misosoppa o riktigt fin sotad lax för att väcka den iofs klarvakna aptiten. Sedan åt jag en ljuvligt god oxfilé med ris och avslutade med smultronyogurthglass. Mums! Vi passade sedan på att ta en kvällsprommenad i den japanska trädgården och sedan var jag helt slut. Då vi ville utnyttja vistelsen maximalt valde vi att satsa på tidig uppgång nästa dag o gick därför och la oss relativt tidigt.

Frukost intogs kl 8 på terassen. Det fanns mkt gott att välja bland så det blev en rejäl frukost. Linus o Magnus valde att testa qi gong medan vi andra tog oss till badet. Det blev framför allt en hel del badande i varma källor under fm. Avslutade, efter utcheckningen, med en riktig tvagning och man kände sig väldans ren o avslappnad när det var dags att bege sig. Inte illa alls!