fredag, juni 29, 2007

Bomber och granater

Var inne i stan idag for att kolla upp ett jobb. Nar jag var dar och pratade med agaren sa namnde han ngt om bomber vid Picadilly. Jag hade haft stora problem med tunnelbanan tidigare pga "unidentified vehicle" vid London Bridge och sedan tagit en alternativ tunnelbanerutt via Picadilly utan den minsta aning om det som skett. Tydligen hade vi ett nara-terrpristanfall imorse. Det kanns som vanligt - vad vore en sommar i London utan terrorister? SUCK. Allt ar bra med mig och livet gar sin gilla gang.

Forovrigt anmalde jag idag en overgiven vaska pa perrongen i Bank.

torsdag, juni 28, 2007

Freddytajm

I tisdags kvall aventyrade vi oss ned till sodra London , narmare bestamt Brixton, dar vi at Risotto, drack vin (eller druvjos om man tycker vin ar ackligt), pratade med folk (Chris,Adrian, Aster, Jenny, Anna, Tim...) och beskadade Freddy. Den lilla pagen hade full uppmarksamhet fran en nio vuxna under hela kvallen och han verkade ratt nojd med det. VAr roligt att fa umgas lite ordentligt med Anna ossa. Mycket trevligt hus forresten som de bodde i fast det tog en jakla tid att ta sig dit (4 byten pa kollektivtrafiken).

Föresten: grattis på ettårsdagen lilla bloggen.

Harfargsfoljetang

Ni som foljt bloggen eller mer personligt mitt live vet om att jag har ett stormigt forhallande till min harfarg denna arshalva. Efter att ha provat morkt skulle jag atervanda till mitt vanliga morkblonda. Men se det gick si sadar. Blekning ledde till fruktansvard ljusornagefarg. Toning av det gjorde fargen lite mindre ralig. Fargning till morkblond med slingor blev morkrRODblond med slingor. Min harbotten madde mattligt bra av detta. Tills harom dagen har jag talmodigt statt ut med att vara rodharig (och jag sager dte igen: dte ar inget fel att vara rodharig utom nar man blivit det av misstag). Sa tankte jag att jag skulle prova nagot nytt och det gjorde jag. Sa nu ar det askljusbruntmorkblont typ (riktigt rattfargat alltsa). Jag ar inte riktigt dar an men nu har jag iaf blivit av med det roda. Klurar nu pa nasta steg i harfargsfoljetagen: The Quest For my Original Hair Colour.

Har finns forovrigt fler bilder fran grillfesten haromveckan.

Heltackningsmattor ar ackligt

I den nya lagenheten har vi inga, men har finns de i hallen (smaaaart) och i sovrummet (hanterligt). Det ar opraktiskt och tradigt sa dar till vardags men ibland blir man pamind om exakt hur blaigt det ar. IBland far man sopor som ar mindre apptitliga. Var pa vag ut med dem men var tvungen att stalla ner pasen pa hallgolvet (se mattan) medans jag satte pa mig skor. Upptakte till min fasa att den lakte mycket illaluktande vatska som mattan torstigt sugit at sig. Nar jag val gjort mig av med pasen sa tog jag mig ann flacken/polen (fast jag hade brattom ivag sa jag gjorde det inte sa helhjartat). VAtten och tval gjorde inte mycket for att dolja flack eller stank. Sa idag fick jag det stora nojet att inhandla heltackningsmattrengoring. MAn sprejar. Later verka. Man gnuggar. Later torka. Man dammsuger. OCh ibland far man gora detta ett antal ganger. Isch. Tala om ociviliserat.

Lite irriterad

Idag fick vi tentaresultaten for Straff- och processratten. Jag fick 45p (inraknat duggapoangen man fick ta med till tentan) och AB-gransen var 50. Alltsa BA, som annu en gang inte ar nagot att skammas for men jag tycker jag borde klarat av att fa battre poang. Tyckte jag kunde det battre an vad resultatet visar. Men sa ar det. Inte mycket att gora at saken nu. Vad jag ska fokusera pa att jag ar en rattshistorietenta ifran att ha avslutat alla grundkurserna i en Jur Kand och att jag borde kunna vara fardig om ett ar. Det ar faktiskt nagot att vara glad over. Kan jag bara satta rattshistorian bra sa kan jag sluta pa topp. Lite irriterad over att jag blir irriterad dock. Jag tentapluggar alltid for att lara mig inte for att fa ett visst betyg - men sa vill jag ju garna fa bra resultat iaf nar jag tycker jag kan sakerna. (Eg ar detta mer bittert an Mark- och Miljorattens B som var helt rattvisande eller skatterattens BA som berodde pa sjukdom. Nu har jag liksom ingen ursakt men hoga forvantningar pa mig sjalv.) Mycket vasen for ingenting, jag vet, men sa ar det.

Hade en trevlig kvall i Camden igar da jag traffade Ariadne. Vi gick runt lite och sag pa omradet, besokte snabbt hennes hem och satt sedan pa en urtrevlig PUB i kvarteret. Vi drack och delade pa ett snacksfat (med pita, hummos, oliver, tabboulah, merguezkorvar...) och pratade i ett par timmar. Jag skall dock erkanna att jag ser fram emot rokforbudet som satter igang har sondag (1 juli). Det ska bli gott. Tyvarr han jag inteforbi affaren dar jag skulle tigga jobb. Far bli pa imorgon istallet.

tisdag, juni 26, 2007

Regn, resa och dop

Skall strax satta mig och lasa om Romersk ratt men innan dess en uppdatering. Helgen var blot och gra och av var Dorsettrip blev det bara dopet. Vi vaknade tidigt pa lordagen for att kolla vadret - det var inte uppmuntrande sa vi beslot oss for att stanna hemma. Vi har i efterskott fatt bekraftat att detta var klokt av oss. Istallet tog vi en promenad in till Canary Wharf och titta lite i affarer, skaffa bibliotekskort at Linus (gott!) och fikade pa Starbucks. Jag drack en Banaan Java Chip nagot vilket ar en blandning mellan iskaffe och milkshake med chokladbitar i och gradde pa toppen. Jag blev matt. Kopte aven ett anteckningsblock som jag skriver over mina losa recpet i - kommer att bli superbra. Pa kvallen gick vi och at pa en Thairestaurang i narheten - det var grymt gott. Krabba med mjukt skal till forratt (vi delade), scallops i oystersas med gronsaker och ris med russin, annanas och cashewnotter, samt mumsiga banana fritters till efterratt (de var panerade i kokos och perfekt tillagade utan att drypa av fett). Sedan rullade vi hem matta.

Jag vaknade tidigare an man bor pa sondagen (kvart i sex) for att forbereda avfarden till Dorset och dopet. Vi kom med det tankta taget och laste tidning och suckjade over bortskamda barn under den dryga 2-timmarsresan till Poole. Val dar tog vi en tur via KFC till bussen som tog oss till Wimborne. Det regnade och var ruggigt kallt hela tiden. Barbent som jag var frost jag mest pa taget (djavla luftkonditionering). Efter en kaffe pa puben tog vi oss upp till kyrkan. Det var trevligt. Forst lunch och prat med diverse, sedan ceremoni, och tillslut efterrattsbuffe. Fredrik var sa snall sa hela tiden och mycket sot i sin lilla fluga. Framat fem paborjade vi resan tillbaks, men nu i sallskap med Rosie och Adrian. Taget var forsenat, men vi kom tillslut hem utmattade efter en lang dag. Uj. Men jag ar glad att vi kunde aka dit.

I helgen skulle vi egentligen ha flyttat till den nya lagenheten men det blev ju som bekant inte av. IStallet kan vi konstatera att det ar en manad kvar till flytten (peppar, peppar) och att det ska bli trevligt. Fick besked fran Juridicum igar och vet nu att jag fatt mina forstahandsval till fordjupningen i host: European Comperative Legal History samt Teman i offentlig ratt. Ausgemercht. Nu ar det bara tentaresultatet som ar kvar (nu i veckan kommer det). Jobbletandet gar trogt aven om jag sokte mycket duktigt i fredags. Far se hur jag gor med det hela...