lördag, december 13, 2008

Julkort

God Jul & Gott Nytt År!
Årets Julkort. Vy av London från södra sidan Thamesen. Från vänster till höger: St Pauls, The Gerkhin och allra längst t höger Canary Wharf.

Glad Lucia!

luciporträtt

Julfest I

Igår var dte dags för institutets julfest. Vi höll tilll på ett hotell i närheten av Regent's Park och dte var rätt trevligt. Maten var sådär (smakade inte så mycket och lite ojämt tillagad...), visst sällskap utmärkt, visst annat sådär (har ibland lite svårt att förhålla mig till de andra praktikanterna den kärring som jag är - min "bordsdam" hade jag svårt att hitta gemensam grund med och sedan fick jag en enormt ålderskänsla när vi konstaterade at hon börjat läsa Harry Potter i 4:an och jag när jag var 19, fats ändå samtidigt) och vi fick en quiz! (vårt lag gick det inget vidare för, men jag var ändå mästaren som kunde de de flesta triviafrågorna - däremot sög jag på frågor angående institutets peronal) och secret santa julklapp (doftljus). EFter 4,5 timmar i källarlokalen hade jag en sprängande huvudvärk och var rätt nöjd med sällskapet så jag gick hem (trots att jag just läst Yesman och insett att det kan vara bra att säga "Ja" lite oftare). Måste säga att fläskpannkaka med lingonsylt och min älsklings sällkap var precis det jag ville ha denna kväll.

Appropå Yes Man: Detta är en bra och undrehållande bok som väcker lite tankar hos en. Rekomenderas. Däremot känner jag mig besviken över filmen baserad på den som kommer ut i dagarna som ha blivit en ursäkt för Jim Carey att göra grimaser snarare än en lågmäld men naturligt humoristisk film som akn ge än riktiga tankeställare.

Ineffektivitet

Denna veckan har mest överskuggats av min ineffektivitet och trötthet. Jag har haft svårt att få ngt gjort alls och jag har varit trött och tvungen att sova middag nästan varje dag. I torsdag blev det litelite bättre. Jag fick dels klart översättningarna jag hållit på med, dels var jag på gymmet och körde vattengympa. Så jag är kanske på väg åt rätt håll...

onsdag, december 10, 2008

Asthmatisk påminnelse

Antagligen beroende på rökförbudet på speciellt dansställen och att jag sluppit springa efter bussar i minusgrader på många år så hade jag glömt bort mina (lätta) athmatsika besvär. Dessa gjorde sig dock påminda då jag bestämde mig för att springa efter Linus med en sak i kylan. Det var länge sedan jag kände mig såhär rå i lungorna. TAck och lov har jag inte turbohalerbehov. Hade varit svårt då jag ingen äger för tillfället...

tisdag, december 09, 2008

Stridis?

Kollade SvD imorse som vanligt och blev lite matt. EN av rubrikerna på första sidan lyder Arbetsrätten blir stridis. Först fattade jg inte vad de menade alls, sedan anade jag att de ville säga att arbetsrätten blir en stridsfråga vilket bekräftades av att klicka vidare på länken. Men ärligt talat. Ska verkligen en av våra största dagstidningar sänka sig till den språkliga nivån. Och vara otydliga i ett och samma svep? Kanske är det ren snobbism, men jag tycker att SvD kan använda ett förstårligt språk och undvika att låta som de går på dagis.

Trötthet

Mår äntligen bättre. Halsen är bara llite rå, och huvudet gör endast ont ibland. Däremot är jag fortsatt om inte ännu mer trött. Ngt som är farligt när man går hemma... HAde en huslig fm igår med brödbak, pajlagning och städning efter helgen. Sov middag och mådde nästan ännu sämre när jag shockvaknat. Översatte lite HDbeslut. Gick och tränade (version light). Idag är jag lika trött som igår och det hjälper inte att jag har ont i ryggen. Vilket jäkla gnällo jag är!

söndag, december 07, 2008

Julkänsla

Är mkt trött just nu men mkt nöjd med dagen. Dte blev lite stressigt strax innan gästerna kom, men maten blev god, sällskapet var trevligt och glöggen den bästa jag druckit. Sarah hade dessutom köpt med sig massor av fina blommor så det är så fint här hemma nu, och Tobey hade emd en god korv. Utmärkt söndag allt som allt.
Glögg

Andra advent

2advent
Som sagt, i em kommer lite gäster och innan dess ska jag rull och steka köttbullar, baka lussekatter och röd och påbörja pepparkaksbakningen. Det kommer att gå? :)

Julförberedelser

Gårdagen handlade mycket om julklappar. När vi äntligen sovit ut efter en lyckad men sen kväll på the Grapes följt av Stripy's så bar det iväg till centrum. Innan dess behövde vi iof göra viss efterforskning och jag gjorde pepparkaksdeg, ev för mkt. Tyvärr var dte enda vettiga för oss att ta oss t Oxford Circus vilket vanligtvis inte är en bra idé och under julhandeln ännu sämre. Smart nog var hela Oxford Street nedstängt för motortrafik så det blev inte lika hopplöst trångt ute iaf. Vi lyckads ta oss till de affärer vi planerat in och kändes om rätt matta men duktiga när vi äntligen fick åka hem igen.

Hemma behövde vi fixa mat och förbereda lite inför idag då vi har lite gäster som vi ska utsätta för svensk julmat (allt är en ursäkt för mig att äta janssons). Jag lagade Mr Jansson's Temptetion medan Linus blandade glögkryddor och sprit. Övervägde att laga köttbular men var fasligt tröt så jag ska istället stressrulla alldeles strax. Vi softade resten av kvällen med god gryta, lite TV och till slut 1,5h timme Oklahoma (vi har köpt en Roger's and HAmmersteinDVDlåda för väldigt lite pengar!).