fredag, oktober 24, 2008

Träna på riktigt

Så ar dte hänt. Linus och jag gick igår med i ett gym rätt nära hemmet.Och ikväll ska vi köra ett pass. Känns bra. De har tom pool så man kan simma.

Sopptider

Är tillbaks vid klippbordet. Jäkla tradig uppgift. Menmen. Snart är det sut med detta. Och idag får jag lunchsällskap i form av Sian.

Lite nöjd med middagen igår. Lagade recept jag hittat i DN i måndags (ratistidning på flyget=bäst). Det blev borsch (har aldrig lagat det förut, men blev bra) med bacon och gräddfil samt nybakade dinkelbullar med ost (har ju nyss varit i Sverige). Dte r sopptider nu igen och jag ska nog försöka få in en soppa i veckan nu. Vore trevligt.

torsdag, oktober 23, 2008

Klippa

Har nu läst igenom hela uppsatsen (ännu en gång) med fokus på språk och överflödigheter. Ska nu ta mig samman och klippa, skära, ta bort och korta ned. Samt fixa med språkliga saker. Tror även jag typ vet hur jag ska fixa analysen. Mer elelr mindre. Men en sak i taget. Har även skrivit en liten inledandende fundering (tack Lovisa) till vilken jag hittat ett citat (men som jag behöver en källa till!):

Laws are like sausages. It is better not to see them being made.
Otto von Bismarck

Fryser annars om fötterna. Tror det börjar bli vinter så smått här...

onsdag, oktober 22, 2008

Tjuvlyssnat

I gaten på vägen hem i förigår lyssnade jag på två bekanta som stod och pratade. Det var hennes första gång att flyga till London City, men hon hade valt det för att det verkade praktisktr och smidigt. Det är det, om man inte ska bo i Paddington dit Heathrowtågen går. När den bekanta upplyste om avstånd och resetid blev hon förvånad. VArför kollar man inte upp sånt i förväg?

Möte på institutet

Har nyss träffat nästa "handledare" på BIICL. Vi tog en kopp i cafét, pratde projekt och jag fick komplimanger för min engelska, alltid lika trevligt (amazing användes :)). Den studien de vill att jag skall göra åt dem verkar spännand eoch handlar om förhandsavgöranden från EGdomstolen och den inhemska processen. Perfekt. Och hon verkade mkt glad att ha med mig. Kommer att börja på allvar om ca 10 dagar,. Måste avsluta exjobbet först (hart lite att fixa med, men det bör gå rätt snabbt om jag bara lägger manken till). Fick dessutom jobbansökningstips. Är nöjd.

tisdag, oktober 21, 2008

Är bäst

Jag har just löst färdigt ett korsord från NY Times som jag började med på flyget igår (fick Int Herald Tribune). Lyckades med en hel del från eget huvud och har sedan tagit lite hjälp av referensverk, mest för att bekräfta misstankar och ta reda på amerikanska ting (tex märke på frusna våfflor). Är oerhört nöjd. Blir ändå mer nöjd seda när Linus kommit hem.

måndag, oktober 20, 2008

Hemma igen

Efter vad som blev en stressig fm, en trevlig fika med Lovisa och en tradig resa med 1h försening och sittandes bredvid Den Feta Mannen är jag hemma igen. Linus fixade god mat och jag är så lycklig att vara hemma. Lundaresan var produktiv och mkt trevligt, men hemma bäst.

söndag, oktober 19, 2008

Skånes Fagerhult

Har tillbringat helegn i Linda och Jonas stuga och är nu tillbaks i Lund. Imorgon bär det av hemåt igen. Kan inte säga annat än att det var en mktmkt trevlig helg och att de goda värdarna gjort ett fantastiskt klipp.

Fredagen ägnades åt att resa och mysa framför öppen eld, äta smaskens och trevligt umgänge.

Sov gott och slapp vakna av väckarkloacka på lördaegn. Bamsefrukost följdes av långpromenad runt sjön, besök på dne lokala antikshopen (bästa affären), bullkalas (Tack Rikard!), yatzeespel (gud, vad dåligt dte gick) och grym middag (grillad fläskfilé, potatisgratäng,gröna bönor och sås). Sedan satt vi och bara hade det trevligt framför öppna spisen igen (och så blev det någar white russian också). En underbar dag.

Imorse okynnesåt jag massor av frukost och fixade innan det var dags att återvända till Lund. Trevligt sällskap på vägen gjorde resan enkel och snabb. Nu ska jag så småningom äta middag antar jag, packa och bara slappa.