fredag, september 05, 2008

Måste bli bättre än såhär

Arbetet denna veckan har INTE gått som jag hoppats. Arbetade visserligen rätt duktigt på att leta material till praktikuppgiften i början av veckan (fast vad jag hittade var inte överväldigande precis). De senaste dagarna har det gått TRÖÖÖÖÖGT trots att jag vet vad jag behöver göra. Igår gjorde jag ingenting alls. Suck. Men jag har lyckats få en bit skriven under veckan. Iaf ngt, fats det håller inte i långa loppet detta. Skulle vilja vara klar med skiten till v 40 så jag kan ta en vecka i Lund och bara bearbeta, finputsa, kolla och stavkontrollera. SKa jag klara det behöver jag skärpa mig enormt mkt nästa vecka. Jag känner dock inte att det kommer att bli en särskilt bra uppsats. Just nu känns det viktigare att det BLIR en uppsats över huvud taget. Ska iaf avsluta för idag nu. Måste fixa mig lite samt äta något innan jag ska träffa Sian. Det blir en sväng på puben och så kanske bio.

I'm still jogging

Otroligt men sant. Iofs bara första veckan ännu. Men idag funderade jag t o m på att utöka rutten.

onsdag, september 03, 2008

Moleskine

Efeter att ha suktat länge har jag införskaffat en sk Moleskine, en skissbok i a5-format som är snygg och känns bra att rita i. Tror jag. :) Jag fick den igår och känner mig lite lätt andlig. Ville rita in ett självprträtt på första sidan (där man skriver namnet), men jag är rätt kass på porträtt i allmänhet och självporträtt i synnerhet. Efter lite övning blev det till slut ett. Med lite god vilja är det jag.
Övning ger färdighet...My Moley

Tredje gången gillt?

Så sitter jag här igen, flåsandes och eftersvettandes med en rå känsla i halsen. Jag har sprungigt knappt två km denna morgon.

tisdag, september 02, 2008

Missnöje

När man äntligen försöker be om hjälp (med vissa saker) så står ingen att få, eller så är den såpass ytlig att den nästan skälper. Ser fram emot att vara klar med exjobb, även om jag har svårt att fatta att jag ska få ihop det.

Underligt men trevligt

Igår kväll var vi på besök hos våra nya grannar, en fransman och en bulgariska. Jag har en splittrad känsla för att lära känna grannarna. Å ena sidan är det trevligt med en social tillvaro, och storstadsanonymiteten är ibland skrämmande, å andra sidan är det jobbigt med social tillvaro och storstadanonymiteten kan vara praktisk och behaglig. Kort sagt: grannar är svåra att dumpa och ignorera när man väl påbörjat en relation. Vi hade dock trevligt under de en till två timmarna vi tillbringade där. Jag tror inte jag träffat mina nya bästa vänner, men jag känne ringet behov att undvika dem i korrideoren heller. Som alltid lite besvärligt när sncksen är tomatprydda och det bjuds på vin (som jag takar nej till och ger upphov till spekulationer - ärligt talat, man borde kunna få tacka ej till alkholo, av vilket slag det än må vara, utan att det vore en så stor grej, eller att det gav folk "rätten" att ställa frågor). Håhåjaja. Långt hem var det iaf inte.

måndag, september 01, 2008

Nytt levnadssätt

Än så länge är det mer ett experiment. Idén är egentligen både otrolig och osannolik när det kommer till mig. Men så länge det håller... Vem vet, plötsigt kanske det blir en verklighet, en vana. Jag har idag, precis efter frukost, dvs vid 8 på morgonen, varit ute på joggningtur. Med träningsvärk. Inte jättelångt (bara ca 1,55 km), men jag sprag hela vägen. Hoppas detta hjälper mig att hålla mig pigg under dagen.

söndag, augusti 31, 2008

Träningsvärk

Då jag varit trött under fredagen (fick viss research gjord, men sov även middag) så såg jag till att sova ordentligt på lördagen. Gick upp först vid 10, vilket är sent för mig. Surfade lite först och gjorde sedan något ovanligt för mig, men som vore bra om jag lyckades göra en vana av: jag joggade + styrketränade! Solen var ute och dagen var fin. Jag sprang först til King Edward's Memorial Park där jag hade ett stopp och gjorde div styrkeövningar på gräsmattan, och sedan hem igen. Flåsade charmigt och svettades bra när jag köpte tidningen i delit här nere. Strechade inte tillräckligt (kom på dte lite sent) vilket jag får lida för idag. Men dte ska ju kännas att man rört sig!

Efter brunch (räkmacka!) begav vi oss ut på stan för att leta diverse saker. Vi hade en ovanligt lyckad shoppingtur och kom hem med både nytt kranmunstycke och jacka åt Linus. Fast rätt trötta efter många timmar på stan, som iofs förskönades av bästa sushin när vi var i South Ken.

På kvällen blev det middag, lite praktikfirande (ost, oliver & kronartskocka) samt Futuramafilmen och en Killinggängsfilm. Inte dumt alls.