lördag, oktober 03, 2009

Mot Bilbao

Dags att packa för minikryssningen då vi åker till Portsmouth on några timmar. Har lite svårt att bestämma vad jag ska ta med. Lite olika väder i Portsmouth, på båten & Bilbao... Mn men. Här i London är dte rejält blåsigt och en stormvarning rör sig sakta ned för landet och har uder morgonen kommit till kanalens östra sida. Hoppas den inte tänker fortsätta i samma rakting som vi ska fara. Kan tänka mig att leva utan storm på Biskaja Bukten. Jaja. Dte bli nog bra. Nu är dte semesters om gäller för oss.

fredag, oktober 02, 2009

Det nya ring P1

Läste imorse Magdalena Ribbings etikettspalt på nätet och fick för mig att jag skulle läsa lite kommentarer (ja, man kan fråga sig varför). Som alltid när jag faller för denna frestelse (eller helt enkelt dumdristiga impuls) förundrars jag över människors dumhet, okunnighet och oförmåga att 'lyssna' till vad andra säger. Jag måste påminna mig om att de som väljer att kommentera inlägg & artiklar generellt sätt tillhör ett visst urval av befolkningen, de är inte representativea. Inte desto mindre är det skrmmande läsning och jag blir lite upprörd. Måste verkligen komma ihåg att inte läsa dem. Det är precis som ring P1 - provocerande i sin idioti, men svårt att helt låta bli att stirra på det förskräckliga.

Supreme Court

Igår började den nya högsta domstolen i landet finnas. Istället för en högsta instans som är en kommittee av det lagstiftande överhuset (separation of powers anyone?) är nu den institutionen separat. Både organisatoriskt, institutionellt och fysiskt då de flyttat till en annan byggnad (visserligen bara rakt över Parliament Square, men ändå). Det är coolt. Tror jag får boka in ett besök i nästa vecka eller iaf snart.

torsdag, oktober 01, 2009

På stan

Passade på och ordande alla mina träffar under en och samma dag så jag skulle slippa åka in flera gånger (tid & pengar). Först lunch emd maken: burrito (MUMS) från ett marknadsstånd nära Old Street. Sedan milkshake med Ben på Tinsteltown (oreo &peanutbutter med grädde & chokladsås, dubbelmums). Sist två glas portvin med Aster vid Towern . Hur trevligt som helst. Fick mig dessutom en ordentlig prommenad.

Hur svårt ska det vara

Hade, tätt inpå varandra, två besvikelser/irritationsmoment idag. Jag fattar bara inte f´varfr folk kan vara så oprovocerat otervliga och ouppfostrade. Det behövs inte. Först killen i kassan på t-banestationen. Jag undrarde om man kunde göra ngt åt det faktum att mitt tunnelbanekort inte registretats ordetligt (vilkt innebär straffavgift). Jag frågade snällt & ödmjukt med utrymme för att jag förstod om det inte gick att göra ngt. Han suckade, surade, gav mig pengarna och läxade upp mig om att jag skulle logga in ordentligt i framtiden. Antingen gick det och fixa och då behövde han inte vara otrevlig (jag loggar ALLTID in annars, det är inte så att jag satt detta i system), eller så gick dte inte och då behövde han inte heller vara otrevlig. Strax darpå gick jag förbi ett gäng turister som stod och konfereade med kartor. Jag frågade om jag kunde hjälpa dem. De tvekade och visdae mig så ovilligt kartan. Jag förklarade var de var och vart de skulle (enligt anvisningarna jag fått) och jag fick knappt ngt tack till svar. Snarre en suck och en "duärkonstigblick". Varför? Kan säga att jag var rätt sur efter dte.Man behöver inte vara övervänlig och entusiastisk, bara enkel hövlighet räcker. Dte finns ingen anledning att vara otrevlig.

onsdag, september 30, 2009

Lite skärpning

Var något flitigare igår än i måndags. Kollade upp och preliminärbestämde ang hemförsäkring & el samt planerade de närmsta veckornas mat och la in en beställning (det tar alltid mycket mer tid än man tror). Tvättade också två makiner vilket inte är fy skam. (Så fort man blir hemmaru igen!) AVslutade 'arbetsdagen' med dubbla pass på gymmet. Först step som jag inte hunnit till pga arbete på flera månader (oj så jag svettades) sedan pilates. Matt var jag när jag kom hem, och ont har jag idag. Hade egentligen tänkt mig ett lunchpass pilates idag, men tror jag skippar det; träningsvärk och lite halsont står i vägen. Mest utmattade blev jag dock av omgången Guitar Hero där sista låten var enormt jobbig - jag fick slå på strängen konstant. Armkramp! Var även väldigt sömning hela kvällen - träningen måntro?

måndag, september 28, 2009

Lyxlir

Min första dag utan "jobb" på flera månader. Har massor att göra nu trots detta, men just idag tillät jag mig obegränsad slöhet. Jag har tittat på avsnitt, badat, tagit sovmorgon och ja, lagat mat. Är lika trött nu för det, men så är dte. :)

söndag, september 27, 2009

Solig söndag

Det blev en slö start på dagen, men än riktigt bra en. Solen sken ute och dte var varmt så vi åt frukost (ja, vid 12) på balkongen. Jag hade bara linne (och shorts) på mig. Till frukost åt vi nybakade scones med filadelfia & sylt samt te. Mums! Satt kvar ett slag och läste på balkongen innan vi tog ett parti Guitar Hero (skoj!) och sedan upptäckte att vi saknadeingredienser till middgaen. Det fick bli en cyckeltur till Waitrose. Denna gång i St Katherine's dock (trevligast cyckelväg). God lammiddag blev det till Last Chance to See och Kevin McCloud's Grand Tour och jag har nu lärt mig att All Spice är det samma som kryddpeppar.
Efter en räkmackefrukost, en tur till Canary Wharf (jeansinköp & gelato) och lite hemmahäng begav vi oss norrut till Chalk Farm & puben the Washington (urbra!) där vi skulle fira Tims födelsedag. Det blev en mkt trevlig afton med god mat (dock inte den fantastiska burgaren:(), dricka och trevligt sällskap. Vid midnatt begav vi oss då vi tänkte att vi skulle hinna emd sista tunnelbanan. Icke. Av någon anledning gick den tidiagre än väntat och vi fick försöka komma på ett sätt att ta oss hem på. Vi ville inte ta taxi så långt så vi testade nattbussarna. Vi gick mot Camden och väntade lite vi busshållålatserna på vägen på en passande buss innan vi hoppade på en till CAmden Town där vi hoppades på bättre utbud. Där missade vi precis en buss till Aldgate (nära oss & vår nattbuss går förbi) så vi hoppade på en annan mot trafalgar Square där alla bussar går förbi. Vi behövde inte vänta särsklt länge innan en passande buss kom. Och fick dessutom hoppa på dem OCH vi fick sitplats. Jippi! Men man ska inte ropa hej... Strax öster om Courts of Justice på Fleet Street stannade bussen och verkade inte vilja åka vidare. Efter ett slag kom föraren upp och förklarade att detta var sluthållplatsen. Någon hade spytt på undervåningen och tydligen får bussarna inte köra vidare under sådana omständighter. Så en full buss av rätt trötta och sura människor fick hoppa av och söka nya vägar vidare. Vi promenerade ned mot Ludgate Circus delvis i hopp en annan buss (alla var fulla med folk) eller iaf en taxi. Taxi var inte lätt att få. De flesta var upptagna, men till slut gick det och vi kom hem för drygt £15. Vid halvtretiden... Det blev en lång hemresa. Suck. Men vi kompenserade med varma mackor.