lördag, maj 12, 2007

Resten av vistelsen i Stockholm handlade också dte mycket om att fira och umgås med pappa. Linus och jag åt födelsedagsmiddag med föräldrarna på söndagen (snarare än måndagen då mamma skulle åka in på sjukhus då). På måndagen åt jag och pappa fädelsedagsfrukost tillsammans och sedan när han kommit hem från att lämna mamma på SÖS så gick vi och åt på den lokala kroogen. Jag fick mig en stor och saftig plankstek. Mums. Sedan såg vi på eftervalprogram på TV5 (fransk TV).

På tisdagen var det dags att åka hem - till London! Allt kändes superlyxigt då vi tog arlandaexpress till just Arlanda och reste därifrån med SAS. Så civiliserat. Ännu mer när vi sedan landade på London City och hade ca 20 min hem med tunnelbanan (inch, inch).

Denna vecka har jag mest försökt få igång mitt tentaplugg. Det går litr trögt. Jag var dessutom tvungen )på mitt tvångsmässigt anala sätt= att ståda och fixa i lägenheten innan jag kunde sätta igång med det. Sedan har jag distraherat allt för mycket av Facebook. Jag har hittat så många av min gamla Greklandsvänner att det är konstigt. Många bor i London och jag ska tråffa ARiadne och även Anthi och Rima så småningom. CRAZY. men roligt. Och farligt.

Pappa

Nu är det visserligen en vecka sedan, men jag ska beratta lite om pappas kalas. Min kare far fyllde 80 år i måndags och detta firade vi redan på lördagen med stort kalas ute på Källarbacken. Vi hade tema: nostalgitrip till pappas vistelse i USA på 40-talen inkl college. Vi började med avfärd från Sverige (sillbord MUMS), in i Amerikansk BBQ (revbenspjäll, majs, bakad potatis...) och avslutade med svenskt tårtkalas (Marias FANTASTISKA hembakade princesstårter de godaste jag ätit). Till detta spelades en musiksamling jag satt ihop med schlager- och musikalmusik från epoken. Bland annat Billbord Top 30 från 46 och 47. 9,9 speltimmar och 187 låtar allt som allt. Vi hade även dekorerat fint och familjen Maria gjorde röda/blåa/vita girlanger som vi hängde upp runt om i partytältet (nämde jag att vi satt utomhus hela tiden? vädergudarna var på vår sida). Vi satte även upp två Collegevimplar specialgjorda för pappa samt stora Valparaiso University loggor. Micke hade dessutom gjort placeringskort som matchade loggorna och på den räda duken, med blåa servetter såg det banne mig riktigt executiv ut. Vi var 22 personer varav 8 ungar och det var väldigt trevligt. Alla var på mycket gott humör och njät av dagen. Och så mycket mat sedan. Till tårtan hade vi presentutdelning. Från oss barn fick pappa en amerikartrunk fylld med nöjsamma nödvändigheter för en nostalgitrip. Vi hade fixat till en låda så att den såg ut som en väska och Linus hade t o m hittat en lapp för Swedish American Lines, Tourist Class, som vi fäste på handtaget. I lådan då? Massor av musik: en Cout Baisie skiva, en samling Chicago Jazz samt specialsamlingen fär festen. En flaska Jack Daniels. Två gamla vykort med Amerikabåtar på. Ett nytryck av orginalaffischen fär Casablanca. En fantastisk bok om Audrey Hepburn med små fack me dillustrativt material tex reproducerade brev, identitetskort, vykort... Ett presentkort till Porgy and Bess i London. Hoppas jag nu inte glämt något... Pappa fick även presenter av andra. Farbror Sven höll ett trevligt tal och gav pappa en modell av deras SNYGGA ford de haft i Lund 1954 (den var turkost Sofia!) som hette Jumbo. Erika och Hannelore gav trevlig flaskor. Sedan höll Anders ett tal å allas våra vägnar och det var mycket trevligt också. OCh när man trott att utdelningen var slut så kom mamma och pappa med sin. Alla vi barn fick var sitt inbunet exemplar (i två band) av pappas memoarer. De som han hunnit skriva alltså. Nästa steg är att komma till de årtionde då jag också finns :) Det hela blev väldigt lyckat och pappa verkade oerhört nöjd - som det skulle vara alltså.