måndag, november 13, 2006

Hemma igen

Kom hem alldeles nyss och är lite trött. Allt som allt, från dörr till dörr, har jag varit på reasande fot (inklusive väntande) c:a 15h denna helg. Tur att man har så bra motivation att stå ut med resandet. :) Som tur var det ovanligt smidigt på flygplatsen. Incheckningen och säkerhetskontrollen tog c:a 20 min, snabbast hittills. Sen kan jag inte klaga på att få min väska en av de första. Iofs råkade jag ut för en sur en till säökerhetsvakt vid skokontrollen (en särskild röntgenapparat för skor...). Han säger i min riktining "Would you please sit down Madame!". Var på jag, lite ororligt, säger "What me?". HAn tittar då föraktfullt på mig och säger "Is your name m Adam?". Jag kände mig dum tills mannen efter mig i kön sa att vakten nog inte var artig nog att säga Madame och det kanske man borde anat, men glimten i ögat. Så även han hörde Madame.

I söndags var det också trevligt. Vi var och shoppade lite (jag har köpt nya jeans!) och gick omkring i potentiella framtida hemkvarter och kolla läget. Framåt kvällen hjälpte vi Charlie och Sigrid att flytta in i deras nya lägenhet. Typ fyra, fem höga våningar upp, med tre våningar i lägenheten... Lite jobbigt men schysst gratismotion. Så var deras flyttkillar superschyssta och roliga: en yngre man och en äldre irländare. Efter det var vi och å Indisk mat på Brick Lane. Mums.

söndag, november 12, 2006

Ost och...

Borough Market loigger vi Lonodn Bridge och dar kan man kopa allt mojligt, framst atligt, pa helgerna. Marknad har det funnit dar i flera hundra ar och det ar valdigt trevligt. Dar finns mat att ta med sig hem och mat att ata pa plats. Vi kopte tryffelolja (saaa gott) och brod till kvallen, spatserade runt bland standen och at chorizo med gorgonzolasas. Pa kvallen kom Lisa och at middag med oss. Vi at ostfondu (mmmmooooost!) med gott brod, chamoignoner och sparris och hade det mycket trevligt.