lördag, april 26, 2008

Ler

Linus retar mig lite just nu, men jag tycker om honom ändå. Solen lyser och jag vill bara ut, men först ska vi testapå gymmet (tänkte simma) och handla lite mat innan vi far in till stan. Inte dumt att leva. Inte dumt alls.

fredag, april 25, 2008

Språksvårigheter

Måste komma ihåg att slå upp matvaror jag inte kan på engelska i förväg INNAN jag cyklar och handlar. Skulle köpa havrekli (som jag knappt vet vad det är på svenska) och stod och valde mellan "Wheat Bran" och "Wheat Germ". Båda bestod av ngn del av vetekärnan och var nyttiga. Båda kunde användas till müsli. Chansade på germen, men väl hemma visade sig att det var branen jag bort köpa (jag hade inhandlat vetegroddar tydligen). Men nu har jag (förhoppningsvis) lär mig min läxa. Konstateras kan dock att vissa saker är MKT svårfunna här. Text soyakorv fanns ingenstans. Vegetarianer har inte samma urval av specialprodukter - däremot finns det mängder av hallalmat (t ex riktigt fina kycklingkorvar). Och örtsalt är ngt jag kommer att få specialbeställa hemifrån. En utlandssvensks våndor :).

Och nyss kan jag hittat en delhjälp i mina mathandlingsbesvär. När man behöver grova havregryn, sojakorv, Kalles Kaviar och annat smått och gått från fosterlandet.

Träning

Ska ägan resten av fm till att läsa för att sedan (kl 2) gå till ett gym och få introduktion till fem dagars provapåande. Och verkar det bra, och kan vi få en schysst deal, så kanske det blir vårt nya gym... Vi får se. Ligger nära iaf. Skulle vara skönt att komma i form och få upp träningsvanan. Så nu tillbaks till Understanding Law.

torsdag, april 24, 2008

Inget särskilt

Äkta husmorskänsla får man av att ta emot rörmokare i hemmet. Det bara är så. Vi var tvungna att kontrollera alla avlopp (det har varit läckageproblem) och trevligt nog visade sig det inte vara ngt problem. Bra. Annars har jag försökt göra små praktiska ting och hade eg tänk cykla till en affär för att komplettera veckoshoppingen idag, men jag tvekar då molen är mörka och tunga och det haglar och regnar. Får läsa istället och se hur det utvecklar sig. Ikväll är jag "ensam hemma". Undrar vad det är på tv.

onsdag, april 23, 2008

Äntligen hemma

Det har varut mycket trevligt att vara i Lund och underbart att få träffa de käraste vännerna, men det ä SÅ skönt att vara hemma igen. Glömmer bort hur trött jag faktiskt blir av att resa, att jag kommit upp rätt tidigt varje dag, haft fullt upp... Igårkväll bara kollapsade jag av trötthet. Men inte innan vi han prata, äta och umgås. Vädret var underbart när jag landade, typ 18 grader. Men nu öser regnet ned och jag känner mig mindre sugen att bege mig ut. Får ta veckoshoppingen i em och hoppas på dte bästa. Idag blir dte nog mest fixa och landa och så får jag nog ta mig till biblan imorgon. Får se.

tisdag, april 22, 2008

So long Lund!

Vaknade just när jag somnat inatt utav att en av Lovisas krukor välte och spred jord över golvet. Lite av en chock och jag fick skaka kläder och kuddar som låg på fåtöljen under. Annars väntade jag med städning till morgonen. Finns nog LITE jord kvar på golvet här o där, men plantan klarade sig (vände den så att tyngden ligger mot fönstret). Efter att ha packat och fixat och till min stora besvikelse konstaterat att jag inte får plats med ngn ost att ta med hem :'( kom Sara och hämtade nycklarna så jag kunde knata ned på stan. Fick deponera mina saker hos Ann medan jag sprang ärende, kaffade med Linda och köpte sushi. Mumslunchen åts i sällskap med käraste Kerstin och Ann. Fick även in en sväng till gallerix för att säga hejdå till Sofia. Nu skriver jag snabbt på Athen (kan inte minnas sist jag satt här) och skall ta tåget till Kastrup om 20 min.

Apropå inget har jag fått svaret på mitt besök på Koagulationscentrum. Även om jag kunnat leva utan det så kan jag iaf nu konstatera att jag inte fjantat mig när jag avböjt diverse värktabletter eftersom jag faktiskt har typ i mild form. Inga större levnadsproblem (har ju gått bra hittills) men ä viktigt att kunna meddela och veta vid eventuell framtida operation eller förlossning. Hej, jag heter Kristina, och jag har von Willebrandt.

måndag, april 21, 2008

Sista heldagen

Söndagen fortsatte i Lundavårspår med glass från glasskulturen på stortorget med Rikard (i solen!). Gott och trevligt helt enkelt. På kvällen handlade jag mat och begav mig till Sofia där jag lagade den och vi åt tillsammans och hängde framför TV:n och umgicks. Braa längre till sängen än vanligt efteråt. :)

Jag har lyckats läsa färdigt det jag skulle i en bok idag och kopierat en annan att ta med mig hem. Så det känns relativt effektivt. Har även ätit lunch (från Grekens) i Lundagård med Rikard och druckit eftermiddagskaffe hos Linda efter ett besök hos barnmorskan. Tror bestämt jag lyckats få färg i ansiktet under Sverigevistelsen. Inget att klaga på. Ikväll blir det häng med Mona och Sofia (enäggstvillingarna! grattis! :)) och kanske lite packande inför resan hem imorgon. Har haft så trevligt, men vill hem NU.

söndag, april 20, 2008

Vår i Lund

Solen skiner över Lund och det är underbart. Sitter visserligen inne på biblan och pluggar, men det är ok. Fick ju nästn två timmars läsning vid domkyrkans sydsida tidigare (tills ryggen sa ifrån och internetbehovet blev för stort). Det är nu som det är när det är som bäst i denna stad.

Igår var vädret av samma (nä bättre!) kaliber och detta utnyttjades till fullo. Fick följa med Linda, Jonas och Elo till Hofterup där vi krattade löv och grenar för allt vi var värda. Och brände upp detta avfall. Det blev ca tre timmars hårt kroppsarbete i kortärm i solen. Skönt som bara den! Speciellt när man belönades med bästaste mjukglassen (med sylt och chokladdopp) i Bjärred. MUMS! Jag fick fortsätta att hänga med Linda då vi först lagade pizza (pepperoni, paprika och fetaost rockar fett!) och sedan spelade spel med Sofia, Tina och Rikard. Och såg körslaget vilket var kul. Vi spelade Ticket to Ride (som jag vill ha!!!) och jag lyckades vinna för första gången någonsin, dock efter lite fegspel mot slutet... Men ändå. Hur trevligt som helst, men jag var bra slut när jag kom tillbaks till Helsingcrona.

På fredagen lyckades jag inhandla lite saker ute på Nova (är man utlandssvensk så är man och då måste förnödenheter inhandlas) bl a en kjol och ett linne med mina bonuscheckar från H&M (ska dock ta H&Mpaus på ett lååångt slag eftersom alla plagg jag hade på mig i butiken var från H&M utom underkläder och skor). Jag hade sällskap med Sofia under shoppingrundan vilket alltid är utomordentligt trevligt. Hemma hos Sofia förberedde vi lite inför kvällen då Linda anknöt sig till sällskapet. Det blev grillad kyckling (kolgrillad utomhus), klyftpotatis med gröna bönor och fetasås. Mmmmm... Och så massor av sprit! Hehe. Var väl kanske inte HELT stabil på vägen hem, men inte värst farligt. En underbar kväll var det iaf och vi skrattade så vi kiknade vid tillfälle.

Är hittills MKT nöjd med min Lundavistelse, även om det var tråkigt att Lovisa var i Rom under tiden (men henne får jag QT med senare), men nu börjar jag verkligen sakna min älskling coh känner att det är dags att åka hem snart.