fredag, oktober 31, 2008

Nästan klar

Ok, jag har nu skrivit sammanfattningen på engalska och svenska (de måste ses över, men inte just nu), jag har arbetat ienom uppsatsen ett antal gånger... Jag är i princip klar! Det jag väntar på är input från pappa och eventuellt James samt ett ebslut från min sida om det jag funderat på att klippa bort. Mkt nöjd!
Sidräkning just nu: 4, 10,5, 28,5, 2,5 = 45,5.

Så nära men ändå så långt bort...

Har suttit med småplock mest hela fm: kollat fotnoter, staving, källförteckning osv. SÅ tråkigt. Det jag har kvar är att kolla den bit jag markerat som ev borttagbart och skriva sammanfattning på engelska och svenska. Och jag är SÅ osugen. Trååååååååååååkigt. Och, så måste jag godkänna mina ändringar och uppdatera innehållsförteckningen en sista gång. Önskar att sammanfattningarna kunde skriva sig själva.

torsdag, oktober 30, 2008

Ännu lite mer

Har slitit hela dagen med uppsatsen. Nu är den nere på 45,5 sidor. Tror jag kan få ned den ytterligare en (men det kräver omdömme jag inte har mer av idag). Fy fan vad jag är bra. Men det är inte slut än.

onsdag, oktober 29, 2008

Redovisning

Måste nu endast gå igenom min analys sedan är jag klar med den här bearbetningsomången. jorde därför en översikt av vad jag lyckats med. Egentligen ska uppsatsen vara ca 40 sidor text, men that's not gonna happen (och det är inte ett strikt krav). Jag känner mig helt matt nu, men tycker jag varit rätt duktig ändå! Men fem sidor till... jag undrar om jag klarar av det. SUUUUUGIGT.






Utkast123Mål
Inledning3,54+4+4
Bakgrund14,411,511,510
Fallstudie31,5 (26,5)30,529+25/27
Analys3 (8)32,53
Summa52,549+4742/45
(får fixa denna dumma atbell ngn annan gång)

Urk

Efter 17 år borde jag ha förlikat mig med det faktum att jag en gång i mpnaden mår riktigt, riktigt kasst. Det har jag inte och gnäller för allt jag är värd. Aj, urk och blä. Dumma!

tisdag, oktober 28, 2008

Det kan nog bli ngt av detta

Läser igenom, bearbetar och försöker höja nivån på exjobbet. Känns som om det går framåt, som om jag börjar få ordning på det hela och systematik. Men det där med att få ned det till en lagom mängd sidor... det känns svårare och svårare. Kan hända att jag lurade mig själv att tro att det var ett bra arbetssät... jag vet inte. Men jag HAR faktiskt skurit och jag pressar mig själv att rensa.

Däremot känner jag en konflikt med det där med min mångordighet... Jag undrar om den behöver vara dålig. JAg skulle kunna ta bort en mängd "onödiga" ord. Men vad torftigt och tungt språket skulle bli! Jag funderar till det pappa sa om anglosaxiska skrivtraditioner mot svenska och språkens olikhhet. Jämför man en engelsk lärobok med en svensk i samma ämne så är den engelskspråkiga vanligtvis tjockare och längre. Den innehåller inte nödvädigtvis mer information dock. Jag finner ofta att dessa trots sitt omfång är lätta och läsa, ja ibland lättare att läsa än den svenska kortare versionen. Informationen är mindre koncentrerad och språket flyter på lättare. Man kan skumma på ett annat sätt. Detta beror nog som sagt på traditioner, men också på språkets egna natur. Engelska är mer mångordig. Undrar då om det är helt rätt att en uppsats som på Svenska ska vara runt 40 sidor bör ha samma begränsing om den skrivs på engelska... Detta inlägg kan också vara en avancerad ursäkt att slippa döda älsklingar. Vem vet?

Kristina är mångordig och trivs med det. Fuck minimalism

Kallt

Vintern ärpå väg med stormsteg. Iaf innomhus där det nu börjat bli kallt och element är nödvängiga. Dock är det inte helt lätt att programera elementen rätt, vilket gör att jag sitter o fryser en del. En av nackdelarna med att jobba hemma.

måndag, oktober 27, 2008

Det där med att skära bort

Är inte särskilt lätt. Lättare än att skriva visserligen, men jobbigt ändå. T ex bakgrunden. Ville skära ned den till hälften (dvs med ca 6) lyckades få bort 1,5. Bättre än inget antar jag. Suck.

Fokus

Det är vad jag behöver denna vecka. Fokus att arbeta. Fokus att tänka rätt.

söndag, oktober 26, 2008

DIY-helg

Helgen har handlat om att fixa lite i hemmet på ett eller annat sätt. I lördags åkte vi till ikea för att köpa lite smått som behövdes för att ordna saker. T ex korgar att ha i vår hylla i abdrummet, en ormbunke som vi ska kolla om den överlever i badrummet, lite belysning. Vi tog det lungt och gick omkring och kollade ordentligt vilket var skönt. Vägen hem tog vi via Chili's och åt smaskens.

Idag hade jag tämnkt åka till Columbia Road flower market, men det öste ned och suget blev dämpat. Istället åt vi en lyxbrunch (kokta ägg med räkor, mackor, yogurt med bär, banan, honung och nötter samt färskpressad apelsinjos - GI!) och har sedan fixat med småsaker i hemmet. Känns bra att få saker gjord som lätt glöms pga de inte är så stora. Nu måste jag bara komma på hur och var min (vår) 60-talslampa som köptes i Skånes Fagerhult ska sitta...

Har även talat med brodern som fyller år i dag cilket var mycket trevligt. Imorgon börjar allvaret igen och det gäller att vara fokuserad för att få kjlart exjobbhelvetet en gång för alla.