lördag, augusti 21, 2010

Paddington Bear


När vi var i Peru fick vi sällskap av Paddington Bear - ni vet väl om att han kommer från "the deepest, darkest jugles in Peru"?

Jakten på kräftor

Trodde jag skulle få ringa alla ikeabutiker i stan och sedan åka långvägars för att hitta kräftor t på söndag då vi ska ha vår årliga kräftskiva. Men som tur var kollade jag de två svenskbutikerna i stan o på den i marleyelborne hade de kräftor. Ringde o bokade två paket för säkerhets skul och åkte sedan för att köpa på torsdagen strax efter jobbet. Fick även med mig en påse himlagott, dvs te.

En lustig sak skedde då jag steg in på Totally Swedish. Där på en stol satt min gamla mattekursare från Lund som jag umgicks rätt mkt med mitt första år i Lund . Världen är bra liten ibland. Vi har nog inte setts på sju år och så har vi båda flyttat t London.

IKEA

Så var det dags att åka till Ikea o handla förnödenheter: barngrejer & kräftor. James ställde vänligt upp med skåpbil o körande. Samt bärhjälp.

Vi började naturligtvis med middag: köttbullar med potatis, brunsås o lingonsylt. Och det obligatoriska ojjandet över folk som äter pommes t dem.

Sedan var det bara att sätta igång med excellblad i högsta hugg. Skriva upp var saker skulle hämtas, beställa visst från lagret, kolla o jämföra vissa varor och samla småplock. Vi var inte lika effektiva o snabba som vanligt ska erkännas, och det berodde mest på att jag är långsammast i världen o inte särskilt skärpt för tillfället. Men vi hann få ihop allt vi skulle ha i tid, bl à tack vare en sista kontroll o insikt om att madrassen också skulle med. Hann även med en sväng in på Sweden Shop för kräftinköp. Men ve o fasa! De var slut. Tydligen hade Ikea endast fått en begränsad mängd iår. Bara att försöka fundera ut en alternativ strategi. Kom inte tomhänt därifrån dock. Inlaggd sil o dajm är också bra att ha.

Det blev rätt sent innan vi kom i säg, men inte så farligt. Och dessutom, nu har vi bytbord, byrå o säng. Nu kan barnet komma.

måndag, augusti 16, 2010

Fotoutmaning


Vi har en liten fotoutmaning (mest för oss själva) på G, med månatliga teman - här är mina bidrag hittills (+ foton tagna för temat men som inte valdes som slutgiltigt bidrag). Fast har varit lite kass vissa månader...

Sverigebesök, babydusch & planeringsdag

Helgen har varit rätt trevlig annars. I fredags hade vi först föräldrautbildning. Vissa delar är riktigt användbara, andra mindre, men det beror väl på vad man har för 'erfarenhet'. Byta blöjor känns knappast som den största utmaningen - men inte desto mindre fick vi öva detta med dockor. Barnmorskan som leder utbildningen är iaf trevlig och jordnära (inte hippie) så det känns schysst. EN av huvudanledningarna att gå på den är också att lära känna lite folk som ska föda runt samma tid i samma område. Verkar vara många trevliga par så nu gäller bara att ta till vara på det.

Efer utbildningen fixade vi snabbt mat (Tai Pan - ovanligt bra, och det är ju alltid bra där) för att sedan ta emot Viktor med två vänner som tillbringat ett par dagar i London. Vi tog så en tur till The Grapes för äkta pubupplevelse, men vi hann inte vara där så länge då det var rätt sent.

På lördagen hade vi en hel del ärenden att avklara samt senare sociala aktiviteter. Vi kom upp tidigt för en lördag och begav oss ill Paddington för hemligt fototuppdrag. Väl avklarat åkte vi vidare till Marlyborne där vi besökte en cool antikmarknad på flera plan med en trevlig restaurang längst upp där vi passade på att käka lunch. Kan jag verkligen tänka mig att reprisera, även om vi inte hittade ett matbord. Vi hade ett sista stopp innan det var dags för den sociala delen av dagen: ett besök på Mothercarebutiken vid Marble Arch för att kolla alternativa barnsängar (t IKEA dvs) och inköpa present till nästa stopp. Det hela blev rätt stressigt, men vi fixade biffen. Resan till Chalk Farm var dock besvärlig då Northern Line inte gick som den skulle så vi fick åka längre än vi normalt behövt för att byta till den och sedan fick vi gå från Canden Town dit vi skulle. Då vi var ngt sena, det regnade och min ischiasnerv spökade rejält blev det lite jobbigt. Till slut kom jag då fram till Matt & Glorias nya hus där det var babydusch på G (dvs Baby Shower). Det är inte riktigt min kopp te, men det var trevligt och jag fick meget goda cupcakes från Hummingbird Bakery at käka och kunde snacka med Sarah samt med en söt liten treårig flicka som var så stolt över sina Spindelmanskor (heja!). Vår present, ett set för att gjuta av barnets hand/fot och rama in med foto, blev uppskattat, så dte var kul. Tyvärr var jag trött som satan och blev väldigt upprörd & provocerad av en av gästerna som var väldigt pushig ang det faktum att vi valt att inte ta reda på kön. Folk bukar vara nyfikna då det är rätt standard att man tar reda på det här, men samtalet brukar gå över med ev en fråga om varför (velmenad). Denna person vägrade dock släppa det och pushade massor. Varför skulle man inte vilja veta? Hur ska man veta vad man ska klä ungen i? (Det kvittar - "rosa för pojkar & blått för tjejer" sa jag halvt på skoj, halvt på allvar.) Stackarn om det är en pojke! Hur ska folk då veta vad det är för kön på barnet när man träffas? (Vad ska det göra för skillnad i folks bemötande, undrar jag?) Då jag insåg att jag inte riktigt mäktade hålla mig lugn och sansad fick jag lov att bryta och skylla på toabesök. Ärligt talat! Man har olika åsikter, det finns lika kultur när det gäller sådanthär, men varför tycker ngn det är ok att vara så inkräktande på vårt val? Morr! Förbannad, matt och hormoniell (det hjälpte liksom inte situationen) beslöt jag mig för att bege mig. Prmenerade nedåt mot tunnelbanan är jag vilade en stund på puben där killarna satt (det var trevligt!) innan jag begav mig hemåt för en lugn kväll framför TV:n och med en bok samt pizza till middag. Linus körde utekväll med dels James, dels Viktor o co.

Söndagen påbörjades med hemlagade amerikanska pannkakor. Ett snabbt besök av Viktor o co som lämnade sina grejer hos oss innan de begav sig ut på stan igen följde. Sedan tillbringade vi stora delar av dagen till att fixa saker samt sammanställa IKEAinköpslistan (på tisdag bär det av). Till middag blev det paella.

Inception

I onsdags gjorde vi ngt så ovanligt som att gå på bio! Linus får 2-4-1biljetter på onsdagar genom sitt mobilabbonemang så vi passade på - tänker att vi nog bör försöka göra vissa saker nu, för det lär dröja ett slag innan vi kan gå t ex på bio efter oktober. Först åt vi middag på Nando's i CW (gott), sedan hann vi med en låååångsam promenad (fyfarao vad långsamt jag måste gå nu!) och sist gick vi på kvällsföreställning av Inception.

Filmen var riktigt, riktigt bra. Genomtänkt, genomarbetad, snygg och häftiga specialeffekter, men alltid som stöd för filmen och relevant fr historieberättandet, utmanande, oförutsebar i det stora hela, suggestiv och ovanligt få detaljer att hänga upp sig på. Bör även ses på bio, iaf första gången. Är bra sugen på att se den igen snart för att fundera vidare kring vissa av 'gåtorna'. Efter att detta år endast sett två filmer på bio: Avatar (som inte stod en chans pga starkt illamående i kombination av 3D, IMAXbiograf och platser nära skärmen, men jag ändå inte är säker på att jag hade tyckt varit briljant) samt Sex and the City 2 (möhippeaktivtet som passade utmärkt för tillfället, men förutom första halvtimmen som var rätt underhållande, var mest pinsam, billig och dum) så var det en mycket bra upplevelse att få se ngt riktigt bra. Skadade inte heller att ha en påse jordnötssmörM&Ms i väskan... (Har även i efterhand fått reda på att några scener, liksom ofta när dte gäller Nolan's filmer, spelades in på UCL! Vilket alltid är skojigt.)

Statusuppdatering

Är fortfarande enormt trött. Är därför jäkligt glad att jag bara jobbar tre dagar i veckan. Vet inte vart tiden tar vägen för det känns som om dagen knappt börjat innan den är slut och jag inte hunnit med något - iaf när jag inte jobbar. :) Är litelite stressad också; vill få ordning på en massa praktiska ting så jag kan släppa dem och sedan bara slappna av och ta det lugnt. Men det artar sig. På tisdag bär det av till IKEA och andra inköpslistor är avklarade så det är bara att handla in. Har det andra på min att-göra-lista betas sakta (mkt sakta av) men jag försöker undvika att lägga till saker på den. Två månader ungefär är det kvar- känns både som mkt kort tid och mkt lång tid...

Annars? Förutom trötthet har jag alltså halsbränna, svullna fötter (som gör ont även när jag vaknar på morgonen, men jag tenderar att sparka ned kuddar jag försöker nyttja för att höja fötterna - kanske borde testa stödstrumpor, men jag tycker så illa om att ha strumpor på mig...), och besvär med ischiasnerven (här kallad sciatica)då jag varit på fötter för länge, speciellt om jag bär ngt, ens det minsta. Å andra sidan är det full rulle på lilla pyret som inte låter en glömma att den finns, obekvämt som satan, men väldigt tillfredsställande ändå, och jag ser riktigtriktigt fram emot att han eller hon blir del av våra liv på riktigt. Är jäkligt nyfiken och vill lära känna det lilla livet.