fredag, februari 27, 2009

Vanor

Jag upptäckte igår med att jag vant mig vid att träna regelbundet. Trodde inte dte var möjligt. Har i regel fått in 2-3 pass på gymmet (av olika slag) den senaste tiden. Skulle gå igår men kroppen var inte med på noterna och dte frustrerade mig. Kroppen är fortfarand einte emd så inte heller idag kan jag gå. ELler under helgen då vi är bortresta. Först på tisdag blir det av - en vecka sedan sist. Och jag tycker dte är jobbigt. Jippi! Äntligen. Hoppas bara inte denna känsla försvinner. Upptäckte f ö att jag fått mer armmuskler. Iofs har inte armflabbet förvunnit så överarmarna är inte i sig smalare, men ändå. Det går framåt!

Nu ska jag snart (prokrastinerar) börja packa. Är fruktansvärt osugen på det, men dte ska bli trevligt med en (intesiv) helg i Estocolmo. Kan bli dåligt med uppdateringar under tiden dock. Tjing!

torsdag, februari 26, 2009

När man inte har så mkt att göra...

förutom att söka jobb så kan mn leka. Mitt senaste projekt är Twitter. Har tom designat min egna sida (gick lättare än blogger, men borde nog ta tag i det igen). Nu ska jag strax vara "nyttig" och kolla av elmätaren. Har lita andra tankar om saker att göra under dagen.

onsdag, februari 25, 2009

Nya tag

Som tur är så är jag ite långsint, så idag är jag inte lika sur. Nu var dte bara att ta tag i saker och fortsätta framåt. Ringde ambassaden och försökte fixa intervju (de hör av sig nästa vecka om möjligheten), sökte en tjänst och letade tjänster att söka. Det ordnar sig förr elelr senare antar jag.

tisdag, februari 24, 2009

Besvikelse

Fick beked om resultatet på intervjun. Ngn annan fick det. Det är väl så det fungerar, och det är nog bara att vänja sig vid "nej" men jag kan inte låta bli att undra vad som gick fel. Känns lite kasst när man inte ens kan få en tjänst som tycks vara klippt och skuren för en (arbetsuppgifter som stämmer onormalt med ens erfarenheter och kunnskap) och som är obetald... De ville ha kvar min ansökan (varför inte) iaf. Och jag fick massor av beröm. Jag önskar dock jag visste vad jag gjort fel. Jaja. Får nu se om jag kan få en intervju på ambassaden trots allt. Får ringa dem imorgon.

Som terapi gick jag på Steppass. Det var mer utmattande än vanligt och jag är fortfarand eblossande röd och kladdig av svett. Men det är nog bara bra.

måndag, februari 23, 2009

30årsfirande

Så kom dagen som var anledningen till vår helgistelse: Adrians 30-årsdag. Vi åt en riktig engelsk frukost med allt vad det innebär sådär vid lunchtid. Sedan kom ytterligare två besökare med nykläckt dotter och det blev dags för sång och presentöppning. Kanske inte så dumt att fylla 30 trots allt. :) Sedan begav några av oss ut på sjön i roddbåt. Hur trevligt som helst. Detta följdes av ytterligare promenader. Vid det här laget var apptiten tillbaks och en chokladtårta samt en morotskaka väntade på att bli uppätna. MUMS! Vi blev igen sugna på promenix och båttur (den här gången fick jag ro också). Mest söade vi, umgicks och spelade Guitar Hero. Framåt kvällen kom vår taxi och vi tog tåget hem till storstaden. SKönt att komma hem trots en enormt trevlig helg.

Den långa vandringen

Vakande relativt tidigt på lördagen och passade på att duscha innan det blev kö (inte stor riskt iofs med tanke på antalet badrum). Vi var ett par som vaknat runt smama tid och frukost var näst på agendan. Flingor, croissanter, pain au chocolat, jos, jordnötsmackor... Kunde inte vara annat än nöjd. Förmiddagen var rätt slö med lätta promenader runt gården i den lysande solen (det var rätt varmt hela helgen och just denna dag var strålande), gungande i en träduppspänd gunga, lite korocket och vila på filt i trädgården. Detta medan värdarna kompletterade inköpen lite.

Sedan var det dags för promenad till puben. Det vosade sig vara en rätt lång promenad längst en lite läskig väg, men solen sken och naturen var skön så det var svårt att klaga. Efetr 50 minuters promenad var vi framme på The Merry Herriman och vi kunde inmundiga vår publunch. För min del blev det lammlever med potatismos, gravy, lök och bacon samt sticky toffee pudding till efterrätt. Dricka - ginger beer och en GT. Man var bra mätt efter det, och mycket nöjd. Några av sällskapet tog den enda bilen tillbaks till stugorna och påbörjade middagsförberedelserna. Resten av oss begav oss ut på vandring igen. Vi hade fått instruktioner om en alternativ rutt hem GENOM landskapet och tänkte att det skulle gå bra. Det hade det gjort om inte kartläsaren gjort fel. Och det rätt tidigt. Det tog oss 2 timmar istället för knappt en, och då fick vi ändå gå mer än halva vägen längst med stora vägen som på vägen till puben. Men det gjorde inte så mkt (jag hade iaf gummistövlar) då solen lös på ett härligt sätt och naturen var vacker. Därför överlevde vi den ngt olaga vandringen över några fält, strapatsenöver gödselhögarna och korrsandet av ett par sankmarker. KAn dock säga att jag kände av promenaden dagen efter (spänner tydligen andra muskler när jag har gummistövkar på mig än annars).

Hemma igen anslöt jag mig till matlagningen och tillbringade ca en timme med att karamelisera rödlök i stora mängder och vara sällskaplig. Var även hjälte då jag återfann de försvunna schalottenlökarna. Jag hann byta om och fixa till mig innan det var dags för middagen. Det var trevligt och mycket gott (småpajer med karameliserad lök och smält chèvre, lax med crème fraichesås, poatissallad emd schalottenlök och lätt tillgade, vitlöksdrypade zuchini, samt hemlagad cheesecake med likaledes hemlagad blåbärssås).

Kvällen var övehuvudtaget trevlig, men tröttheten och en huvudvärk tog ut sin rätt hos mig och jag kom i säng strax före ett (några timma före de flesta andra),

Country Living

Började min helg på landet lite stressat då jag upptäckte att DLR slutat gå just som jag skulle ta mig till PAddington. HAde som tur reservplaner och kom fram i tid ändå. Tågresan var trevlig (tack vare sällskapet - vi åkte emd Chris och Rachael) och vi blev upphämtade för skjuss till Wycombe Cottage söder om Taunton i Somerset av Zoë. Väl framme var maten klar och stämningen livad. Vi var 19 pers som skulle tillbringa helgen i varandras sällskap i två "cottages" op en "estate" med fält, gunga en damm smat en sjö. Sällskapet visade sig vara mkt socialt och glatt. Det blev en hel del dricka, snack och även guitar hero (som vi tagit med på begäran) innan vi la oss vid 2-3 tdien. Linus och jag hade ett mkt tjusigt rum och man kan inte vara mer än nöjd.