fredag, juni 15, 2007

Min fötter gör ont

Hade tänkt vara effektiv och ansöka om nytt pass (mitt håller på att gå sönder, jäkla kvalitet) och tog mig t o m till Ambassaden. Men när jag stod där med nummerlapp i högsta hugg (från en röd automat av gammal modell!) och trängdes med massor av barnfamiljer och kom på att jag nog borde ha kollat folkbokföringens korrekthet i förväg så bestämde jag mig för att vara där vid öppningsdags på måndag istället och kolla upp saker tills dess.

Prommenerade en bit bl a lite genom Regent's Park men fick lova att hitta en tunnelbana för att hinna till Linus i tid då vi skulle äta lunch tillsammans. Linus var en halvtimme försenad - en presentation hade dragit över och han hade ingen chans att höra av sig (det är ok) - så jag hade inte behövt skynda så. Vi åt sushi utomhus på Finsbury Square och jag gnällde över att jag hade ont i fötterna. Jag har nämligen nya skor och var dum nog att promenera långt i dem utan att ha med skavsårsplåster. På väg från lunchstället så sprack den stora på hälen och jag fick RIKTIGT ont. Fick gå på tå tills jag hittade en Boot's (på min onda tå dessutom) och där köptes det plåster måntro. Sen var det lungt. Typ.

Gick på jakt efter doppresent (vad säger jag inte Anna), en introduktionsbok till Engelsk Juridik, ett anteckningsblock att ha recept i samt annat smått och gott. Det gick sådär bl a eftersom den bästa boken, en smal pocket, kostade £30 (ca 420kr) vilket bara var för mycket. Eftersom jag till den tidigae promenaden la till avståndet mellan Tottenham Court Road och Waterloo Station så fick jag trötta fötter. Sitter nu hemma och vilar dem och betraktar nöjt mitt Amazonköp Roman Law in Europen History. Den får nog godkännt av Lovisa tror jag.

torsdag, juni 14, 2007

Lite svårt att komma igång

Lite jobbfix har jag väl lyckats med, men inte riktigt så att jag är extremt proaktiv. Har liksom lite svårt att komma igång. Ville börja röra mer på mig - tänker att morgonpowerwalk är bra. Men så har jag jätteont i stortån. Då blir det liksom lite svårt att komma igång. Jag började läsa på rättshistorian igår, kom en bit, men det är trögt eftersom det inte var länge sedan jag stortentade. Kommer nog bli lite svårt att komma igång. Uppgifter, att göra, krav brukar vara rätt så tydliga, så jag vet för det mesta vad som behöver göras. Nu har jag problem med att formulera vad jag ska göra i varje given sekund och det känns inte helt ok att bara slappa. Känner snudd på apati. Inte konstigt att det är lite svårt att komma igång.

Men jag har några konkreta mål: skicka iväg några epost skaffa nytt pass imorgon, måla en sak till Linus. Sedan får vi se.

Sorgebud


Min mormor gick bort igår. Hon var 91 och mådde inte så bra. Det är nog skönt för henne att vila nu. Men det känns konstigt att hon är borta.

måndag, juni 11, 2007

From London with love

Nu är jag tillbaks, ja kom redan i läördags iofs. Vi gjorde inte så värst mycket i går. Vi var trötta och bara latade oss. Förutom en tiur till ASDA då. Men det var nödvändigt. Resan till London gick rätt bra. Man borde alltid åka på lördagar - dte var så lite folk både på Kastrup och på flyget! Trots att mitt tåg var försenat (grrr) så hamnade jag i B-gruppen för boardingen OCH slapp stå i kö vare sig till incheckning eller säkerhetskontrollen (nästan). Dte var väldigt varmt men det bearbetade jag med en isglass. Den var dock till formen rätt besvärlig att äta bland folk, iaf om man blivit "propositioned" av en tysk mitt på ljusa dagen när man åt glass, samt fått uthärda mängder av busvisslingar när man åt Calypso på en gata i Italien. Men god och uppfriskande var den.

Idag har jag fortsatt att vara trött men också skrivit om mitt CV och skrivit ett allmänt "cover letter" (bläääääää). Jag har faktiskt sökt ett jobb ossså. Nu ska bara Linus kolla mitt CV och mitt brev så ska jag skicka det till James, Matt och kanske några till och se vad deras kontakter ger.

Jo, och så upptäckte jag att den fjärde i en serie böcker jag lånat av Mikael faktiskt fanns här. Så jag läser osså...