fredag, april 03, 2009

Massor

Oj vilken busy dag. Och jag ska strax sticka för att tillbringa helgen med Lisa i Cambridge. Har under fm bla lyckats fixa skrivarinställnngarna så nu ska det bli inbjudningar. Har även tackat ja till en praktikplats på Constitution Unit vid UCL. Det känns bra. Specieltt då jag kan få pendla med Linda i maj. :)HA en härlig helg allesammans!

torsdag, april 02, 2009

Hemkvarteren

Idag bestämde vi oss för att tillbringa här runt omkring. I och med G20protester o så var dte bra att inte ta sig in till vissa delar av stan. Istället passade vi på att hålla oss till Tower Hamlets. Vi gick längste emd Thamesen (för det mesta) hela vägen till Towern och tog sedan tåget hem. Lunch åt vi på The Grapes tilsammans med Linus. Mums med Fish and Chips och Ginger Beer. Medan Linus återvände till arbetet (hemma) tog i en tur till Canary Wharf, kollade i lite affärer och åt gelato i solen (bästa pistachglassen). Vi hann även sitta och slappa på balkongen i solen ett bra slag innan det var dags att ge sig av till flygplatsen. Det gick alldeles utmärkt (vi var lite oroliga att ngt kunde meckat till sig då flygplatsen ligger VÄLDIGT nära där G20mötet hölls). Massor av polis över allt dock. Nu är jag hemma igen och vilar.

Intervju, Camden & Wicked

Vakande (och gick upp) rätt tidigt för att fiax iordning mig och ordna frukost. HAde rejäl marginal frö att ta mig till intervjun då jag fick ta bussen delar av vägen för att undvika Bank (och eventuella G20-protester). Det gick hur smidigt som helst (Linda, jag åkte dit du ska sedan) och vi var framme 40 minuter för tidigt. Detta var helt ok då solen sken och vi hade en fin park att sitta i. Intervjun gick bra fast jag var jättenervös. Blev så lycklig av att mina intressen (som är lite obskyra) innehas av andra (som vet att de är obskyra och att har svårt att hitta de som vill arbeta med det). Tror jag kunde svara rätt bra på de flesta frågor (har faktiskt fått erbjudande idag, men har ytterligare en intervju på måndag så ska avvakta, så jag måste gjort något rätt). Maria väntade på Starbucks medan jag pratde med forskare och jag kunde få ite morotskaka innan vi gick vidare. Vi for till Camden för att titta oss omkring, gå på maraknade (Sofia, ännu en perosn har fallit för nessesärerna:)) och åt Thailunch vid kanalen. Vi passade på att prommenera lite längst emd kanalen till Regent's Park där vi åt glass och vilade oss på en parkbänk. Tunnelbana till Canary Wharf och Paperchasevisit samt matinköp för middagen. Vi lagade så en smaskig pastasallad (med pesto, mozarella, paprika, soltorkadtomat, avokado, grillad kyckling, rödlök...) som även Linus åt då han ändå var hemma (han har fått jobba hemifrån av säkerhetsskäl i två dagar). Sdan bar det av till stan och teatern. Wicked var... wicked, helt enkelt. Jättebra musik, cool scenografi, underbara kostymer och sådana artister. De två huvudrollsinnehavarna var enormt bra. SÅ glad att jag äntligen fick se den. Speciellt med Maria! Har spotifyat soundtracken, men lutar nog mot att köpa den. Vi han tyvärr inte tillbaks till last orders, men en whiskey i hemmet går bra det med.
Min första natt som 30-åring sov jag riktigt illa, men kompenserade med en bra dag istället. Maria och jag tog dte väldigt lungt på förmiddag och pratade mest och planerade lite för dagarna tillsammans. Vi begav oss till Victoria och Apollo Theatre för att försöka inhandla bra biljetter till WIcked - vilket vi gjorde! Långt fram (fast lite till sidan) för 25 pix var. Detta firdes med god sushi på favvostället i South Ken och en promenad längts Hyde Park. Sedan gick vi runt liet i Covent Garden/Charing Cross Road med målet Paperchase uppe på Tottenham Court Road. Fika gjorde vi på Starbucks på Boraders och sedan shoppades skor. Vi han inte till vårt mål då vi behövde ta en sväng hemåt före kvällen. Jag behövde dusha och plugga lite inför intervjun på morgonen dagen därpå. Buss till Aldgate följde för att träffa Linus på Brick Lane. Det blev curry för att fira Maria i förskott (MUMSFILLIBBBA, fats för mkt som alltid) och sedan bagelinköp. La mig relativt tidigt då jag kände mig lite krasslig och behövde vara skärpt nästa dag.

30

Den 30 dagen av den 3 månaden detta år fyllde jag 30. Och jag fick en mycket lyckad födelsedag. Den började med frukost på sängen (smarrig panini, pain au chocolat, cappuchino och morgontidning) med överlämning av födelsedagsåva från Linus. Min alldeles egna Le Creuset!!! Fick den inte i handen utan den inhandlades senare under dagen så att jag skulle få den färg och modell jag önskade. Det blev en orange 24 cm gryta (och ett grilljärn i samma frg tillkompå köpet!) och nu är lyckan stor. Trots att jag inte hunnit packa upp den ännu. :)

När vi fixat lite i hemmet för att förbereda Marias ankomst gav vi oss på väg på äventyr i den lysande vårsolen och med en (mest) blå himmel över oss. Perfekt väder. Jag fick det jag önskade mig, ett besök på London Zoo där vi gick i ett antal timmar, kikade på djur, undvek de otäcka fåglarna och åt glass i solen. Något matta begav vi oss till John Lewis för att köpa Le Creuset och så äta lunch (på Leon blev det).

Väl hemma möttes vi av Maria, blommor och presenter. Värsta lyxen. (HAde även tidigare under dagen fått paket på posten (bra tajmat) av Linda den söta.) Det blev mycket prat och en snabbfika innan vi skyndade oss att fixa oss innan taxin till puben kom. Det blev fördrink på The Dove på Broadway Market tillsamamns med den trevliga gänget som även skulle äta middag med oss. Adrian och Zoë hade med ett fint ort och ett vackert dominoset. Chris och RAchael ahde fixat världens bästa kort, blommor och en mkt rolig bok. Aster kom med choklad från Green & Black. MUMS. Och från Sarah och James fick jag ännu ett fint kort och en mkt passande mugg (även om jag var trög och fatta hur passande först).

Middagen åts på en Argentinsk restaurang, Buen Ayr, i närheten och var mycket lyckad och livlig. Jag åt en perfekt, fin köttbit som var fint grillad. Till efterrätt fick jag flan med dulce de leche till och ett ljus i (tack Maria). Tyvärr var jag (fattar inte) mätt och orkade bara med några skedar. Resten fördelade jag bland gästerna i övrigt. Hur bra som helst. Så ska man firas. Men visst var man matt när vi väl kom hem.

Busybusy

MAn inser att man haft fullt upp med att leva när man inte skrivit på länge därför att man faktiskt inte hunnit. Nu följer ett antal inlägg för att sammanfatta den senaste nästan veckan.