torsdag, maj 21, 2009

Exjobb revisited

Nu ligger det uppe på nätet, min lilla Fiat Lex, så det är bara att läsa om ni har lust. :)

Konstutionell koas

Det är spännande tider här i England. Speciellt om man är intresserad av statsrätt osv samt jobbar på en konstitutionell forskiningsenhet. Ramaskri över Parlamentsledamöternas utgifter, diskussioner kring freedom of imformation samt påtvingad avgång av talmannen (första ggn på trehundra år). Mycket helt enkelt, och jag har turen att få kommentarer från några av de främsta kmmentatorena inom fältet. Vid micron. SKojjigt, fast ändå hemskt.


Sjukvården

Jag hör dåliga saker om sjukvården här, men jag kan bara säga goda saker. Avslutade min registrering hos GP:n (General Practician, motsvarande husläkare) i tisdags med obligatorisk hälsokontroll (ja, vi behövde inte tigga och be om tid). SJuksköterskan var väldigt noggran och inte det minsta skyndsam. Vi gick igenom mediskinsk historia (till vilket reaktioner ledde till astmaundersökning som ska pågå ett slag samt två nya läkar tider innom kort), mätte blodtyck, pratade praktiska tingoch mätte samt vägde mig. Enligt måttstocken hos dem är jag 1,83... "Exactly 6 foot." vilket antingen innebär att jag vuxit (eller hur), den är fel (hon mätte två gånger efetr att jag reagerat så själva mätningen gick rätt till) eller att jag tidigare mätt fel. Hmmm. Dte var dock bra då vågen visade mer (jeans är tunga!) än den här hemma och mitt BMI (ja det kollades) var utmärkt. Och så kostade det mig inte ett öre... Svårt att inte jämföra med SVerige och tycka att det är riktit bra här. Med tanke på hur man brukar få kämpa för att få en läkartid överhuvudtaget, otåligheten när man diskuterar sina besvär och oviljan att följa upp (som jag erfarit) så känns detta alldeles utmärkt. För att runda av hälsotemat struntade jag i gymmet (blev sent) och gick till puben för att träffa Sian.

Spitalfield

Vaknade 8 på öndag morgon. Varför? Fast jag var ju pigg och kund einte somna om, så inte mycket att göra åt saken. Läste, surfade lite, duschade och började så småningom plocka i köket. Linda och jag åte en rejäl frukost (ja, äggmackor iaf) och pratade en del innan vi begav oss iväg in till staden, närmre bestämt Spitalfield Market i Shoredich. Vi kollade i princip i varje stånd och ittade massor vi VILLE ha, en del som efter prövning inte alls var lika intressant och köpte t o m ett och annat. Hur trevligt som helst (om än lite utmattande) och med en fetabrödgrej var begav vi oss tillbaks efter ett par timmar. Först ett stopp i Canary Wharf för att köpa mat dock, och oj vad tacksamma vi var när vi äntligen kom hem. Lite slapp, lagning och lasagne och välkomnande av den hemkomne svensexepojken avslutade kvällen.

söndag, maj 17, 2009

Dumma Norge

Efter en sen och lugn frukost igår var det dags att träffa Rachael och Zoë vid Green Park. De hade planerat lite lagoma trevligheter för mig (och följdaktigen även Linda då on är här). Vi började med afternoon tea på Brown's där vi åt enorma mängder mackor, scones och bakelser smat drack floder av te. Mkt gott och trevligt och väldens mest diskreta, frack(grå frak)klädda servitör.Fick även en gåva av flickorna (de är alldeles för snälla!) och ska inför bröllopet besöka en salong för pedikyr. I vår övermättnad promenerade vi seda ned till Westminster Bridge via Green Park och St James' Park (dte behövde) för att hoppa på båten till Towern. En trevlig guidad tur uppe på däck (i någorlunda sol) och emd ett glas följde. Väl framme vid Towern lyckades vi komma på buss 15, en gammaldags dubbeldäckare, som tog oss till Covent Garden (nja, the Strand, men nära nog) där vi skulle besöka Dirty Martini och dess happy hour. Det blev en hel del martini av olika slag (avslutningvis en med chokladsmak - MUMS!) och vi var glada flcikor som lämnade lokalen vid halv åtta. Vi hade beslutat att avsluta kvällen hemma hos mig med pizza och eurovisionsschlagerfestival, och en dryckeslek. Vi hade väldigt trevligt, men jag ångrade bittert att jag valt Norge som mitt land i leken då jag fick ta en shot (efter ett par riktiga, fick dte lov att bli 1/2 shotglass Bailey's) för varje land som röstade på just Norge... 41/42 länder alltså, varav det 42:a inte fick rösta på Norge. Vart tog blockröstningen vägen? Tur att jag är den storlek jag är alltså. :) Linda hade mer tur (eller otur?) då hon patriotiskt valt Sverige (och ja, vi röstade på Malena då vi kunde) medan Zoë inte var helt glad över Estlands relativa framgång och Rachael nog tyckte att Danmark fick rätt lagom mycket röster. :) Efter det att flickorna åkte hem (sista tunnelbanan osv) satt jag oc Linda och lekte med FB och youtube (Opera kl 2 på morgonen rockar fett) innan vi insåg att det nog var dags att lägga sig kl 2.30. För att avrunda det hela vaknade jag 8 imorse och kunde inte somna om. Och nej, jag är sliten men inte alls bakfull. :)

Och ja, jag inser ironin av att skriva ett inlägg som heter "Dumma Norge" den suttonde mai.

Lugna fredagen

Vi hade tänkt gå på nattöppna museum, men istället valde linda och jag att ta en hemmakväll i fredags. Kinahämtmat framför TV:n, Have I Got News for You, Jonathan Ross bl a. Och i sängs vid midnatt. Alldeles lagom. Och just det, en stor säng helt för mig själv då den gode fästmannen befinner sig på svensexehelg. Hehe.