fredag, maj 09, 2008

Superga my love

Jag tycker väl inte jag är en farlig märkesnerd. Snarare tenderar jag att rygg från ljusiga och exponerade märkesvaror (när jag bestämde mig för att jag ville ha fårskinsstövlar internettade jag runt och hittade en betydligt billigare men likvärd variant av den haussad stöveln Ugg©). Men jag har dock lyckats bli beroende av en viss sko, en viss modell, ett visst märke. Jag började mindre medveten med att få en vit canvassko året jag tog studenten (1998, dvs 10 år sedan) producerad av Esprit. Våren 2001 lockades jag att byta ut denna (vid det här laget slina) sko mot en likande fast från Superga (en butik i Luxembourg hade alla möjliga versioner till ett bra pris, till vilken jag introducerats av min värdmor). Denna slets med hälsan, men inte ens skor av god kvalitet klarar såpass intensiv använding som den jag utsatte den för hur lnge som helst och sommaren 2004 förfärdes min f d "värdfar" över hur mina skor såg ut och jag fick medge att det var dags att köpa nya... Då lyckades jag, till våren, (välsingnade internet) hitta en outlet i italien där man (även MED frakt) kunde köpa skorna till ett rimligt pris (på Nilssons, det enda inköpsställe jag funnit i Sverige kostade de dubbelt så mkt). Dock måste jag erkänna att detta år var exeptionellt i fråga om hur välanvända de blev (jag hade dem nästan dagligen underder vår, sommar och tidig höst, äckligt men sant) så redan våren 2006 beställde jag nya (inför min Parisresa). Dum som jag var fick jag för mig att jag egentligen behövde en storlek mindre än jag haft de första två ggrna och tillbringade sista dagen i Paris med sådan värk i fötterna att jag tror jag anar (ANAR) hur det är att binda fötterna som man gjorde i Kina. Jag fick sälja vidare skorna till snälla Åsa och beställde nya, i rätt storlek (och utan att behöva betala frakt). Dessa har jag nu lika troget använt under bla en blöt karnevalshelg och fick nu lov att erkänna att de hade passerat bäst före datum (sulorna är nedslitna, jag har hål på ovansidan och hälen är helt nedsmulad) och faktiskt beställa nya. Igen. Från samma internet outlet eftesom de inte finns att finna i London och jag inte vill tillbringa min Romhelg med att jaga skor. Och idag anledde de (de är värsta snabba på outletten)! Jippi! Dock skall väl erkännas att bredvid varandra tycker jag nog mina slitna och använda skor är snyggare... men så brukar det också vara. och det lär ju inte dröja längre innan de nya får en viss patina. :)

Superga dä Superga dy
Trogna vännerNya vänner

Städning och studier

Igår blev det väldigt lite plugg. Istället lade jag den mesta av min energi på att städa och fixa i hemmet. Kändes behövligt efter alla aktivitet och eftersom vi får besök idag och över helgen. Sovrummet ser jättebra ut, men jag väntar med fotodokumentation tills vi köpt dörrar till det ena skåpet (det visade sig att vi bara hade till ett av de två...). Och vi har inte blivit krossade i sömnen än. Igår kväll lyckades vi dessutom få upp de resterande två hyllorna i köket, så nu på fm kunde jag fixa köket och städa där. Sakta men säkert kommer vi att få riktigt bra ordning här. :) Nu ska jag se till att plugga under em så att jag kan ta det lugnt och ha det trevligt med Jakob och Julia i helgen. Bara badrummet kvar att städa...

Fick fö svar från Tele2. Den snabbaste responsen hittills (jag undrar varför? O:-)). Den totala summan på min faktura har minskats med runt 40 kr, och jag har blivit lovad specifikation samt INGA fler fakturor. Det var iaf bra. Men jag skulle fortfarande inte rekommendera dem.

torsdag, maj 08, 2008

Anlita INTE Tele2

I brevlådan fick jag nyss en försändelse från Tele2 hos vilka jag varit bredbandstelefonikund hos undre ett drygt år. Under detta dryga år fick jag ägna mycket tid åt att överhuvudtaget bli fakturerard och att bli det korrekt. Jag fick även jaga dem att bekräfta min uppsägelse när den väl skickats (inte en minut senare än nödvändigt). Trots allt meck har de inte lyckats att fakturera mig korrekt under andra halvåret heller. Tekniskt fel heter det tydligen. Deras ansvar inte desto mindre. Nu har jag fått besked om att deras klantighet nu leder till att jag skall uppsalingsfaktureras för de missade faktureringarna. Och då blir jag inte lite trött och arg. De är snälla nog att inte faturera reroaktivt mer än 6 månader (all den tidsom föregick de sex månaderna har jag redan betalt korrekt eller redan fått löfte om att inte bli efterfakturerad på så det var ju bekvämt). Det är väl egentligen skitsummor det handlar om, men ändå. Man skall inte behöva kämpa för att få betala enligt avtal. Så jag skrev ett besviket mejl till företaget där jag bl a sa hur besviken jag var och att jag tänkte berätta det för alla jag känner. Alltså:

Bli INTE kund hos Tele2 (iaf bredbandstelefoni) om ni inte råkar tycka om otydlig och oviss fakturering, dåligt med svar på korrespondens och tydligen tekniskt kassa faktureringssystem.

onsdag, maj 07, 2008

Plugga i parken

Det är vidunderligt härligt här. Solen skiner, det är varmt men inte hett, allt är i grönska. Passade därför på att njuta av alltet genom att cykla upp till Victoria Park (en 1800-tals park som ligger norrut, ca 1hs promenad) via Regent's Canal, runt hela denna stora anläggning och finna en plats i gränslandet mellan solsken och skugga under ett par träd. Där satte jag mig och läste i någon timme och njöt. Man måste ju passa på medan man kan (dvs är student). Och nu mår jag bättre därför.

Plugga i parken

I ungdomen

Sommarstänk
Det glittrar så gnistrande vackert i ån,
det kvittrar så lustigt i furen.
Här ligger jag lat som en bortskämd son
i knät på min moder naturen.
Det sjunger och doftar och lyser och ler
från jorden och himlen och allt jag ser.

Det är, som om vinden ett budskap mig bär
om lyckliga dagar som randas,
mitt blod är i oro, jag tror jag är kär
- i vem? - ack i allt, som andas.
Jag ville, att himlens och jordens allt
låg tätt vid mitt hjärta i flickgestalt.

Gustaf Fröding

Smått och gott

Solen fortsätter att skina och värmen håller sig över 20-sträcket. Inte dumt alls. Pluggar hemifrån idag också (har min tegelsten att ta mig igenom) men tänker att en cykeltur eller ordentlig promenad längst med kanalen i em inte vore dumt. Vi kom inte vidare med bygget igår eftersom Linus kom hem sent och vi sedan mötte James på Hubbub för ett glas. Han åker till Japan idag för att gå på bröllop och vi skulle bl a skicka med honom ett gratulationskort till paret. Efter mkt om och men (precis innan vi stack) hittade vi en dikt som kunde passa på kortet. Not too sweet, not too sour. Kan dels inte stå för extrem sockersöthet, dels inte konkurrera i den genren med japaner. MEN, det är trots allt ett bröllop och vi känner inte bruden så vi fick hejda oss i vår kreativitet åt det mer cyniska hållet. Tror vi lyckades. Får citera det efter helgen (då jag inte vill riskera att ngn relevant människa mot all förmodan skulle läsa det här).Vi satt iaf utomhus på Hubbub vilket alltid är trevligt (även om det blev LITE väl kyligt fram mot midnatt...) och promenerade hem. Då kan man inte klaga. Nu har jag tröttnat på uppblåsbara madrasser och hoppas få klart skåpen ikväll.

tisdag, maj 06, 2008

Dagens Lunch

Dte är över 20 grader varmt ute, solen skiner och min GI-lunch idag var mumsig.

Köttebullemacka

EDM #4

Cuppatee
Fortfarande inte spännande, men länkar ändå.

Att montera skåp

Igår handlade om endast en sak. Att få upp de jävla skåpen mellan garderoberna som vi haft sedan i juli/augusti i fjol. Vi hade ju handlat det vi behövde och pratat med folk på diy-stället och var redo. Men att montera skåp som väger dryga 30kg på tunna tunna gipsväggar (utan träbalkar att använda som extra stöd inuti), högt upp när man bara är två är inte så lätt. PlanerVi mekade och planerade och försökte på olika sätt. Vid ett tillfälle höll dte på att gå riktigt illa både för oss och skåpet. Men efter att ha trott att det enklaste hade varit att montera på plats så fick jag (jag tror bestämt det var jag :)) en snilleblixt om att bygga stöd av packlådor (vi har ju en del sådana) och att bygga skåpen först och sedan bara lyfta upp dem på stdet och skjuta på plats. Och det gick!!!! Detta innebär inte att vi är klara trots att vi arbetade hela dagen igår, eller att det var enkelt och smidigt (våra gipspluggar är inte helt sammarbetsvilliga), men det känns som om det kommer att bli av nu! Eftersom vi fått vänd upp och ner på sovrummet för att kunna arbeta fick vi testa den nya luftmadrassen och sova i arbetsrummet inatt. Det gick bra. Ska bli skönt när allt är klart dock.

Lådor Lådor 2 Lådor 3
Linus byggerFärdigt stöd Surrugatjames

David och Goliat

Fick igår en länk av min bror. OCh man kan inte låta bli att bli trött och matt på stora företag som inte tänker längre än näsan räcker. En dansk designer har, som reaktion mot kändishysteri och världssvält designat en T-shirt med ett svältande barn som bär på en chiuaua och en designerväska. Tanken är att kan t ex Paris Hilton få så mkt uppmärksamhet på det sättet kanske barnen i Darfur kan det med (antar att det även är en kommentar på lyxkonsumtion i förhållande till diger fattigdom). T-shirtvinsten går till Darfurhjälp. Nu jagas designern att betala böter på hutlösa summor av en fransk väskgigant för utnyttjande av deras varumärke (antar jag att det är de tänker...) Läs mer på designerns hemsida: http://www.nadiaplesner.com/. Nä jag rannsakar mitt märkesrättsliga och upphovsrättsliga minne ställer jag mig tvekande till att företaget eg har ngt att stödja sig på (iofs svenska rätt...), men problemet är väl att de har bra större möjligheter att driva en process hur fel de än har. Det blir både löjligt och skrämmande när de flexar sina muskler så där. En David och Goliatkamp; hoppas nu bar det går som i biblen (rodde jag aldrig jag skulle skriva!).

Tillägg: Hur mkt det än bär mig emot så kan jag ju förstå att ett designföretag inte vill förknippas negativt med svält och hemskheter (det är ju inte för att hylla företaget och dess gelikar som väskan används som symbol). Så jag förstår att det önskar att t-shirten inte blivit designad. Fair enough (de är trots allt vad de är). MEN, när det nu skett, skulle man tycka att man rent själviskt kunnat tänka längre strategiskt. a) Vi vänder på detta och hittar ett sätt att stöda projektet där varumärket blir mindre "smutskastat" och folk tycker vi är rätt hygglo ändå. b) vi reagerar genom att försöka (febrilt) sudda bort det som har hänt genom att använda ekonomiska och juridiska stormuskler mot en enskild individ som arbetar för att hjälpa svältande människor och får på detta sätt MASSOR av negativ kritik. Det hela känns helt enkelt inte mara ngt omoraliskt men också dumt. Å andra sidan har jag inte lästa företagsekonomi eller marknadsföring. Men ändå.

måndag, maj 05, 2008

Glad med dåligt samvete

JAg vet att man inte får bli glad. Jag VET att det är dåligt och tråkigt. Jag vet även att det är oroande. Och egentligen glädjs jag inte. Men jag kunde inte låta bli att uppleva iaf en millisekund av lättnad när jag läste en rubrik på SvD nätupplaga. Fåglarna i Sverige stadigt färre. Det är min fågelskräck som talar. Jag lovar.

Skälet till att jag inte länkar är att man dyker upp under artikeln (alltså en länk till ens blogg) när man gör det och jag inte känner för att exponera mig. Speciellt inte då jag är glad för hemskheter.Men skulle man vilja läsa bör det räcka med att skriva in svenskan webbadress samt /nyheter/inrikes/artikel_1210483.svd.

söndag, maj 04, 2008

Varmt och skönt

Det har varit en bra helg, och den är inte slut än! Medan jag förvirrat fick ha en vanlig dag på förste maj så är det bank holiday på måndag och alla har ledigt. Även Linus. Det har blivit jättevarmt och skönt och nästan sommar helt plötsligt. Hyde ParkBåde idag och igår gick jag barbent (igår fick min nya kortkjol premiär) och idag var det molnigt och varmt, så det var inte solen det hängde på. Man kan inte klaga.

Vi hade en riktig Londondag igår med promenad och typ shopping i stan. Vi promenerade från Baker Street via Totally Swedish nära ambassaden (i svenskkolonin alltså), ned till Bond Street, åt lunch på Grosvenor Square (sushi), norr igen på Edgeware Road (vi behövde gå på argos), genom HELA Hyde Park med paus vid Serpentine för att avsluta på Kengsington Church Street. Det var mycket, mycket härligt. Speciellt roligt var butiken Hornets som består av tre mini-butiker där gentelmannakläder säljes i andra hand. Två av butikerna ligger nästan bredvid varandra (en annan emellan) men förestås av en och samma man (vid namn Bill, iklädd tweed och en "Royal" mustach) som inte var det minsta påträngande och sprang meallan butikerna på baksidan av byggnaden så att han bara dök upp! Helt förtjusande! Kläderna var hur fina som helst. På kvällen åt vi hemmalagad pizza (inte GI) och tittade på 2001 A Space Odyssey (som vi såg färdigt först idag).

Idag har vi mest varit flitiga genom att åka till B&Q (DIY-himmlen) för att inhandla vissa nödvändigheter. Och tack vara inköpen kommer vi att kunna sätta upp skåpen i sovrummen. Ikväll satte vi upp persiennerna i vardagsrummet (Linus fixar flitigt just nu). Vi har även inhandlat en grill som jag tror Lovisa skulle tyckt om. Den är ljusblå nämligen. Och formad som om det var en synt. Hoppas det blir fint imorgon med. DÅ ska vi sitta på balkongen!