torsdag, april 09, 2009

Bättre men inte bra

Lyckades sova längre idag iaf. Vaknade 10.30 och tänkte dte var lungt tills jag insåg att maten skulle levereras mellan 11 och 12. Så det blev inte pyjamasförmiddag för mig. Efter att ha fixat lite och tagit emot maten var jag helt matt. Huvudvärken är mycket snällare och halsen brinner inte idag, men kroppen är definitivt slut och snuvugheten är mycket märkbar. Orkar inte mycket helt enkelt. Har dock påskfixat lite - duk framme och påskris fixat av videunggrenar vi fick i julas (och julen vara ända in till påsken). Det får räcka.

Le Creuset

Premiäranvände den igår för fisksoppa. Härligt härligt.
Le Creuset

onsdag, april 08, 2009

Oajajajajaj

Igår kväll kröp det på. Halsonten jag känt av lite grand på sistone slog ut i rått svidande och hade sällskap med en huvdvärk. Har inte blivt bättre, snarare sämre, under natten (som åtföljdes av mardrömmar där jag blev utskälld av både främlingar och närstående). Kunde inte sova nu heller så fick en kopp te och ska vila lite istället. Solen skiner härligt därute, men min plan om joggning till Pilates får jag nog skippa. Suck.

Det som är bra är att Linus just nu (äntligen) lägger inbjudningarna på lådan. Ja, förutom de som vi fortfarande saknar adresser till...

tisdag, april 07, 2009

Bilder födelsedagsvekan

Misleading candle
Här finns lite bilder från födelsedagsveckan - klicka på fotot för att länkas till Flickr och resten.

Bingo!

Det gick vägen. Har fått erbjudande om den andra praktikplatsen för nästa period. Känns underbart!

Praktik!

Livet har varit rätt intensivt på sistone, inte minst på "jobbfronten". Var som sagt på praktikintervju förra onsdagen. Fick platsen och kände mig tvungen att bestämma mig innan helgen (bl a utifrån råd av min handledare på BIICL). Jag svarade ja då det verkade bra, passade in i mitt "schema" och jag tydligen ska få arbeta för en av de främsta i fältet: Parliamentary Research. Hade blivit inbjuden till intervju på Hansard Society som jag suktat efter ett längre slag på måndagen och hade en del ångest över hur jag skulle hantera situationen. Tror ändå dte blev bra tillslut. Då vi kommit till slutet av intervjun, där jag fick lov att ställa frågor, undrarde jag om möjligheten att kombinera, att kunna göra den ena efter den andra om det var så att de var intresserade av mig, då jag redan fått ett erbjudande. På en direkt fråga om jag tackat ja svarade jag genast och ärligt. Vi får se hur det blir nu, i vilket fall har jag egentigen inget förlorat. Jag har en bra praktikplats och kan stå för hur jag agerat. Dessutom är denna värld alldeles för liten för rävspel - alla känner varandra. I övrigt kändes intervjun bra. Det var skönt att sitta där coch kunan besvara en mängd frågor jag tidigare egentigen inte reflekterat över på ett bra och kunnigt sätt, samt att jag känner mig HELT bekväm att göra detta på engelska. Jag inser att ag nog faktiskt KAN saker (heja mig!), som inte alla kan. Plus att jag förhoppningsvis kommer kunna grnda en slags expertis under mitt liv här som kan vara användbar senare också t ex i Sverige. Jag känner förtröstan.

Vad är det då jag ska göra? Från och med 16 april t o m slutet av juni kommer jag att vara forskningsassisten åt en forskare inom Parliamentary Research, som tydligen just nu tittar på lagstiftningsprocessen(!) på the Constitution Unit vid UCL. Kommer 4-5 dagar i veckan att vara stationerad vid Tavistock Square i Bloomsbury och det känns jättebra. Blir nog mycket lättare att övertala presumptiva arbetsgivare om mina kvalifikationer efter detta och jag tror dte blir intressant.

Tavistock Square
Man kan se byggnaden där jag ska hålla till i bakgrunden.
Det är det brun/vita längst upp till vänster.

Cambridge

Skrev ett långt inlägg igår men nätet bråkade och det försvann. Orkar ite skriva om dte så sammanfattar med bilder och följande: det var väldans trevligt, och staden var så fin och vädret likså; synd att det inte blir av mer ofta.

Fästfolket
Fler foton finns på flickr - fotot är länkat.