lördag, februari 03, 2007

Fallet om den försvunna mangon

På netto köpte jag idag tre mangofrukter. När jag kom hem var där bara en i påsen. Mytiskt. Eftersom jag inte knytit ihop påsen tänkte jag att de kankse rullat ut och var kvar i kassan? Så jag gick tillbacka men utan framgång. Borta var de. På väg hem igen svor jag åt allmänn tjuvaktighet då jag plötsligt såg en mango liggandes på troattoaren. Jag tyckte det borde vara min och försökte se om den andra också fanns någonstans på min promenadväg - men icke. Tvår är iaf bättre än en. Men vem plockade upp den tredje?

Har varit på prommenad mot Värpinge till med Rikard. Det är så härligt att gå i solen. Det är så härligt att se på himlen. Solen skiner så, himlen är så blå.

fredag, februari 02, 2007

Akta huvudet

Jag skulle cykla hem från juridicum via bangatan och under viadukten Men varför fanns där en polisbil som hindrade biltrafken från att ta vägen undre bron? Jo, det fick jag besked om när jag svängde runt hörnet. En last bil som var liiiite för hög hade fastnat under bron och kunde inte komma loss. Tog tyvärr ingen bild med mobilen (vet inte hur jag skulle få över dne till datorn) men blev väldigt road. Tydligen orsakade problemet besvär på många sätt då tågtrafiken över bron fick ställas in ett slag och biltrafiken där under spärrades i ca två timmar. Se bilderna på SDS:s hemsida.

Jag skämms

Jag måste be om ursäkt för min felaktiga rubrik i förra inlägget. Som det inte är pinligt nog att göra om någons kön (ofrivlligt från deras sida) och stava fel på deras namn så har jag lyckats göra jus FredrikA Bremer till man. Ironiskt kanske. Jag lovar och svär dock att det inte är ett utsalg av mitt mansnormativa tänkande utan bara ett ärligt misstag grundat på brådska och ordblindhet som inte täcks av stavkontrollen tyvärr. Jag är inte otacksam.

onsdag, januari 31, 2007

Tack Fredrik Bremer

Idag har jag fått besked om ett stipendium jag sökte i oktober och som jag sedan länge avfärdat som misslyckat. Men icke! Jag har fått studiestipendium som kommer att täcka det jag saknar ekonomiskt nästa termin. Jippijippijippi!

söndag, januari 28, 2007

London t o r

Var i London i helgen. Det var mkt trevligt. Alldeles för kort dock. Hade checkat in hemresan på nätet. Det är en bra sak det. Slipper massor av köande och kunde åka en timme senare till flygplatsen. Sen kunde det gått illa i och med att tåget var inställt och ersättningsbussarna tog sin tid. Men lyckades komma hem ändå. Detta var ett lagom spännande inlägg.