lördag, december 22, 2007

Trevlig kväll

Så blev det en bra dag tack vare Linda och även Jonas. Vi gjorde sillsallad utan sill tillsammans innan det var dags för hemmagjorda hamburgare. MUMS. Sedan såg vi film och lite på TV, pratade, drack portvin och åt pepparkakor med ädelsot. Mycket mysigt. Innan jag gick fick jag t o m en julklapp. Värsta grejen. Jag har så snälla vänner. Jag är så glad för dem. Två böcker som verkar mycket roliga: The meaning of Tingo and other extraordinary words from around the world och 80 romaner för dig som har bråttom. Tack! Då vill jag också passa på att tacka Lovisa som berikar min Rom- och Ceasarkunskap genom att ge mig boken Rubicon: den romerska republikens uppgång och fall. Som sagt - världens bästa vänner.

Mutter mutter

Fick sova ordentligt inatt vilket jag är mycket tacksam för. Sedan blev det lite värre. Skulle vara kreativ men inget av projekten fungerade. Sedan skulle jag simultant tvätta och baka. Resultatet blev en bula på pannan och osäkra kakor. Och rätt ren tvätt då. När jag efter detta skulle in på min internetbank och kolla mitt saldo blev jag förskräckt. En betalning som skall in den 26 hade dragits redan igår - och jag som inte fixat månadsinkomst förrän på måndag!!! Argh. Tänkte att det skulle räcka med att julafton inte är en röd dag. Men icke. Nu är jag trött och känner mig svullen. Ser dock fram emot ikväll. Det blir häng med Linda som även bjuder på hamburgare. Mums!

fredag, december 21, 2007

Saker jag inte förtjänar

Men njuter av ändå.


Världen bästa Sofia skämmer bort mig något ofantligt 
med denna fina kopp och fat (Pick up) från Höganäs.

Om kyla tycker jag INTE

Det är fruktansvärt kallt här hemma. Fattar inte varför. Har på elementet på högsta. Men ändå. Händerna är isiga. Fötterna lika så. Och jag vantrivs något förfärligt. Blir stel och vill gå i dvala. Suuugigt.

Criollita de mis amores

Lägger sällan upp film på blogen, men kan inte låta bli. Här har vi Carlos Gardel, kungen av tangon, som sjunger om sin kärleks criollita. Inte jättebra inspelning, men schysst ändå.

Nästan

Ok. Var inte kvar till klockan fyra. Men fick ge mig ut i Lund på bokjakt (EC, UB och så tillbaks till juridicum) som var lyckad och har ännu inte ätit lunch så jag beslöt mig för att det fick vara nock. Prepositioner och lagtext kan jag se på nätet. Liksom vissa SOU. Jag får komplettera resten när jag kommer tillbaks. Under tiden har jag de förträffliga böckerna: Rättskällebegreppet, Rätt, Rättskällor och rättstillämpning och Finna rätt (oj så vitsig man får vara!) som borde ge mig en god grund att arbeta vidare från. Så nu tar jag nästan jullov. PM:et återstår, men det tar jag inte idag. Mat och Ceasar nästa.

Skärpning!

Sitter på biblioteket och har en hög med böcker att gå igenom. Hoppas verkligen kunna få ihop material nog att komma igång med uppsatsen efter nyår. Lite jobbigt egentlige att skriva i London  iaf när det handlar om svensk lagstiftning. Men en hel del offentligt tryck finns ju online, så jag måste bara kolla att jag får tag i det som inte finns, och får med mig vanlig litteratur också. Hade hjälpt om jag var HELT säker på vad uppsatsen skulle handla om. Men tillräckligt antar jag... Ska utreda begreppet norm/rättskälla (obestämt vilket). Har till kl 16 på mig, och måste väl få i mig mat också däremellan. Nu hoppas jag bara att Rosenroten skall slå till och göra mig till arbetsmaskinen nr 1.

Tillbakagång

Senaste veckan har varit rätt kämpig. Jag har varit oerhört trött och igen saknat all energi och fokus att komma igång. Varför kan man inte bara bli bättre och bättre? Skulle fått in ett PM och gått på arbetsseminarium i veckan - men det gick bara inte. Tänker att jag skall lyckas läsa i helgen och skriva PM:et under julveckan. Måste vara fri innan nyår! Det borde gå... om jag inte fortsätter som jag gjort. 

torsdag, december 20, 2007

Emellan bibliotek, föreläsning och bibliotek igen tog jag mig en timme+ för att äta lunch och springa ärenden. Lyckades få allt jag skulle gjort, utom att posta min sas-vaucher som skall betala för min hemresa i januari. Har även skaffat Rosenrotstabletter som Linda rekomenderat. Vore underbart om jag kan få upp piggheten imorgon när jag har så mycket att göra. Är så trööööööööött. 

Biblioteksstress

Jag har två dagar på mig att få ihop material till min uppsats som skall in i mitten av januari - idag och imorgon. Och naturligtvis (fullt förståeligt) har biblioteket kortare öppettider just nu OCH bibliotekskatalogen ligger nere. Gissa om jag har haft svårt att hitta mitt material? Fick koncentrera mig på att leta artiklar istället. Lyckades rätt bra. Imorgon blir det biblan 10-16 (har föreläsning 8-10) och jag hoppas att jag lyckas hitta det jag behöver. 

onsdag, december 19, 2007

God Jul


Visserligen inte jul än - men har jag skickat ut julkort så kan jag även posta ett här. Tycker jag.

Julkort

Nu har jag fått iväg både julkorten papper och digital. Känns skönt. Blev inte foto i år utan en egen teckning. De flesta har fått den i ett mejl, men några privilegierade få har fått den uttryckt på tunt, genomsiktligt papper. Så här såg de ut innan de blev ivägskickade.

Lovely Lotta

Jag nämnde nog tidigare att Lovisas snälla mamma hade skickat paket. Jag hade först tänkt spara det till Julafton, men kunde inte bärga mig. Och är de inte fina så säg mina nya handledvärmare!? Tusen tack!

Julavslutning

The Senior Staff hade sin terminsavslutnig på Grand imorse och det var som vanligt mycket trevligt. Och det är en förbannat god frukost de har. Vi hade lite presentutbyte och jag har fått italienskt godis (pan forte?) och en fin positiv vodoo docka. Tack!

Jag var sedan på föreläsning och övning 10-13.30 och fick ta en tur till Malmborgs innan jag kom hem och var hungrig. Nu ska jag strax börja med middag för jag får Ljuvliga Lovisa på besök.


Londonadventshelg

For till London på Luciadagen och var där tills igår. Trevligt, men lite julstressigt och jag lyckades inte vara särskilt produktiv.

Att åka från Heathrow hem i rushtrafiken är inget jag rekommenderar, och om det nu prompt måste göras så ha endast handbagage. Det blev fort fullt och var väldigt trångt. Dessutom hoppade jag på fel tåg när jag bytte i Canary Wharf så jag fick hoppa på och av i Popler. Men Gud var det härligt att komma fram. Linus kom strax efteråt och då var det mäkta skönt att beställa Pizzahutpizza och bara lata oss framför TV:n.

Jag gjorde inget av värde på fredagen (jag vet - dåligt) förutom att städa ugnen och spisen. Det var iaf något. Vi funderade på att gå ut och äta på kvällen. Men både La Figa och The Narrow var fullbokade och vi grymt hungriga såd det blev hämtmat från Tai Pan istället... Mycket dekadent, men gott. Schysst med en relativt billig och bra kineskrog så nära!

Lördagen var vigd åt julhandel och vi begav oss ut bland allt folk i stan. Turen var rätt lyckad. Linus fick tag på en hel del iaf. Men det är inte direkt energigivande aktiviteter vi pratar om. Vi delade på en fairy cake vid Heal's (typ muffin med massor av krmig glasyr på - denna var hallon i kakan och vit choklad och kokos i glasyren) MUMS. Men när vi var klara i stan var vi enbart hungriga på riktig mat. Så vi stannade till i Canary Wharf (behövde även handla lite frukost o så) för middag på Nando's. Där serveras grillad kyckling och kycklingburgare till goda priser och det är ovanligt trevligt för att vara en kedja. Sedan hem och slapp.

Söndagen var vi galna nog att åka till IKEA på. Det var vissa saker som behövde bytas, så det var lika bra. Men inte heller särskilt vilsamt. 
3advent

Vi fick det vi skulle, nästan, och bytte det vi skulle. Innan vi for hem igen blev det lunch bestående av köttbullar osv i kafét. Vi hade även inhandlat glögg och pepparkakor att ta med på julmiddagen vi var bjudna på på kvällen. Det var i stort sätt trevligt. Mycket mat. En del mindre aptitlig (kalvbenssyltan som mest smakade gelatin) och en del smaskens (oxfilé med foie gras). Vi avslutade kvällen med fulla magar och några omgångar Wii.

Måndagen var jag inte i mitt esse. Skulle in lite tidigare för att köpa julklapp till Lovisa, men affären stängde tidigare än jag tänkt så jag misslyckades med det och fick sedan stå i kylan och vänta på Linus i 30 min pga min felberäkning. Vi fick till lite mer julshopping innan vi kom hem vid halv tio och gjorde mat.

Min sista dag var det mest att packa för att sedan ge sig iväg. Stackars Linus blev sjuk och fick gå hem från jobbet. Hann som tur se till honom innan jag var tvungen att åka. Resan t Heathrow gick bra och jag lyckades till slut hitta julklappar till flickorna där samt köpa mat innan det var dags att boarda. På flyget lyckades jag spilla 1/3 av min läsk över hela mig (skaka aldrig läsk! :)) och var oerhört missnöjd. Var överhuvudtaget på dåligt humör och kom hem till Vildanden vid sju för att bara crasha.