fredag, juni 22, 2007

Midsommar Blues

Jag går inte och regelmässigt längtar efter det svenska (med undantag från å, ä, ö som bara med besvär kan nyttjas på Linus tangentbord) men midsommar verkar ta fram den sidan hos mig. Inte sa att jag kan fylla den tomheten med ett besök i Hyde Park bland svenskolonins små grodor - det är liksom MITT Sverige (mina vanner, min familj, mina favoritratter (potatissallad med rodlok, sockartor och balsamvinager, gronsaksgratang, sill, brannvinsost och efterratt pa jordgubbar och vit choklad), min kasedans...) jag saknar. Sa har sitter jag med halsont, daligt vader och inte ens lust att dra med Linus pa utomhus bio for att se Almodovars Volver vid Themsens strand. Jag hoppas verkligen att mina kära i Hofterup far en underbar midsommarhelg (vad annars är möjligt?) men är aven fruktansvärt avundsjuk. Kort och gott: jag surar.

På söndag är det dop i Wimborne (Dorset) som galler och frågan om vi skall passa på att åka ner i förväg och semestra lite är fortfarande öppen (jag vill, Linus tycker det beror på vädret (djävla skitvader, som gör oss till dess slavar)). Doppresenten är fixad, klädesvalet fortfarande en ångestgrej och beslutsfrågan något att ta tag i senare.

En vän till oss som vi umgås mycket med tillsammans med hans flickvän har nu gjort slut (så eg är det hans föredetta) vilket är tråkigt för att det är jobbigt för dem, och jobbigt därför att det alltid blir knepigt hur man skall förhålla sig till dem enskilt. En sak om man blivit vänner med var och en av dem först, eller man känt varandra så länge att vänskapen är likställd, (vilket även det kan leda till komplikationer). Men har vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Kopplingen är liksom bruten, fast man inte haft nagon som helst kontroll över det... Som sagt, jag inser att det inte alls är mest synd om mig.

Var och handlade och glömde köpa bröd. Så irriterande. Tradigt att gå tillbaks för en varas skull. Senare. Inte nu. Målet idag är att plugga lite Roman Law in European History och söka ett antal jobb jag hittat. Verkar ha god möjlighet att få 3,5h per dag under lunchen på en skandinavisk butik/servering, men vet inte om jag bara ska ta det (får då ledigt och lite, lite pengar) eller hoppas på något bättre. Det är mest det att jag verkligen inte är bra på att söka jobb - energimässigt. Det var väl ett positivt inlägg denna försommardag?

tisdag, juni 19, 2007

Bara tisdag?

Shit. Satt just och raknade och kom pa att det bara ar tisdag idag. Av nagon anledning kandes gardagen lang. Grymt. Jag traffade Lisa igar vid lunchtid pa South Bank och det var mycket trevligt. Schysst att faktist ha vanner har. Vi fikade, at medtagen lunch vid kajkanten, promenerade till TATE modern och sedan tillbaks till Waterloo. Lisa har just slutat pa ett jobb och letar nytt sa vi forsokte vara proaktiva. Kollade hennes CV, diskuterade strategier och var t o m en svang forbi svenska kyrkan for att kolla annonser. Det kandes lite konstigt - det var lange sedan jag var i en svensk kyrka i utlandet. Iofs har jag val fatt en livstids dos redan...

Pa kvallen laste jag fardigt "The Nightwatch" av Sarah Waters som Farbror Svens Lisa rekommenderade. JAg tyckte mycket om den. Den ar liksom skriven baklanges kronologiskt utan att det ar forcerat eller krangligt. Effekten ar historiemassigt superb. Det ar som om der som hant ar mysteriet som vi vill kanna till liksom banden mellan de olika karaktererna. Att beratta omvant blir da mycket naturligt. Dessutom ar det spannande att lasa en Londonskildring nu nar jag mer och mer kanner till staden. Jag far en slags 3D-orienteringskansla och igenkanningsfaktorn ar stor. Trevlig bok.

Ska se om jag lyckas plugga och soka jobb idag. Och kolla upp min ekonomi (vill inte).

söndag, juni 17, 2007

Ännu en Pimm's

Efter en mycket avslappnad dag gick vi igår på grillfest hos Charlie och Sigrid i Whitechapel. Det var mycket trevligt och... vått (och trots förvarningar om åsk- och regnväder är det inte den typen av väta jag menar). Var trött när jag kom och på fantastiskt bra humör när jag gick. De har en takterass med i princip 360 graders vy av östra London. Vädret var inte det ideala men det gick att vara utomhus till rätt sent med bara tröja på sig. Det blev Pimm's (sommaren är verkligen här!) och Captain Morgan och Cola, välgrillade (något cancerogena) lammkotletter och saftiga burgare. Trevliga samtal, återupplivande av macarenan (hur många olika typer av musik kan DU dansa makarena till?), lek med kameror (jag blev bättre och bättre på att posa allt efter som kvällen gick) och spaning efter helikoptrar (det kom ingen :(). Kvällen avslutade vi med en prommenad till Brick Lane där vi stod i en lång men effektiv kö till nybakade baglar. En färdbagel med färskost och rökt lax var samt ett halvt dussin baglar till att ta med hem. Mumsish! Brick Lane, som idag mest är känt för och präglat av sin främst Bengalska befolkning (gatuskyltarna är även på bengali) har tidigare varit hem för Hugenotter och Judar. En av efterlämningarna från denna tid är två Bagelaffärer med grymma bagels och öppentid: dygnet runt. Och det var dit vi vallfärdade på morgonen innan vi for hem. Nu är jag mest trött.