fredag, januari 08, 2010

småting

Har haft lite internetmeck de senaste dagarna och tagit det som ursäkt att läsa Steig Larssonböckerna. Nja, den första iaf. Har även tillbringat viss tid med att omorganisera vårt bibliotek (är inte helt klar än) och prata med Sky om våra internetproblem (de behandlar en, kanske fullt förtårligt, som en idiot: det vita fältet längstupp med bokstaäver i ska du tömma (dvs adressfältet)). Mitt skypesamtal med Lovisa gick åt fanders (se internetproblemen) coh dte med Linda dagen efter bättre (då jag just pratat med Sky). Fick ge mig ut i kylan och de livsfarligt isiga gatorna för att handla mat då leveransen inte kunde komma pga av just isiga gator. Suck. Får beställa om allt i em och hoppas på det bästa. Annars har jag iaf en arbetsansökan att skriva. Och så ska jag frsöka hålla mig varm.

onsdag, januari 06, 2010

Ingen snökaos

Det skulle bli snökaos i stan idag. Men icke. Rätt skönt tycker hon som stannar hemma ändå. Har försökt ta tag i fler praktiska ting idag så att jag kan dyka ned i jobbsökande snarast. Har därför jämfört telefonabbonemang, ringt & bokat rörmokare, kollat om vi kunde kräva ngn på vår taxiresa före jul (tyvärr, inte), försökt ordna upp mina svenska bankkonton... Ska nu kolla flyg till Skånebröllopen i vår och sedan organisera om våra bokhyllor. Och vänta in rörmokaren, naturligtvis.

tisdag, januari 05, 2010

Tillbaks i kylan

Sitter och huttrar medan jag planerar mat veckorna framöver o strax skall beställa. Elementet är på full gas, men effekten uteblir. Tänk att det är så mkt varmare inomhus i Sverige där det var minst 10 grader kallare utomhus? Är inte desto mindre glad att vara hemma igen och ska försöka komma ikapp med alla måste som har ignorerats sedan november. Peru & jul kom liksom emellan, men nu finns inga ursäkter kvar. Hutter, hutter.

måndag, januari 04, 2010

Himma igen

Sitter hemma framför TVn och dricker te. Så jäkla skönt. Resan gick bra, men väskan var tung av alla böcker.

söndag, januari 03, 2010

Sista dagen

Vad fort det går. Speciellt när man har fullt upp. Plötsligt är vår sista dag för denna gång kommen, och schemat är fullspäckat. HAr varit mycket trevligt, men intensiv och därmed utmattande. Längtar hem. :) Avslutade dock vistelsen fint med en snabbsväng till mor&far, supergod currylunch hos Anders & co, samt firande av Alfreds 13-årsdag. Nu har jag packat och är redo att åka hem.

Lebanesiskt & Polskt

På lördagen åkte vi in till stan och träffade Sven och hans Sanna. Vi åt buffé på en lebanesisk restaurang (gott) och hade det mycket trevligt tillsammans. Efter det tog vi en snabb sväng till Claes Ohlsson och Åhléns innan det var dags att träffa Magnus och Johanna. Middagen intogs på Café Piastowska (jag åt blinier med lax & rom medan de andra tog en dagens, schnitzel & råraka) vilket vat trevligt. Servicen är speciell, inte otrevlig, men opolerad och brysk. Jag gillar. Vi passade sedan på att använda en bröllopspresent, smartbox, och bowlade således i Birkastan. Kvällen avslutades på en bar där Linus fick stora nöjet av förkunna för kyparen: "det fins en fluga i min manhattan". Han fick så en ny, flugfri, dubbel.