lördag, januari 24, 2009

Efterreaktion

Sov ut igår; var så trött efter Lundaresan. Tog det lungt på fm/tidig em innan jag tog tag i att fixa iordning lite här hemma samt packa upp. Inte jätteaktiv, men tillräckligt. När Linus kom hem köpte vi kinamat på Tai Pan. Rekordsnabba är de där. Tv-tittande, bokläsning och stor mättnadskänsla summerar resten av kvällen. Nu är jag fortfarande trött, men kunde inte sova, och känner mig ngt förkyld. Bättre nu än förra veckan.

fredag, januari 23, 2009

Lamslagen tågtrafik

Då jag viste att det varit strul på vägen till Lund såg jag till att ha riktigt goda marginaler (trots att jag redan var incheckad) på vägen till KAstrup. Och dte var ju väl det då jag upptcäkte att inga tåg gick fram till öber en timme senare när jag kom fram till stationen. Tydligen var tågtrafiken i hels södra sverige nere (nu vet jag pga trafikcentralsteknikfel). Fick en lätt panikkänsla, men fick besked att om jag tog mig till Malmö (taxi & resegaranti) så gick tågen därifrån. Hellre än taxi ringde jag Sofia (som får milersättningen) som var underbar och körde mig till Malmö C (tack också till Alex för billån). Jag kom fram och hann precis med ett tåg till CPH, inte mkt senare än mitt tåg skulle ha gått från början. Vilken lättnad!

Väl framme på Kastrup var jag nästan misstänkt lugn. Åt lite på BK, spatserade genom säkerhetskontrollen och var ytterst hjälpsam och okinkig när de var tvugna att kontrollera min packning mer noggrant. Efter lite ögonshopping drog jag mig till gaten (som redan var annonserad!) och allt gick så smidigt så. Easyjet är en sådan fröjd att resa med, speciellt i jämförelse med Ryan dessutom. Med en ny spännande bok var den dryga 1,5h resan väldigt lugn. Framme i Gattwick fick vi vänta med att komma av då en sjukvårdare var tvungen att komma ombord för att ta hand om ett barn som blivit sjuk under resan. Gick ändå rätt fort och jag hann med ett tåg in till London Bridge väldigt snabbt. Måste säga att Gattwick-resor är riktigt smidiga. Bäst efter LCY. Tog mig inte lång tid att vara hemma där te och macka var just det jag behövde. Ja, utöver att terse min äslkling så klart.

Sista dagen

Vaknade upp och var trött men nöjd efter gårdagen. Kunde lugn o ro fixa iording mig och packa det mesta innan jag begav mig ut på stan för att springa ärenden (säger man så på svenska?) och träfa folk. Ärendena gick dte si och så med, men det viktigaste blev fixat iaf. Lunchen på Zen med JOhan var mkt trevligt, likaså ett sista besök på AF. Med tulpaner och semlor i högsta hugg tog jag mig sedan till Faster Lisbeth (som fyller 80 nästa vecka) på eftermiddagsfika (lite för tidigt för semlor, men jag kommer ju antagligen inte få några mer i år). Rätt bre jobbat och trevligt att hinna med dessa sociala aktiviteter också. Tog en liten paus hos Linda för att andas ut (var så trött då) innan jag tog mig till stationen för attåka till Kastrup.

onsdag, januari 21, 2009

De vala grant!

Är nyss hemkommen från en härlig kväll på Grand. Jag och resten av TSS passade på att ha en helkväll för att fira diverse saker bl a avslutade utbildningar. :) Dte blev underbart gott som alltid (denna gång hjortgryta med katrinplommon och gräddsås med potatispure till) och drinkarna satt så fint så, men absolut bäst var naturligtvis sällskapet. Så glad att få umgås med mina vänner som jag annars saknar så och så glad att kunna fira en riktig bra avslutning på en lång process. Tack! Nu ska jag snart sova. Imorgon har jag lite ärenden samt sällskapligheter att ta i tu med innan jag far hem igen.

Opponerad

Så var dte avklarat. Herreminskapare vad skönt.

Jag är dundernöjd. Dte gick bättre än jag kunnat hoppats och jag fick nästan enbart positiv kritik. Det finns några få justeringar att göra för att få till den ännu lite bättre, men i princip bara i iledning och slutanalys (ska återspegla varandra). Bengt sa att min uppsats eg var mer än ett exjobb, att bara storbtitanien biten hade kunnat räckt. Han sa att jag tagit på mig en stor uppgift och rott den i hamn. Ngn gång under tiden sa han utmärkt också, vilket jag inte hörde ngn annag gång under seminariet. Och allt arbete med att förkorta och finputsa bar frukt - jag fick inget kommentar om att den var för lång och överflödig. Hade glömt ett "r", contakt istället för contract, annars fick jga inga kommentarer på språket. Har inte fått betyg, det får vi först då allt lämnats in slutgiltigt till biblioteket. Men en av de andra sa att Bengt sgat att han bara lät en gå upp om den var AB, så vi får hoppas på det. Är så glad och nöjd. Och lättad. Lite formaliteter kvar så är jag jur kand. Jippi!

Nu ska jag försöka ta dte lungt ett slag före grand. Hade hisklig huvudvärk från halva seminariet o framåt som inte gick bot av tabletter. Kom även i säng först två. Men ska bli så kul ikväll.

Full fart

Började dagen med tur till Nova där jag fick sällskap av Sofia. Klippte mig (Emma är bäst), köpte rouge och BH:ar och blev besviken att fina H&M-klänningen tagit slut.

Fick skjuss in till stan och mötte upp Linda och Rikard på lunch på Italia. Mums och trevligt sällskap. Fast kanske lite mkt tomat... jaja.

Tog en em på UB (slog mig att min studietid kanske hade tjänat på att jag utnyttjat bibliotekens läsesalar mer...) och arbetade på opponeringen. Fick ihop en del innan jag tycte dte var dags att återvända hem (till linda) för att bevittna när Barack Obama blev president. Är glad att jag gjorde det och nu ännu mer säker på att jag tycker kyrka och stat skall hållas isär. Efter en SMASKIG isterbandsmiddag och lite TV-slapp fortsatte jag med opponeringsarbetet som tog längre tid än jag hoppats och jag kom i säng först kl 2. Inte så bra, men vad ska man göra?

Fick dessutom under em mkt glada besked och är enormt stolt över Linus.

måndag, januari 19, 2009

AF-nostalgi bla

Tog en snabbvända upp till tredje våningen för att lämna av min matlåda inför lunchen och kunde inte låta bli att samtala lite med de kära däruppe. Rätt snart tog jag mig iaf neddåt igen för att sitta på Athen (så länge sedan det var!) och börja inläsningen av exjobbet jag ska opponera (jag har en del att säga om det men väljer att inte göra så här och nu). HAde lite svårt att koncenrera mig, men dte var schysst ändå. Till tolv klttrade jag upp till trean igen för sällskapslunch med mina favoriter Ann o Erstin. Trevligt som alltid, man kan inte säga mer än så. Utanför ombudsmannarummet blev det sedan reunion av många slag då det ju alltid springer folk man känner där (tydligen :)) fick så trevligt samtal med Andreas, och tom lite med Johanna innan allvaret kallade mig till den Grekiska Huvudstadens filial igen. Dock funkade inte ljudnivån för mig så det blev lägenheten som kallade. Där lyckades jag iaf ta mig igenom resten av uppsatsen på ett koncentrerat sätt, fats jag har en del arbete att göra imorgon. Fri från uppgiften för dagen tog jag bussen ut till Sofia. Äntligen! Mys, snack, middag och TV. Precis som förr. EN av de saker jag saknar så. Tur att vi ska hänga imorgon fm osså. På Nova. :)

HAde förövrigt glömt hur dte är att vara i en mindre stad där man känner många. Dt är ite bara att snabbt skynda hem utan det blir samtalsstopp på vägen.

Dagens viktigaste måltid

Istället för TSS-frukost blir det denna gång en kväll på Grand, men inte dessto mindre ville jag få en sällskapsfrukost. Jag och Lovisa sågs så 7.30 imorse (det var ju ändå så det hela började, eller hur?) och förtärde scones o kaffe till samtal av allehanda slag. Alltid lika mysigt. Dessutom schysst med sälle till AF-borgen genom ett sönderfruset Lundagård.

Sköna Söndag

HAr gått upp så i att vara tillbaks att jag helt glömt bort bloggen. Jaja. Lite ska ni väl få sukta? (haha) Passade på att sova ut lite (till halv elva) vilket var väldigt skönt. Det blev frukost i sällskap av värdparet innan jag gav mig ut på staden. Först o främst ville jag få mitt exjobb och det jag ska opponera utskrivet. Det gick lätt på ett söndagsöppet juridicum (det bästa med stället är öppettiderna, de generöstaste i lund antagligen) och den utskriftkredit jag ackumulerat under året.

Med dessa luntor papper begav jag mig sedan raskt till Espressohouse där jag bestämt spontanfika med Lovely Lovisa SÅ mkt bra i den meningen jag saknat: spontanitet (svårt i en storstad), fika (inte riktigt samma sak i london) och Lovisa (best outbytabrt av allt). Uppdatering och kaffe, en titt på det nya palatset utifrån och ett löfte om morgondagen fick jag innan jag sa hej och gick vidare till Malmborgs.

Inhandlade varor för att laga Flygande Jakob, dumpade dessa i lägenheten och sprang tillbaks för att hämta ut ett paket (posten är öppen på söndagar!). Äntligen har iaf jag fått Linus julklapp. En jäkla otur resulterade i att fårskinnsofflorna aldrig kom fram under den långa tid vi var i Stockholm så mamma fick vidarebefodra dem. Bättre hit än till England rent kostnadsmässigt. Och så kunde jag få mina fingervantar osså. Efter inhämtat tillstånd har jag lånat tofflorna o måste säga jag är nöjd me inköpet. :) Varma o sköna. Smaskig middag (ja, jag får säga det själv) följdes därpå av TV-titt, bl a Stormrider som var alldeles lagom och även underhållande på sitt sätt. Skönt att slappa.