lördag, februari 23, 2008

Jubbajubbajubba

Är lite matt nu, men det är inte så konstigt. Jag har hållit på hela dagen med att fixa lägenheten (rensa, slänga, småpacka, och slänga ännu mer), köpa in det som behövs för ommålningen imorgon och spackla, lipa och plocka undan för att kunna måla. Imorgon ska jag bara behöva tvätta av väggarna och byta lite av min inköp innan Rikard och Linda kommer. Vi ska måla och fixa lite grovgöra (ut med frysen, ned med chin-upstången, upp med dörren) och fotografera vissa saker. Samtidigt ska vi äta smågodis, umgås och avsluta med pizza. Så inte bara tråkigheter. Här känns så tomt och annrlunda, bara för att sakerna på väggarna tagits ned. Köket kommer att bli fruktansvärt tråkigt utan min rosa fondvägg. Såg in i alla köken på min loftgång på väg in från en av tre överlastade sopstationsbesök. Och mitt kök var det varmaste och mest välkomnande. Iaf på långt håll, för det är inte särkilt välstädat. Jaja. Måste göras. Känner ändå att jag ligger rätt bra till med tiden. iofs beroende på när flyttfirman kommer... Suck. Nu ska jag vila lite innan det är dags att spackla igen och kanske slipa osså på vissa ställen. Glass låter bra. Då kan jag även börja frosta av stora frysen så det kan slängas imorgon.

fredag, februari 22, 2008

Den som spar han har

Och jag spar. På allt. Det mesta kan jag hitta ett sentimental värde i. Vare sig det är kollegieblock med matteuträkningar eller nästan uttorkade färgtuber. Och idag har jag börjat rensa rejält bland mina grejer för att minimera flytten. Och det är svåååååårt. Det sliter i min skäl när jag river ut sidor efter sidor i kollegieblock för att lägga i återvinningen och inte frakta till England. :'( Önskar att jag kände på ett annat sätt. Men det gör jag inte. Jag kommer vara matt när jag är klar...

Lugnet la sig

Vaknade visserligen tidigt imorse men utan den pressande, stressande Måstemåstekänslan. Underbart. Har lunkat omkring och fixat inför flytten utan att oroa mig (nämnvärt). Passade på att promenera ca 40 min med Björne medan söta Sofia tentapluggar (lycka till imorgon!) och dte var riktigt skönt även om jag var för mätt för att springa med honom. Nu är det tvättdags och så ska jag fortsätta sortera och slänga inför packningen. Ljuvligt. Och så är det knappt 8 dagar kvar tills jag flyttar!

torsdag, februari 21, 2008

Väldens snällaste syskon

När jag kom hem från tentan så hängde där en kasse på dörren och i den kassen fanns en blombukett, en ask choklad och ett underbart meddelande. Mina fina syskon, min svägerska och svåger och alla mina syskonbarn gratulerade på sista tentan. Gissa om jag grät? TACK!
En spegelvänd bild på mig (trött men glad) och mina fina presenter.

Fäääääärdig

Vaknade fem imorse trots att jag behövde gå upp först 6.30. Grattis mig. Mådde till råga på allt illa och kände mig inte så positivt inställd. VAr på jurdicum i tid och fick sitta i Röda Tornrummet med en egen tentavakt och sedan besvara tre besvärliga och omfattande frågor. Har alltså skrivit tenta i fem timmar och är slutkörd. Vet inte vad jag vill eller kan göra nu. Jag kommer nog på något. MEN om allt gått rätt, d v s om jag iaf får B, då behöver jag ALDRIG mer skriva en tenta. Jippi!

Här ska tenteras

Vaknade för tidigt idag igen (varför?) och upptäckte att jag mådde illa. Sådär, ge-mig-nuvalocol-eller-pepsid-illa. Gjorde i ordning te och mackor men har fått kämpa ned dem. Detta var inte så bra. Kommer att bli ngt jobbigt att skriva tenta koncentrerat i fem timmar när jag mår såhär. Som tur var hittade jag två nuvalocol i medicinlådan. Vilken välsignelse. Så det är bara att bita ihop. Har ju tentat ännu fler timmar i bl a skatterätt med feber och huvudvärk. SUCK

onsdag, februari 20, 2008

Ja, då är det dags imorgon

för min sista tenta någonsin (pepparpeppar). HAr pluggat idag - någorlunda. Förmiddagen gick åt att ha panik över flytten och gråta en skvätt efter en mkt trevlig frukost med just nu hårt prövade personer. Stress. Jag läste sedan till kl 20 ikväll (med matpauser) och sedan var det kväll med Sofia och Top Model. Mkt trevligt. Nu ska jag sova så jag orkar imorgon.

EN såld

8 möbler kvar. Jippi!

Jag hatar flyttfirmor

Det är bara att konstatera. De är meckiga, svävande och visar INGEn som helst hänsyn. Önskar nästan jag tänkte köra lasset själv. Oavsett pris.

tisdag, februari 19, 2008

Något störigt

Har försökt f besked från flyttfirman ett slag nu om när lasset beräknades komma fram. Rätt viktigt eftersom vi reser iväg den 3... Har sedan länge sagt att om det är ett problem vore det lättare att flytta fram flytten. Idag får jag reda på att dekommer på tisdagen eller onsdagen första veckan i mars. SUCK. Måste nu försöka ordna ngn som kan ta emot...

Om att vara lättrörd

Jag har visserligen vaknat tidigt, och hormonerna är lite instabila, men det är ändå inget ovanligt. JAg läste en artikel om TV-programmet Klass 9A och började darra sådär som jag gör när jag blir rörd, då det stockar sig i bröstkorgen och ögonen börjar tåras. Jag konstaterar dels att jag nog måste se programmet (engagerade lärare ligger mig varmt om hjärtat), dels att jag bara får acceptera att jag är lättrörd.

måndag, februari 18, 2008

När man typ redan kan

Har tillbringat dagen med att gå igenom anteckningar för kursen. Det är lite tradigt och blir mkt skrivande eftersom de ska överföras till kurslitteraturen (så de kommer med på tentan - välkommen till juridicum). Mest har jag känt mig uttråkad som i "jag kan detta", men vet att mina kunskaper inte är heltäckande eller pinfärska så jag MÅSTE plugga fint. Speciellt den svenska delen. Men när jag stöter på kortfattade och förenklade hänvisningar till Magna Carta blir jag jävligt dryg och känner att jag kan mest. Jaja. Plugget fortsätter och imorgon ska jag rita tidslinjer i min litteratur och titta igenom den bok jag läste i somras TVÅ ggr, men inte sedan dess. Har jag hunnit klart med det imorgon så kan jag ta det lugnt med Roman Law på onsdag (som jag också läst en gång redan...).

Hade det stora nöjet att få följa med Sofia på vovpromenad idag. Solen lyste och det var varmt. Underbara ca två timmar ute i den friska luften med söta Björne och Vilhma. Och Sofia så klart! Repris imorgon om vädret tillåter?! Har även pratat med flyttfirman för att fråga om försäkringen och lite annat. Då visar det sig att packning tydligen ingår i mitt pris. Och lådor. Mycket bra, förutom att det är så jäkla trångt här och jag hellre vill att de kommer iväg fort... Får se hur jag gör. Viktigast nu är att jag får bekräftat att de anländer till London FÖRE 3 mars. Eftersom vi far till Mexiko då. Har sagt det flera ggr till dem, men det verkar inte sjunkit in helt... Hmmm. Ska få besked snart. Har även nedvärderat mitt bohag drastiskt för att ha råd med försäkringen. Hoppashoppas inget händer.

söndag, februari 17, 2008

Det börjar dra ihop sig

Min hjärna kändes som mos efter inventering, värdering och anteckning, och jag känner mig något överväldigad i beräkningen att jag har runt 70.000kr värt i böcker... Jag har 362 böcker (give or take) och tänker ett medelvärde på €20 (flera är bra mkt dyrare än så - men även om jag tagit i lite så är det mkt pengar). Många sådana upplevelser under dagen. Man känner sig nästa rik, förutom att det enda sättat att omsätta ägodelarna i kontanter vore att flytten försvann. Och det känns ju bara onödigt.

När jag väl hittat lite energi efter försäkringsarbetets många timmar (mat hjälper) så kollade jag färdigt på nätföreläsningarna som en repetition inför tentan (medan jag chattade med både Lovisa och Linus). Nu är det gjort och jag ska lägga om de närmsta tre dagarna lite. På torsdag smäller det (tenta alltså) och sedan är det flytten för hela slanten. Önskar bara att jag inte kände mig krasslig eller är inne i fel tid på månaden just nu... Jaja. C'est la vie. ♥

Fyfanfyfanfyfan

Jag har tillbringat ca 6h på att inventera, värdesätta och anteckna mitt bohag. Och jag är helt slut i huvudet. Jag har fortfarande en del kvar att anteckna, men huvudet snurrar. Men måste göra det - för hu vad mkt dte skulle kosta att ersätta allt själv.

Morgonstund har

magsyra i mun. Vaknade kl 6 och kunde inte somna om, så det var lika bar att gå upp. Har ätit frukost och ska ta tag i inventeringen av mitt hem inför flytten och för försäkringen. Önskar jag kunnat sova längre - men å andra sidan la jag mig ovanligt tidigt igår.