lördag, december 27, 2008

Vän & Föräldrar

Något matt från gårdagen och med vissa förkylningskänningra begav jag mig mot Fruängshållet för häng med Melina. Vi hade mycket trevligt och pratade länge innan det var dags för mig att återvända hem till föräldrarna och henn att jobba.

På eftermiddagen blev det god middag och starka drinkar med föräldrarna och Linus. Trevligt som alltid. Men OJ vad trött jag hunnit bli. Ska nu försöka sova riktigt gptt inatt. Det behövs verkligen.

fredag, december 26, 2008

Kalas

Idag har vi firat min lille August (som inte är så liten längre). Det blev mycket gott med all mat och trevligt sällskap. Blev glad av att få se alla. Dessutom så fick vi en förlovningspresent av Maria som var riktigt rolig: David Batras bok med samlade lappar och skyltar. Lyckat! Nu kom vi nyss hem till föräldrarna och jag är rätt matt. Men glad. Tror inte jag haft en lugn stund sedan vi kom ill Stockholm. Medan det är trevligt och roligt så längtar jag hem och har visst vilobehov.

Sôstra Mi

Efter att ha käka sen lunch/tidig middag med föräldrarna tog jag mig på uldagen ut till Knivsta och min syster med familj. Stackarn ahde hög feber och var förkyld och hade ett 14-årskalas att ordna. Vi tillbringade iaf kvällen med tat umgås, laga mat, pimpla whiskey och leka med barnen. Så väldigt trevligt.

torsdag, december 25, 2008

Julafton

Det var en lyckad julafton igår med god mat (massor), trevligt sällskap och en massa klappar. Det blev jullunch, kalleanka, paketutdelning, julmiddag, wiispel och häng i soffan. Fullt opp och väldigt trevligt. Jag (och vi) fick massor med trevliga julklappar. Linda hade broderat en fantastisk tavla "Tweet, tweet bitches!", Sofia hade hittat en jättefin vintagebok, av Linus fick jag den Alessismörbytta jag suktat efter i iaf ett årtionde och handvärmare och dessutom en bok av Marie och en tava av Alfred. Gemensamt fick vi en del saker till hemmet: riktiga knivar av Stickan, en tekanna med hållare av Maggan, en jospress av Emelie och en väderstation av Marie och Thomas. Det var inte slut där! Vi fick även en guidebok till Italien (inför sommarens resa) av Stickan och gott (marsipangrisar och choklad) av Viktor. Vilken skörd! Inte för det var det viktigaste, men trevligt ändå.

tisdag, december 23, 2008

God Jul!

julporträtt

Ett litet paket

hämtade jag på posten idag. Nu är dte bara till att vänja sig.

Varför?

En sak som faktiskt gör mig lite ledsen och som tyvärr vanligtvis gör sig extra mycket påmind i Stockholm är avsaknad av enkel hövlighet. Folk beter sig ofta oartigt och demonstrativt. Det är så onödigt. Och jag blir arg och ledsen. Ett exempel är när jag igår besökte Akademibokhandeln på Mäster Samulesgatan. Det är julrush och därför mycket trångt och folk är stressade. Det är därför lätt hänt att två människor, med gemensamt ansvar, går in i varandra, eller nästan gör det. Det är jobbigt, men det bästa man kan göra är att be varandra om ursäkt, le och fortsätta med sina ärenden. Det är naturligtvis INTE vad som händer. När jag och en man NÄSTAN krockar ber jag om ursäkt (jag kunde ha sett mig för) och försöker le vänligt. Han däremot (som också kunde sett sig för och haft mindre bråttom) tittar på mig förfärat som jag är en idiot, grimaserar och rullar på ögonen. Inte ett ord säger hand. Han ber inte om ursäkt, och han har heller inte hyvs nog att godta min. Det är ändå det minsta man kan begära! Att inte godta en ärligt menad ursäkt (man gör misstag!) tycler jag nästan är höjden av oartighet... Jag har varit med om det förut. Önskar bara att jag behållit fattningen och sagt det till honom... Det hade han förtjänat. Undrar vad Magdalena Ribbing hade sagt?

En gammal bekant & en bror

Igår hade jag fullt upp ännu en dag, men mycket trevligt. Jag började med en lunchfika tillsamamns med min högstadiebästis som jag inte träffat på ca 10 år. Det var trevligt och roligt att komma ikapp lite. Hennes 4 månaders son var mycket söt och jag fick tillfälle att sjunga imse vimsle bland folk och promenera.

Efter fika vid medborgarplatsen tog vi oss en rejäl promenad i riktning mot min brors lägenhet vid Karlaplan. Skönt att röra sig även om julrushstockolm är lite trångt och hektiskt.

Jag hade en utomordentligt trevlig kväll med Anders och familj samt Linus. Fick prata lite med barnen, en mumsig middag och trevlig pratstund med bror och svägerska. QT så kallad.

Tog ett stopp förbi Linus på vägen hem: kopp te och lite T-tittande i soffan.

söndag, december 21, 2008

Spel, film och ost

Idag har jag tillbrigat med ena brodern. Vi har haft det mycket trevligt och jag är glad vi fick tillfälle till ordentligt umgänge. Först tog vi en shoppingtur för att införskaffa kost. Sedan spelade vi singstar, rock band och lips. Hela eftermiddagen var fylld av musik i olika former och halsen är inte alls det den varit. Men kul var dte. Till filmen, Wall-E (JÄTTEBRA!) dukade vi upp paté, många goda ostar, paprika och soltorkade tomater. Så mätt blev jag. Och oj så gott det var. Lite matt är jag nu, men nöjd.