torsdag, september 23, 2010

Smått är stort

Märker än en gång hur mkt mer energi saker kräver av mig just nu. Fick matleverans imorse (stod just då och städade kylskåpet av denna anledning och även, misstänker jag, därför att nestingsinstinkten är stark just nu). Det tog ett slag att utreda diverse substitut och sedan en hel del ansträngning att bära in allt i köket från hallen (fick ta rast!). När jag var lite utvilad var det bara att packa upp och sortera in saker i köket inkl hälls upp pasta i glasburkar osv. I förberedelse för den tid som kommer har vi bunkrat upp på visst praktisk skafferiinnehåll: pasta, tonfisk, ris, varma koppen etc. Det hela tog en dryg timme. Det brukar det inte. Och då var jag SLUT. Hade eg. planerat en tur t CW över lunch för diverse ärenden & lunch, men det var det inte tal om nu. Speciellt inte då det bara öste ner regn. Tog istället en lugn lunch hemma varpå jag sedan strök lite och slöade. Efter två lös solen lite grand, och det regnade inte, så jag passade på att ta en tur till CW trots allt. De 20 min promenaden tog längre än så, men jag var rätt effektiv på plats. Köpte lite kort, skrev ett, gick på banken och lämnade in checkar, gick på posten och lämnade paket, och sedan tog jag en snabbtur in på Tesco innan jag tog tåget hem (ngn måtta får det vara) för att leta inlagd ingefära. Är nu hemma och HELT matt. Ska vila resten av em då vi ska träffa några i föräldragruppen ikväll: hembesök med pizza.

onsdag, september 22, 2010

Onsdagsnöje

Tog mig i kragen imorse och lyckades planera maten de närmsta dryga två veckorna samt beställa mat & diverse förnödenheter inför den 'hänga-mkt-hemma-tiden" som kommer snart. Nöjd med detta lunchade jag o begav mig sedan in till stan. Sista dagen med travelcard måste utnyttjas. Gick på John Lewis o köpte dragkedja t amningskudden (samt kollade på lite annat) och fick sedan skynda mig så gott jag kunde vidare för att möta Mia vid Hummingbird Bakery i Soho. Vi inhandlade var sin cupcake (denna gång blev det en red velvet) och kaffe som vi sedan avnjöt i solen i Soho Square med snack till. Ja, vi satt utomhus, jag barbent och i kortärmat. Det är liksom plus 20 grader här just nu och sol. Länge leve britssommaren. Och jag menar länge! Nu är jag äntligen hemma igen (jobbigt att åka tunnelbana just nu) och ska nog sussa lite tills det är dags att laga middag.

tisdag, september 21, 2010

Ömma fötter

Jag har Feta fötterklagat en del på mina svullna fötter. Det är svårt att beskriva just hur illa det är ibland. Just nu kan jag knappt stå på dem för att de gör så ont och spänner såpass mkt. Det enda som gör dem ok och de fina naglarna från förra veckans pedikyr. Utifrån hur resten av fötterna ser ut är det svårt att tro att de fått ngn snäll behandling alls. Vet inte om det går att se på bilden ändå. vårt att fatta ur mkt utan att kunna jämföra med hur det brukar vara. Dubbelvalken framme vid tårna är dock en indikation.

Mer pyssel

Kanin
Efter att jag sytt nästet blev jag mkt sugen på att fixa en mjukiskanin i samma tyg. En med långa öron och armar & ben som ungen lätt kan hålla i. Försökte febrilt hitta ett bra mönster, men lyckades inte. Så jag försökte konstruera ett - svårare än jag trott. Det tog tre prototyper innan jag blev nöjd med resultatet och kunde börja sy den riktiga. Den är inte perfekt, men rätt mysig tror jag.

Nedräkning

Hade idag tid hos specialisten på sjukhuset. Vi får se om jag hinner med fler innan det är dags. Det var bra då vi fick tillfälle att diskutera förlossning i mer detalj och få mer information om hur VW kan påverka. Haematologen & narkosläkaren var båda där, liksom förlossningsäkaren. Blev som vanligt även klämd på magen och skannnad lite snabbt. Läkaren kunde tillslut konstatera att ungen ligger med huvudet nedåt och är 'engaged'. Utmärkt - redo alltså. Väntant var som vanligt lång och det blev inte bättre av att jag sedan fick lämna blodprov och köa i ca 1h till det. Men vi måste kolla mina värden för att utvärdera behövlig vW-vård, så det får det vara värt.

Jörgen & Sofia

Min första dag som 'mammaledig' tillbringade jag bl a med att träffa Jörgen som var på sväng genom London. Vi lunchade & fikade vid London Bridge. Solen sken och vi kunde sitta utomhus under fikat. Hur trevligt som helst. Var dock riktigt trött när jag kom hem igen. Middagslur, tvättupphägning & pyssel fick fylla upp min em. På kvällenhade jag Skypedejt med Sofia. Det var alldeles för länge sedan, och väldigt trevigt att pratas vid ordentligt. Kunde även uppvisa när pyret lekte hela havet stormar i min mage.

37 veckor

På söndagen var jag exakt 37 veckor gångna och vi kunde konstatera att magen sjunkit ihop ngt (som sig bör) samt att d kund ungen komma utan att vara för tidigt född. Kom ut! Det fick bli en hemmadag fylld av dels lättja, dels fixeri. Det mesta är redo för ankomsten, men det finns alltid småsaker man kan justera och arbeta vidare på.

Open House London

Vi tog det lungt på morgonen. Efter att ha varit upp under natten sov jag ovanligt länge trevligt nog. Men sedan ville vi passa på att nyttja dagen. Solen sken och det tycktes vara behagligt ute. Eftersom det visade sig vara Open House London tog vi tillfället i akt att åka in till City där vi tänkte beskåda diverse roligheter. Först hade vi tänk besöka Bank of England, men då kön sträckte sig runt kvarteret, runt två hörn och kunde beräknas t några timmar skippade vi det (efter att ha glott lite på galenpannorna i kön & fotat dem). Istället chansade vi på att besöka Lloyd's kontorsbyggnad av Richard Rogers - och det gick jättebra. Riktigt intressant och spännande, både arkitektur och innehållsmässigt. Vi fick bl a se The Loss Book för iår där de skriver in förluster av fartg etc. försäkrade genom Lloyd's och där fanns oljeriggen i Mexikanska Golfen. Efter en rejäl husesyn och två hissnande resor i just hiss vandrarde vi genom Leadenhall MArket där vi lunchade på slaktarens utservering. Jag åt chorizomacka o Linus paj. Gott. Vi hade inte fått nog så vi knatade till Guildhall som också var öppet för besökare. Där började min energi tryta rejält så det vara dags att bege sig hemåt. Hemma ägnade vi oss åt att se Lost, laga middag och senare kom Lina förbi och vi tog en tur till The Grapes. Mkt trevligt!

måndag, september 20, 2010

I dagsläget

kommer jag att tänka på denna gamla av Hasse å Tage. Deprimerande nog.