torsdag, augusti 21, 2008

Spännande

Har idag fått ett kvasierbjudande om praktik på det komparativa rättsinstitutet. Måste få ordning på lite praktiska detaljer (bl a prata med handledaren) samt diskutera dessa med de beröra forskarna, sen... Det vore ju förbannat roligt.

onsdag, augusti 20, 2008

Heldag

Det har varit en fullproppad dag. Och jag har haft hur trevligt som helst. Men nu är jag trött. Bl a eftersom jag vaknade tidigt imorse.

Fick mig en härlig lunch och promenad genom södra Sthlm med Anna. Alltid lik roligt att träffa dig vännen! Fick besöka brorsans kontor och känna mig viktig. Fick tid att sitta o läsa och skissa i Kulturhuset, en av mina favoritplatser i stan. Fick en mycket god middag och härligt sällskap med Menneman i Kungsträdgården. Fick en kvällsfika med Lina som hade så mkt spännande att berätta. Nu är dte en kopp te gör en öm hals och snart läggdags som gäller.

Tack CSN

Eftersom jag fortfarande pluggar och saknar egna inkomster har jag ansökt om nedsättning av årsbeloppet för mina återbetalningar. Skulle annars punga ut med 5000kr iår, varav hälften redan om några veckor. Var just inne på mina sior och hittade inte längre någon information om återbetalning, vilket föranleder att jag tror det godkänt min ansökan. Så skönt.

Besök hos brodren

Tog mig in till stan för att besöka Anders och familj. Efter ett trevligt samtal med Sofia fick jag ta en promenad runt Östermalm med Erik och Carl då vi var utelåsta och föräldrarna inte än var på plats. Trevligt att prata med gossarna. Vi åt god curry och pratades vid. Mycket, mycket trevligt. Är så glad att ag fick tillfälle till detta.

Kräftor

Vädret var överandkande och grymt fint, vilket ledde till att jag kunde bära klänning och att jag promenerade och hämtade Linus till lunchkräftskivan hos föräldrarna. Det blev mycket gott och blött. Och livat. Jag råkade mest av en slump titta på klockan och märka att det var dags att ge sig av. Kräftor är bra.

tisdag, augusti 19, 2008

måndag, augusti 18, 2008

Skåne runt

I fredags kväll tog vi flyget från Gatwick till Kastrup. Där möttes vi av Julia, som vi sedan vi bo hos under natten. Rätt tidigt nästa dag skulle vi vidare till Kivik. Via Tings Nöbbelöv. Vi köpte lite pyssel på Coop som visade sig väldigt enekelt (jag, som är dålig på korsors, ska inte kunna fylla i korsord med den farten). Väl på plats fick vi checka in tidigt på B&B. Vi kunde i lugn och ro fixa oss samt ta en tur till Rökeriet i hamnen för lite lunch.

I Kivik var vi för att fira Johan och Hannas bröllop. Vigseln var underbart fin i en liten medeltida kyrka på en kulle i Österlen. Sedan var dte middag och dans i en trevlig och anspråklös lokal rakt vid havet. Maten var superb (cheesecake med rökt lax, rom och pepparrot, honungs- och senapsglacerad anka med rotfruktskaka och rosmarins sky och till det kronärtskocka och gröna bönor, saftig chokladkaka med bär och blodapelsinsorbet, flervåningsgräddtårta, spettekaka, grogg och JAnssons frestelse. Desstom ett litet live band så jag fick t o m lite dansat. Ett trevligt, vackert och lyckat bröllop.

Så skulle vi vidare nästa dag. Först hade vi tänkt hänga lite i Kivik och äta rökt fisk i hamnen, men vädret var inte längre så roligt så vi beslutade oss att åka tidigare och hoppas komma med ett tidigare tåg än det vi bokat från Hässleholm. När vi väl var på plats efter kollektivtrafiksresa via Kristianstad, såg dte liet mörkt ut. Så vi letade först upp ett matsälle. Alla svenska städer har iaf en pizzeria, och mycket riktigt, vi fann to m två. En mumsig pizza återställde oss ngt. Efter ett snack med den ambulerande kundtjänsten visade sig det att vi kunde glömma ett tdigare tåg då alla var fullbokade. Detta innebar ca fem timmar i Hässleholm, allt som allt, på en söndag. Vi tänkte att vi borde kunna hitta ett fik att tillbringa resten av väntetiden på. Ki fick vi. Det enda kondiset som hade söndagsöppet hade just stängt (kl 15) så vi fick lov att hänga på stationen med alla uttråkade fjortisar. Tack och lov för pressbyrån där dte fanns te och soduko att köpa. (När jag frågan tjejen på Pressbyrån om ett fik skrattade hon nästan åt mig - hässleholm + Söndag = Dött.) När vi väl kom därifrån visste vi att dit behövde vi inte åka igen. Resan gick smidigt och helt plötsligt (trots förseningar) var vi framme i Estocolmo.

Sthlm i mitt hjärta

Så har man varit i Sthlm ett dygn. Vi anlände igår kväll efter en utdargen hemresa från Kivik. Idag har mest handlat om att fira Tomas med musig chokladtårta och besök på Koh Phangan (en cool Thairestaurang på Söder med kitchig inredning som placerar en på en thailändsk hyddkrog). Är nu mätt och rätt trött.