lördag, oktober 17, 2009

Kom igen då

Vaknade imorse och kände mig lite så där, men inte värre. Vi skulle iväg och hjälpa till med en flytt (det blev inte mycket bärande, men det gick väldans fort) och jag tänktte att jag kunde ta det lungt. Varefter tiden gick kände jag mig sämre och sämre och tänkte att dte kunde vara läga att åka hem och vila. Har planer imorgon ju. Väl hemma känner jag mig rejält kass och det visar sig att jag har strax över 38 grader. Suck! Hoppas det är en 24h grej.

fredag, oktober 16, 2009

Lite utslag

Fick häromdagen utslag på nacke och bakom öronen. Dessa har sedemera spridit sig till bröst och armar och t o m lite mage. De kliar bara lätt och jag mår bra i övrigt, men jag tyckte dte kunde vara läga att ringa sjukvårdsupplysningen (som var jättebra 0ch snälla). Inget skäl till oro. Jag rekomenderades att besöka apotkete och prata med apotekaren om utsagen. Sagt och gjort kom jag hem med en ask antihistamin då dte misstänks vara en allergisk reaktion (använde ett nytt schampoo i tisdags... kan vara det). Vi får se om det hjälper. Hoppas på dte bästa. Nu ska här städas.

onsdag, oktober 14, 2009

Summer Party

Förresten, upptäckte härom veckan att en hel del av de bilder jag tog på Constitution Units sommarfest ligger uppe på deras hemsida, och även en spexig bild på mig (vojme) reciterandes Markus Antonius begravingsstal till Ceasar (Shakespear style). Tur man har snygga ben. ;) (till saken hör att UCL Portico där jag stod är byggd i classisk stil med jättekolloner och står högt uppe på ett rejält fundament som överblickar ett litet torg - det fanns en anledning till varför just det talet verkade passande...)
Friends, Romans, Countrymen...UCL Portico
Ps. Sir Gus på en bild nere till höger på den länkade sidan är även känd som Sir GOD (hans initialer & hänvisning till hans enorma makt som chef för the Civil Service (tänk Sir Humphrey i Yes, Prime Minister)). Gissa om jag var nöjd med att få en bild där vår direktör (som helt enkelt berättar ngt) ser ut att be inför honom!

mer test & ansökningar

På förmiddagen fortsatte jag med övingar för de test jag ska göra. SVårare denna gång. Framför allt hade jag lite svårt med tiden. Medan jag satt där och arbetade upptäckte jag att jag har fått utslag bakom öronen, bakre delen av kinderna och på nacken. Vet inte alls vad det kan vara men hoppas det är schampot jag använde på gymmet igår (aldrig använt det förrut) för då är det lätta tt slippa det igen. Hmph. Har fortsatt med ansökningsarbetet efter lunch. Traaadigt. Hade egentligen tänkt gå på pilates, men hade inte lust.

Test på en tisdag

Var relativt flitig under tisdagen iaf. Fixade under fm vissa praktiska grejer angående vår semesterplannering. Under eftermiddagen tog jag tag i Civil Service Fast Stream ansökan. Lyckades registrera mig och ska idag efter att ha övat lite under gårdagen göra dte första onlinetestet i resonemang & numerisk förmåga. Övningarna var löjligt lätta vilket gör mig misstänksam. Gick in till Canary Wharf för att hinna leta födelsedagspresent till Sian innan gymmet. Det blev både step & pilates och jag var rätt slut inna jag träffade Sian på puben. EN trevlig kväll!

Förhindrad journalistik

Det hände något rätt intressant igår. Till frukosten kunde man läsa, på Guardians hemsida, att de hindras från att rapportera vissa frågor som skulle ställas i parlamentet. Den kära "blogosfären" reagerade och diverse lyckades med hjälp av den lilla information Guardian kunnat rapportera samt lite sökningar lösa mysteriet och rapportera saken på bloggar och på twitter. Senare på dagen kunde Guardian rapportera att hindret upplösts och de nu kunde berätta vad som skett och skulle ske.

Vad är dte jag finner intressant med denna historia? a) att pressen kan censureras så pass långtgående av ensilda med hjälp av rättsmedel (förtal) - att inte få berätta om vad som sägs i den lagstiftande församlingen vars handlingar är allmänt tillgängliga! b) att den enskilde kan ha såpass mycket makt att hjälpa till att spräcka denna censuren, för visst måste det vara så att man inåg att hemligheten inte kunde hållas pga nätaktiviteten osv och då var dte emr skada en glädje att fortsätta att hindra the Guardian? c) att man tänkte att det skulle generera mindre publicitet att hindra den fria pressen än att låta politikers diskusioner rapporteras.

måndag, oktober 12, 2009

Sylt


Som gåva till söndagens värd hade vi med hemlagad rabarber- & ingefärssylt med egengjord ettiket.

Moules

Vår lördagsmiddag:

söndag, oktober 11, 2009

Sunday Supper

Vi tog det väldigt lungt första halvan av dagen med bl a frukostscones med hemmagjord rabarber & ingefäramarmelad vid ettiden (ehem). När jag haft ett litet ryck och fixat tvätt och föröskt laga lite lampor passade vi på att ta en snabb sväng in till stan. Där köpte vi två tröjer till maken och ett par jeans till mig. Marks & Spencer har byxor i många storlekar varav alla i short, medium och lång också. Så jag har hittat ett par byxor som sitter rätt och är långa nog. Ochbilliga (knappt £20). Bildbevis så småningom.

EFter den snabba shoppingen tog vi oss till Whitechapel där vi bjöds på middag av Charlie. Vi fick träffa en massa nya människor, hade det tervligt och fick god mat (choladsoufflé & passionsfrukt till efterrätt, jag åt två stycken). Det lektes lite lekar och vi fick bolla semesterplaner med några av gästerna. Allt som allt mycket trevligt.

Här är ditt liv

Ok, har nu sett hela programmet. Roligt och rörande. Men imponeras inte av intervjutekniker. Och tål inte blåsningar heller för den delen. Humor som går ut på att "man går på något" har jag aldrig uppskattat utan jag finner dne besvärande och cynisk. Men det var roligt att se foton och klipp, liksom höra vissa berättelser och se kusinerna (inkl kusinbarn!))