lördag, februari 06, 2010

Fira Zoë

Förutom att gå omkring och vara nöjd över inbudan till att göra prov, så bjöd fredagen på lite utgång. Zoë fyllde år och efter jobbet träffade vi henne på St John's Tavern på Junction Road för att fira, äta och dricka. Det var som alltid enormt trevligt och glatt. Och värsta goda cheescaken jag åt. Mums! HAde dessutom premiär på mitt nya RÖDA läppstift. Har aldrig annars läppstift, anänder egentligen bara läppsyl, men jag fick för mig att jag eventuellt skulle kunna komma undan med riktigt rtt läppstift, avsaknad av amorbågar till trots. Prövade lite färger förra helgen, köpte ett i torsdags, och använde det igår, och vet ni vad? Jag tror det fugerar. Meg, på jobbet både godkände färgen separat ("den var verkligen röd, många är inte det") och på mig. Kanske inte en dagsfärg, men roligt när man ska vara festlig.
Syns inte så bra - men får duga tillsvidare.

Framsteg

Är enormt nöjd. Har äntligen, efter många, många ansökningar, gått vidare förbi ansökningsbrev/blankettstadiet. I torsdags kväll fann jag ett meddelande på min telefon som berättade att jag är inbjuden till Westminster för att göra ett prov till rollen som Hansardkommittéreporter. På fredag nästa vecka ska jag tillbringa knappt två timmar i parlamentet och visa vad jag går för. Jobbet går i princip ut på att transkribera parlamentariska kommittédebatter, rätta fakta och grammatik utan för stora ingrepp samt kontrollera referenser. Om jag skulle få jobbet (klarar jag testet så följs det av en intervju en vecka senare) så får jag börja med tre-fyra månaders utbildning i bl a format & skrivning. Klarar jag den så får jag fortsatt anställning. SÅ jäkla coolt. Nja, ska inte ta ut ngt i förskott. Är bara så jätteglad att jag har synts bland alla andra och blivit utvald en gång. Förutom tre praktikplatser jag sökt (varav jag fick två) har jag inte kallats till intervju eller ett fortsättningsstadie under hela den tid jag sökt jobb (nja, inte helt sant, jag hade fått komma på intervju på ambassaden men jag fuckade till det med ärlighet). SÅ detta var just den boost jag behövde. Det känns inte lika omöjligt längre. Jippi! Nu sk ajag bara se till att öva och hålla tungan rätt i mun på fredag. Önska mig lycka till!

torsdag, februari 04, 2010

Snacka

Är även mkt nöjd med att ha talat med Linda & Lovisa igår. Alltid lika trevligt!

Roligt med arbete

Är väldigt glad att vara tillbaks på CU, avsaknaden av lön til trots. Det är stimulerande och skoj. Det är skönt att komma hem och känna sig lite ledig. Med två dagar i arbetsveckan hemma får jag dessutom gott om tid att skriva ansökningar & fixa med hemmet. Mycket bra. Måste ta en sväng till CW idag innan jag tar tag i en ansökan. Känns lagom ul pga vädret, men dte är ju nyttigt att komma ut i friska luften.

måndag, februari 01, 2010

iPhone

Jag har ingen, men maken. Och jag får leka. Den är fiiiin.

söndag, januari 31, 2010

Dirty Dancing & Mama Mia

Under gårdagskvällens besök i Surbiton tittade vi först på Dirty Dancing, som jag insåg jag inte sett på runt 10 år men minns in och ut. Vilken film! Vi fortsatte kvällen med Mama Mia kareoke mode (mycket bra) och hade väldans kul. Tycker lite synd om grannarna dock. Till detta avnjöts pizzor, chips & dipp samt amarettochokladmousse.