fredag, juli 18, 2008

Trevlig fredag

Åkte idag till Greewich med söta familjen. Alltid en trevlig utflykt, även om vädret inte var det bästa. En tur på marknaden, ett besök på sjöfartsmuseet med fikalunch, en sväng upp till observatoriet och utsikten. F var mkt söt i sin uppskattning av traktorer och små hundar. Familjen S gav sig iväg rnt två till nästa stopp och är togs det lungt. Till middag blev det lebanesisk beställmat. Mums!

torsdag, juli 17, 2008

Sötaste besöket

Anna & Jamie kom igår tidig eftermiddag med sin lille påg. Dte var jätte mysigt att ses och pratas vid! Och att ha dem här så länge. F är supersocial och vi hade riktigt roligt han och jag (tycjkte iaf jag). Lillen hade lagt sig vid det laget Linus kom hem (för vädret var inget vidare och vi beslöt i att strunta i picknick och viusning av Figaros Brölopp i parken :'(), men vi hade trevligt ändå. Det blev picknickwraps med kalkon- och äppelfyllning, samt quesadillas och banana bread. Vi satt och pratade och det lektes med kamror. La oss gjorde vi relativt tidigt, mest pga av att föräldrarna räknar med att få vakna tidigt. :)

Vaknade rätt tidigt imorse för vi skulle försöka komma in till Primark i god tid. Kom iväg gjorde vi senare än tänkt, men ändå ok så att vi pallade med affären som hade många besökare. Provade en del (fast inte i omklädningsrummet för den kön var äckligt lång) och kom därifrån med en klänning och en t-tröja. Sedan var det dags att ta mig hem för att äta och plugga, medan den lilla familjen fortasatte sitt Londonäventyr. Nu ska jag plugga lite mer varvat emd att laga Mousakka.

Fääärdig

Har äntligen skrivit färdigt det första utkastet av den deskriptiva delen av uppsatsen. Jippi! Nu kan jag gå vidare till nästa steg (som iofs är svårare). Hittade typiskt nog en speciell skrift om direktivimplementering precis när jag skrivit klart, men ska skriva ut den ändå. Kan behöva komplettera dte jag skrivit, och den kan hjälpa mig i mitt fortsatta arbete.

onsdag, juli 16, 2008

Städa

Ja, det måste man ju göra. Speciellt när man ska få finbesök. Har därför tillbringat förmiddagen med att städa och fixa. SÅ tråkigt. Men nödvändigt. Och om ett mycket kort slag kommer Anna, Jamie och lille Freddy. Och ikväll blir det operapicknick, om vädret tillåter.

tisdag, juli 15, 2008

Oj vad jag haft roligt

Kom just hem och är helnöjd med min kväll. Mammma Mia var underbart silly. Mkt silly, men ochså varm, rolig härlig och underhållande. Oj vad jag skrattade! Ibland generat (Pierce Brosnan kan inte sjunga, men det är ok) ofta för att det var opretantiöst och avslappnat. Och jag tyckte mycket om Björn & Bennys cameos.

Underhållande var även det vi råkade ut för utanför efter föreställning. En ung kille, runt 13, som verkade påvärkad av ngt kom fram till oss och utryckte sin uppsattning för oss på väldigt osofistikerat sätt. "Does your mother know?" undrar jag.

Mamma Mia!

Är vad jag ska se på bio ikväll med Sian. Men först ett par glas och lite tilltugg vid West India Quay i det strålande solskenet. Perfekt.

Sol!

Sitter vid datorn och arbetar, men vill vara utomhus. Solen lyser nämligen, och det är riktigt varmt, för första gången på länge! Vem fan bryr sig om implementering av EG-direktiv en dag som denna. Är dessutom sömnig efter att ha läst igenom det relevanta amterialet för nästa avsnitt, igen. Man kanske skulle t5a och sätta sig på balkongen istället... Fast, helst av allt skulle jag vilja ligga på stranden (vilken strand är en bra fråga) istället. Behöver mig en dos av svensk sommar. Det är en sak som är säker.

måndag, juli 14, 2008

Extra Virgin Olive Oil

EDM nr 7 - en flaska från köket.

Extra Virgin Olive Oil

Alltid lika skönt

att avsluta ett avsnitt. Jag blev nyss klar emd Case Law och kan nu gå vidrare till att skriva om egneheterna för lagstifning av direktiv. Är MKT när att vara klar med den deskriptiva delen. Och även om det tagit bra mkt längre än jag hoppats och trott så är det bra och skönt. Jag arbetar flitigt, och det är allt jag kan göra. Har nu fått ihop drygt 12 sidor deskriptiv text, och även om jag kommer att få klippa ordentligt i det och berarbeta och finjustera så är grovarbetet gjort. Härligt. Om man dessutom betänker att jag skrivit stora delar av inledningen (även det i första utkast) så har jag fått ihop 15 sidor. Det är helt ok.

Nu är det dags igen

Denne vecka skulle jag verkligen behöva bli klar med den deskriptiva delen. Det har tagit längre än jag hoppats. menmen. Hoppas nu inte jag behöver kassera allt av det sedan. :/ Börjar känna mig stressad dock. Märker det i att jag haft mardrömmar/stressdrömmar de senaste tre dagarna. Inatt drömde jag att jag hade opponering... och uppsatsen inte var mycket mer klar än idag. Mindre skönt.

söndag, juli 13, 2008

Sköna söndag

Det har varit uppehåll idag. Inte särskilt varm, och end el mon med INGET regn. Vi passade på och gick en runda på 2 h 45 min. Först gick vi upp Limehouse Link (en kanal) till Victoria Park, genom parken och sedan ned, hemåt, för Regent's Canal. Skönt coh trevligt. Men nu är vi nog lite matta. Tur med en linen glasspaus på vägen.