lördag, oktober 02, 2010

Brunch & middagslur

Vi testade ett nytt ställe idag för brunch tillsammans med Chris - El Vergel nära Borough. Det var gott, inget exceptionellt, men trevligt och avsappnat också. Och rätt prisvärt. Även värt att notera att det var barnvänligt. Åt en 'Latinamerikans frukost' (bröd, kidneybönor, äggröra med salsa och chorizo samt te) och drack en jos till. Hade varit ännu bättre med lite mer salsa och kanske lite lime. Alla (utom typ en) som arbetade där var latinamerikaner och efter att ha hört en bordsgranne beställa på spanksa tog jag mig samma frihet. Alltid trevligt.

Vi promenerade sedan ned till London Bridge tillsammans med Chris och vi så lite mer tillfälle att samtala och umgås innan det var dags att åka hem. Väl hemma var jag så trött (sov lite så där) att jag tog mig en middagslur. Den varade tills sex, och då var det middagsdags. Lagade fishcakes som smakade gott men hade lite tråkig form. Tror de kan ha varit lite blöta och därför lite svårhanterliga. Ngn fantastisk yta blev det inte, men inte dum smak. Får nu se hur resten av kvällen spenderas.

fredag, oktober 01, 2010

Längtar efter

  • Råbiff
  • Riktig sushi/sashimi
  • Lever
  • Ädelostar av allehanda slag
  • Att slicka skålen med spår av kaksmet
  • Ett glas whiskey/portvin på kvällen

Uttråkad

Detta bådar inte gott. Har en dryg vecka kar till beräknat förlossningsdatum, och kan räkna med att tom gå 10 dagar till. Och jag är redan uttråkad utav att gå hemma. Mest för att jag inte ritigt orkar hitta på ngt. Tänk, all denna fantastiska fridtid, som jag inte kommer att ha mkt av snart, och jag pallar inte riktigt utnyttja den. Bakade bröd och gjorde müsli igår samt läste. Utöver att gå på promenad. Idag är det grått och tråkigt ute. Jag skulle kunna messa en annan i föräldragruppen, men det skulle kräva att jag tog mig till Isle of Dogs sedan och det pallar jag inte. Ben föreslog glass i em, men det kräver att jag tar mig in till stan, eller hur! De andra praktikanternas leaving do är i kväll. Ha! Hittills har jag tillbringat förmiddagen med att läsa Marie-Claire i sängen och göra en soduko. Iofs efter att jag diskat undan i köket. En knapp timme tills jag kan börja fixa lunch med gott samvete... ska försöka fortsätta att efterforska tygblöjer uner den tiden. Önskade jag hade energin & inspirationen att t ex rita, men jag tror jag tog slut på all kreatvitet för just nu med sömnadsprojekten. Lite okrävande Linda- eller Sofiasällskap hade suttit fint just nu. Och ja, jag vet, inte särskilt intresant läsning. Gnäll, gnäll.

torsdag, september 30, 2010

Rosor

Har unnat mig lite blomster på sistone.
Rosor

Jag i 9 månaden

Självporträtt 38+0I nionde månaden

Höstpromenad

I förmiddags passade jag på att komma ut i solen. Nästan en timmes promenad blev det.
www.flickr.com

Jag undrar

om inre organ kan få blåmärken? Skulle isf misstänka att jag har ett antal vid det här laget.

Lite värkar

skulle sitta rätt bra denna sista dag i September. :) Kom igen! (Tålamod=dygd-->skitsnack.)

Kaninbröder

Nu när vi vet att han kommit fram till sin nya familj kan vi avslöja att det inte endast är vårt pyre som får en mjukiskanin. Lille Villem har fått Kurre Kanin att göra honom sällskap.
Kurre & Willy
Kurre & Willy i London

onsdag, september 29, 2010

Produktiv dag

Idag har jag haft sällskap hemma. Linus kommer en tid framöver jobba hemifrån en dag i veckan. Mkt trevligt! Annars har jag idag lyckats avsluta en sista grej för jobbet som jag sa jag skulle försöka hinna med. Mkt tillfredsställande att ha gjort det. Heja mig! Lyckades även sova middag. Det är trångt i magen, i övermorgon är det Oktober, och jag har gjort allt jag behöver göra. Nu kan ungen banne mig ta och komma. :) Nej, tålamod är inte min starka sida just nu.

Trevlig kväll

Efter jobbet igår (nja, alla andras, inte mitt) kom Linus, Sarah och James hit. Vi åt middag, snackade och hade det trevligt. Sånt gillar vi

tisdag, september 28, 2010

Mest trött

men också rastlös. Ingen vidare kombination. Halva jag vill sova hela tiden, andra halvan har myror i benen. Försöker kompromissa på ett klokt sätt, men är inte alltid helt enkelt.

Blev ingen middagslur igår. Har inte blivit det på ett slag. Men satt iaf i lugn o ro och läste. Det är vila det med. Efter middagssoppa (rester från i fredags - gotta love rester) hade jag skypedejt med Lovisa. Mysigt att prata och ses. Pyret var inte riktigt lika sugen på att visa upp sig igår dock, så det blev inte så mycket alienmageuppvisning för Lovisa. Misstänker också att jag redan blivit tråkig och insnöad vad gäller samtalsämnen. Men gravidhjärna OCH hänga hemma leder inte direkt till mkt intellektuell stimulans. :) C'est la vie.

Ska damma lite strax och dammsuga efter lunch då vi får gäster ikväll och dammråttorna just nu är det vinnande laget i det här hemmet. Skadar nog inte heller att få bort dem av andra anledningar än besök... Sedan får vi se vad mer jag mäktar göra.

måndag, september 27, 2010

Syltkok & Mamma Linda

Väldans trött idag. Tur att man inget måste göra. Har dock lyckats klämma in två tvättar, ett syltkok och ett trevligt snack med Linda (och titt på Villem - heja Skype!). Har suttit och läst lite nu efter lunch, och ska nu fixa lite hemfrsäkrings- och räkningsgrejor, samt ev. gå ned med sopor (tråååkigt) innan jag tar en eftermiddagslur.

söndag, september 26, 2010

Fig & Olive

Nyss hemkommen från en tur till Angel. Vi passar på som sagt, och var därför på brunch. Stället vi först tänkt gå på var överfullt, men nästa alternativ fungerade bra. Inget avancerat, men väldigt välgjort. Riktigt fin ost- och skinkomelett samt en lite svagare café au lait gjorde mig glad. Linus åt äggröra med rökt lax (oj vad gott det skulle varit) och rostat bröd. Trevligt. Promenaden upp och ned för Upper Street och via Camden Passage var också trevlig. Nu är jag matt och ska nog ta ett varmt bad snart.

38+0

Så långt gången är jag idag. Heja heja. Kom ut!
Har börjat sova lite bättre under natten igen. Tror det hjälper att ungen sjunkit. Vaknar fortfarande många och får byta ställning med möda, men kommer till ro fortare och kan sova längre (nästan 10!). Det är skönt.

Ännu en lyxlördag med fattiga riddare till frukost. Detta har blivit en ovana som vi snart får sluta med. Tror iofs inte vi kommer att ha ro att laga fattiga riddare sen på ett slag så det kanske sker naturligt.

Råkade ut för värsta humörsvägningen. Var så jäkla sur och frustrerad. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på allt. Och jag har varit överraskande sansad generellt sett under graviditeten. Tror att det helt enkelt är dags för mig. Nu är det bara att vänta in att pyret tycker samma. Och det kan ju lätt dröja upp till fyra veckor till; beräknat förlossningsdatum betyder ju nödvändigtvis inte så mkt (endast ca 4% föder på utsatt datum, och fler veckorna efter, även om de inte är jättemånga fler än de som föder veckorna innan). Känner även hur barnet juckar huvudet ned i mitt bäcken . Aj! Men det är ett bra tecken tänker jag.

Efter leonlunch på CW (samt inköp av fika och blommor) tog vi en tur norrut för att hälsa på Matt & Gloria och deras lilla Tamara. Mkt söt liten flicka (som mest sov och åt ibland). Fick hålla i henne, men isåg rätt snabbt att man sällan naturligt är 9 månader och ska hålla i en nyfödd. Så enormt otympligt. Jag höll framför magen, jätte obekvämt för oss båda. Jag höll ovanpå magen, dito. Så jag lämnade tillbaks ungen. Och ärligt talat, andras ungar, iaf spädbarn, är lagom spännande i det långa loppet. :D Jag räknar kallt med att moderinstinkten skall ta över detta objektiva faktum när min egna kommer. Och jag klandrar ingen (förutom möjligtvis mor- & farföräldrar :)) som inte blir begeistrade och vill hålla hela tiden. Iaf i början.

Efter ett par timmar var jag rätt slut och vi begav oss. Eg. hade vi kalas att gå på ännu längre norrut, några timmar senare, men det var inte hållbart. Istället passade vi på att äta ute i Primrose Hill. Vi gick på en grekisk restaurang (Lemonia) och hade stor tur att få bord. Två förrättsmeze (grillad, rökt fläskfilé samt RIKTIGT fina kalamari) följdes av två lammrätter vi delade på (en gryta med tomatås och en inkokt lammsadel - tror jag- i citron- och dillsås) som båda var goda och köttet enormt mört. Frestelse till trots skippade vi efterrätt, men åt en bit riktigt god lokumi till notan. Det var bra mat. Inget exceptionellt, men smakrikt och äkta. Personalen var vänlig, grekisktalande och snabb. Kan man önska mer? Att jag även lyckades förvirra vår kypare lätt när vi gick (nja, jag gick på toa o Linus betalade) med att säga "εὐχάριστο" på klingande grekiska var bara bonus. :) (Hans svarade "varsegod" på samma språk fast med överaskad och lätt förrvirad ton. Tydligen hade han sedan frågat Linus: Men var kommer hon från!? Och fått det förklarat.) Hehe.

Sedan var det riktigt skönt att komma hem. Vila, te & güefterrätt samt lite Lost & 30 Rock var ett bar sätt att avsluta kvällen på.

Snackstund

Passade under förmiddagen på att ringa lite samtal. Fick mig en ordentlig pratstund med båda föräldrarna samt med sôstra mi. Mycket trevligt och välbehövligt. Smidigt att kunna göra det dagstid också. Hurra för flexibla arbetstider och pensisar. :) På eftermiddagen försökte jag mig på att vila (svårt igen), pysslade (med det gick åt fanders - så jäkla irriterande!) och lagade leonsoppa till middag (chorizo- & bönsoppa, mums!). Vi tog en lugn kväll med nytt QI-avsnitt, lite lost och banana split.

Pizzakväll

Vi fick en riktigt trevlig pizzakväll med föräldragruppen. Massor av folk och trevliga samtal. Väldigt glad att de flesta känns såpass vettiga och behagliga att umgås med. Dessutom känner vi oss väldigt måttliga i vissa frågor, t ex inköp av bl a leksaker och kläder. Tyvärr orkar man ju lagom länge så det är tur att det var rätt nära hem.