fredag, januari 02, 2009

Aj

Dumma knä och ben. Har ont. Tycker det kan bli bra nu.

Dumma brandlarm

Vakande runt femtiden imorse av en högt och kort pip. Förstod inte riktigt vad det var utan gick bara på toa. Märkte då jag lagt mig till rätta att pipet återkom i vissa intervaller. Gav mig på jagt efter källan. Inte var dte väl brndlarmen, de lös ju gröna. Eller? Efter ett par minuters jakt upptäckte jag att larmet i hallen pep regelbundet och att ljuset då och då blinkade rött. Fick ge mig på att försöka montera ner det. Det visade sig vara rätt meckigt eftersom larmen är kopplade till ett centralt system och den sladden satt rätt hårt. Inte den typ av uppdrag man behöver tidigt på morgonen, stående på en pall med lätt pajjat knä... Fick loss skiten och tog ut batteriet. Sådär jag. Men! Var dte inte mer pip? Efter ytterligare lite sondering kom jag fram till att även larmet i köket hade samma hyss för sig. Morr! Fick göra om proceuren med pall, vingel och skruvmejsel och trodde jag sedan skulle vara redo att få sova vidare. Men icke. Trots att batterierna tagits ut och larmen kopplats från taket lyckades de men jämna mellanrum pipa. Kunde inte trots flera försök få tyst på dem så det slutade med att de blev invirade i två tjocka filtar och undanlagda på soffan. Så kunde jag äntligen få sova. Tyvär hade jag lite svårt att komma till ro pga viss nervositet över dte faktum att vi inte hade något fungerande larm i lägenheten... Tog sovmorgon imorse.

Att slappa

Till min stora glädje lyckades jag sova till runt kvart i tolv på nyårsdagen. Det sker sällan och var välbehövligt. Dagen gick generellt åt att göra mest ingenting. Lite plock och fix, men mest slappande framför bok eller TV. Oerhört skönt. Speciellt då det var längesedan jag haft en sådan dag nu. Mat fixades från Tai Pan och vi såg musikalen State Fairsom jag inte sörjer att jag inte sett tidigare i livet.

Hade och har ont i benet (inte bara där jag slog mig, men lite i spridda delar) och känner mig lite lätt invalid. Men det ordnar sig.

torsdag, januari 01, 2009

Nyårsafton

Pigg var man inte när man vaknade efter inte allt för många timmars sömn, men det var bara att köra på. Åkte och handlade mat till nyårssupén (vi skulle ha med oss tillbehör/sallader och det blev dels bönallad med mango och saffranscouscous med honungsrosstade grönsaker). Hemma igen fanns det mat att tillaga, väskor att packa upp och en lägenhet att fixa i. Linus kom hem tidig eftermiddag och jobbade hemifrån så vi kunde luncha tillsammans.

På kvällen for vi till Chris och Adrian hos vilka vi skulle fira tillsammans med deras flickvänner, Anna och Jamie samt Aster och Jake visade sig. På vägen till deras lägenhet lyckades jag, klumpig som jag är, snava och föll pladask framåt. Jag slog båda knäna, varav det ena blev något uppskrapat, och gjorde illa händerna lite grand då jag tog i med dem (fast ovanligt mjukt - net brutet och inte ens stukat verkar det som). Är mycket tacksam att jag: bytt kasse med Linus och just då INTE bar på drickan, dvs glasflaskor, hade ordentliga vantar på mig som skyddade händerna en hel del, och skyddade ansiktet med vantförklädda vantar eftersom jag annars hade slagit i med högra sidan i trotoaren. Strumpbyxorna var bara att kassera och jag var inte enormt rörlig (eller hjälpsam) under resten av kvällen. Men hu vad mycket värre det hade kunnat gå!

Kväälen var i övrigt enormt trevlig. Jag blev serverad whiskey och smaskade i mig guacamole medan de andra fixade före maten. Vi fick en riktigt god supé: bruschetta med tomat (inte jag) och ostgratinerade svampar, ugnsbakad lax under ett crèmefraiche- coh örttäcke med våra sallader till, en av de godaste hemlagade cheescake jag någonsin ätit med blåbärssås till. Kan man vara annat än nöjd? Vi hade knappt ätit färdigt och plcokat undan innan det nya året började nalka sig rejält. Vi tittade ut enom fönstret (de har en utsikt som heter duga) och på TV (nedräkning och de tjusogaste fyrverkerierna)och skålade in det nya året till ABBAs Happy New Year som jag upptäckt tycks ha skrivits 1979 (iaf säger de ngt om om tio års tid, 1989)vilket gör att jag tycker den är extra mycket min och ännu mer passande när man firar 2009. Sedan var jag ordentligt trött måste jag säga. Tror eventuellt att shocken av att ha ramlat gav sig tillkänna i kombination med att jag varit allmänt trött på sistone och inte sovit mycket under natten då vi anlände till London. Men vi höll ändå igon ett bra slag. Vi måste ha stannat till runt 2.30, kanske 3. Vi kom iaf hem rätt midigt på den gratis tunnelbanan och DLR:en som gick hela natten (enormt smidigt och schysst och över allt man kunde begära) trots lite haltande från min sida. I säng kom vi runt 4. Och nu har jag sovit ovanligt länge för att vara jag och det var underbart skönt.

Hoppas alla andra fick en trevlig nyårsafton. Gott Nytt År!

onsdag, december 31, 2008

Året som gått


Januari och februari: studiepanik och -övervikt som kändes omöjligt att överkomma men som faktiskt gick vägen över all förväntan. detta kryddat med flyttstress och -strul som provocerade fram en hel del gråt och ilska. utomordetligt besök på grand (efter komediföreställning: 500) och ständiga påminnelser om vilka fantastiska vänner jag har.

Mars: flyttar till London och blir sambo; glädjen är stor. semester i Mexico som återupplivade mig mer än jag kunnat hoppats. mitt nya hem blir mitt på riktigt. mitt sista år som 20-something påbörjas.

April: hälsan (psykisk som fysisk) såpass återstlld att exjobb t o m känns lite roligt och jag bestämmer mig för att faktiskt påbörja arbetet vilket innebär en lyckad resa till Lund.

Maj: ljuvligt väder, bekvämt inläsande av britisk lagstiftingsprocess på LSE och en riktigt bra Romresa. och trevligt besök av Jakob och Julia.

Juni: forstatt exjobbande och intensiv Sverigeresa med studentfirande och släktträff i ett sommarskönt Stockholm och Skåne. och flera trevliga besök av Anna samt Maria och pojkar.

Juli: mer press med exjobbet: skriva, tänka, stressa lite. kasst sommaväder och otaliga besök på Brent Cross för att fixa datorn. Linus fyller år. och trevliga besök av Anna med familj smat Sofia och Alex.

Augusti:ineffektiv månad vad gäller exjobbet och ännu en Sverigeresa (bröllop i Skåne och häng i Stockholm). överaskande besked om pratikplats på the British Institute of International and Comparative Law och en konsekvent förskjutning av inlämningen av exjobbet med ca en månad. och trevligt besök av föräldrarna.

Sepetember:intensivt arbete med exjobb och först prktikprijektet. snabb Sverigevisit för att gå på trettioårsfest. återfunnen- och vunnen vänskap som är till stor glädje.

Oktober: exjobbsslutspurt med många intenisva dagar, viss britssommar och Lundresa som var intesiv men väldigt trevlig amt produktiv.

November: exjobbsinlämning smat firande av detta. parisresa och förloving! praktikarbete som varit enormt intressant och givande trevlig besök av Magnus och Johanna.

December:intesivt med julfirande av olika slag i London och sedan senare i Stockholm. besivkelse pga av uppskjuten opponering. Mighty Boosh Live! äbtligen ringförsedd.

Jag kan ha glömt en hel del mer eller mindre viktiga saker, men så skrev jag bara detta utan att kolla efter i blogg eller kalender.

Hoppas alla får en härlig nyårsafton och stor lycka önskas inför 2009!

Hemresa

Hemresan gick både bra och dåligt. Vi kom i het fel kö och incheckningen tog en evighet. Det visde sig att de skärptupp ontrollen av bagagevikten enormt och vår noga genomtänkta plan slutade i övervikt som fick betalas. Inte roligt, men vad ska man göra. Skavsta är helt ok allmänt, men gatesalen förbi passkontrollen är helt kasst organiserad. Glatt nog lyckades vi hitta bra platser på flyget trots trängsel (bredvid varanra fast med gången imellan) och framför allt plast för handbagaget inne i flyget (det kan gå så där). Bagaget tog ett slag att få ut på Stansted (men passkontrollanten var mkt trevlig) och vi missade kvart i tåget(som sedan visade sig ha blivit inställt). Vi skulle med knapp marginal hinna med pricktåget och då visade sig automaterna strua. Vi försökte betala biljetterna i tre olika automater innan vi bestämde oss för att chansa att betala ombord istället för att missa tåget (med 30 s marginal kom vi på tåget). Turligen slapp vi ombordstillägg pga att vi hänsvisade till automaternas strul. Jippi! Och vi hann t o m med sista 135:an hem. Gud vad skönt det var att komma fram och sova i egen säng igen!

Sista tagen

Lite småsaker behövdes fixas innan vi skulle resa hem så det blev citybesök igen på tisdagen. Vaccination, knivbyte och biljetthämtning avklarades snabbt. Sedan åt vi lunch med mina föräldrar och tog mina saker till Linus för att gemensamt packa och försöka balansera packningen med den tillåtna Ryanvikten... Trevligt nog hann vi även äta middag där innan vi fick skjuss in till cityterminalen av STickan.

Effektiv måndag

På måndagen skulle vi försöka ordna med en hel del ärenden. Främst handlade det om att kolla eventuella intressanta varor på designtorget, stockhome och lagerhouse samt se om det fanns några bar ryggsäckar på rea. Vi hade även tänkt vaccinera oss, men det gick inte vägen pga omedtagen legitmation (det behövdes inte sist). Vi var rätt effektiva och ite särskilt konsumptionsglada visade sig. Bäst var dok nästan lunch på MAX.

Vi tog en liten paus hos Linus mamma och såg O Brother Where Art Thou med Alfred innan vi skulle träffa Jakob och Julia. Vi åt jättegott på Grill på Drottninggatan (helstekt lamm! och ingefärs-crème brulée) och hade mycket, mycket trevligt.

söndag, december 28, 2008

En dag i skärgården

Har tillbringat dagen hos Linus orbror på släkt/julkalas ute i skärgården. Vi befann oss en kort resa från Waxholm, men färja var nödvändig för att at sig dit. Mkt trevligt. Huset var fantastiskt fint och låg så vackert. En klar dag gav en ljuvlig solnedgång över tallarna och vattnet. Sedan var även sällskapet och maten god även om min aptt inte var på topp idag. Jag tillbringade den mesta av dagen i sällskap med 5-åriga kusinen N som jag pratat med om mycket.

Nu är jag helt matt och fattar inte att jag varit igång intensivt sedan vi kom hit. Jag är för gammal för detta! Är trött i kropp och själ och längtar hem och efter semester. :) Gissa vem som tar sovmorgon på nyårsafton då sambo tillika fästman går till jobbet?