måndag, augusti 30, 2010

Bank Holiday Monday

Det är helgdag idag & Notting Hill Carneval. Dte blir ingen karneval i år heller. Vi får se om vi hittra på ngt särskilt. Har annars en hel del att stå i.
Söndagen bara rann mellan fingrarna. Började iofs med fattiga riddare (mums, fast jag vet att det är onyttigt). Vi gjorde ett försök att inhandla gipsplugg under eftermiddagen, men det gick om intet. Vi upptäckte dock hur himla smidigt dte faktiskt är att ta sig till Shoredich via overgrounden. Mkt bra att komma ihåg. Tog mig ett avslappnande bad efter lunchen - skönt, men får det bekräftat att jag blir varm mkt fortare än pre-graviditet (eg. dumt att frusna Kristina inte nyttjat detta interna element under vintermånandena...) och magen var ju aldrig helt under vatten. På kvällen lyssnade vi på Rogers & Hemmerstain afton på the Albert Hall (en av promarna) via BBC iPlayer via vår nya bluerayspelare. I HD. Så jäkla bra kvalitet!

söndag, augusti 29, 2010

Lite lördag

Har inte varit enormt pigg denna veckan. Svårigheterna att sova bidrar.

Igår passade vi på att ha lite lördagstrevligt. Efter en lugn frukost begav vi oss in mot stan. Först besökte vi National Gallery och utsällningen 'Close Examination: Fakes, Mistakes and Discoveries' som visade hur man med hjälp av teknik, vetenskap och kunnande kunnat undersöka diverse verk och på så vis kunnat verifiera eller avfärda 'äkthet', upptäcka förändringar som gjorts under historiens lopp och lära sig mer om teknik och material. Roligt upplägg och lagom stor utställning. Glad vi gick. Därifrån gick vi vidare till Hummingbird Bakery där vi inhandlade två Black Bottom Cupcakes. Vidare handade vi dricka och satte oss på Soho Square för att avnjuta bak(under)verken. MUMS! Riktigt, riktigt fina och goda. Kan definitivt rekommenderas. Med denna bränsletillförsel avklarad gick vi (lite omvägars) vidare till John Lewis för att titta på pysselmaterial. Linda har nämligen inspirerat, så nu ska vi se vad vi kan skapa... Tyvärr satte svanskotevärken igång (ischias eller ngn annan nerv som kommer i kläm) så det var rätt jobbigt att att sig runt. men det gick. Väl hemma igen blev det lammfärsbullar i tomatsås till middag följt av 'An American in Paris' och Ben & Jerrys