söndag, augusti 09, 2009

Cyckling & thaimat

I strålande sol cycklade vi bort till Greenwich för att träffa bl.a. Matt & Gloria. Vi gick på Thaifestival i parken där det farmför alllt fanns en jäkla massa stånd med mat. Det blev mumsig räk pad thai, blandade godskaer emd jordnötssås, massor av färskfruktsmoothie (mums!) och så banana fritters för mig. Vi satt i solen och åt och snackade och lyssnade på förjäklig musik (en tponårstjej som sjöng lily allen, kate perry mm på et skräningt sätt medan hon dansade en överkoreograferad sekvens). Mycket trevligt och avslappnande. Vi kompenserade de kalorier vi fått i oss med att cyckla hem igen och vara tvugna att bära cyckeln både ned och upp ur Greenwich Tunneln. Bläääää. Skönt att vara hemma, men bra helg ananrs.

Sommardag

Sommaren har varit så intensiv än så länge att jag knappt kunnat njuta av den som just sommar (jag har haft dte bra, missförstå mig inte, men det har inte varit mycket till sommarovsknsla någon gång). DÅ solen sken, termometern visade över 26 grader och vi inte hade ngt annat att göra ville jag åka till en park, sitta på en filt, picknicka & läsa eller spela spel. Helst emd badmöjligheter. Sagt och gjort. Vi tog oss så till Hampstead Heath & Parliament Hill där vi dukade upp oss på ett av fälten vid badsjön. Först var dte bara vi (och då åt vi wraps med kyckling, avokado, paprika, ost & lime) och segade. Senare fick vi sällkspa av först Adrian & Zoë och sedan Chris & Rachael. Det blev snack, UNO- & dominospelande, lite Pimm's och avslappning. Tyvärr inget bad då jag var den enda med badsaker med mig & jag inte var så sugen på soloaktiviteter. Enda solket var min jakt på toalett som tog en c:a timme. Nästa gång blir dte busken direkt.

När klockan var närmre åtta, molnen inte såg lika snälla ut och solen var på nedåtgående gick vi vidare. Vi hamnade på en enormt trevlig pub med utegård & grill (och end el kändisar tydligen) i ett bobchickt område (som min billighetsshorts, med sjal (när det böev lite kyligare) samt Linus hatt fixade över all förväntan :)). Det blev några glas och för våran del (trots alt 4-veckorsjubileum O:-)) en skaldjurstallrik. Vi fick hummer, ostron, havskräftor, musslor, cockles, clams samt sea-bass, rökt lax och grillad bläckfisk. Det var gott, och härligt, fast jag tycer nog vi kunnat få några fler ostron & havskräftor och att havskräftorna kunde varit bättre. Men gott var det! Vi hade en mycket tervlig kväll och dag och for nöjda hem till öster vid elvatiden.