lördag, september 13, 2008

The Last Night of the Proms

Har just sett TV-sändningen av The Lat night of the Proms". Och jag tycker om. Mycket. Både vackert, rörande och glädjefullt. Medan jag hade mått illa av flaggviftande om det varit flaggor med ränder och stjärnor på (då man tar det på allvar), inte ens kan tänka mig att detta kunne gå i Sverige, så är den oseriösa patreiostiska (fst ändå inte helt då många olika flaggor samsas tilsammans) uppvisningen under konceren mest rolig. Tänk att få chansen att vara på plats ngn gång...

Den var stor den

Började dagen, rätt sent, med att springa med Linus. Det gick lite sämre än vanligt och jag orkade inte riktigt hela vägen, men så var det den längsta sträckan vi sprang och rätt sent på den jag gav upp (svimmkänsla är inte bra). Efter lite lugn och dusch lyxade vi till det med brunch nere på vårt deli Verde. Vi stat ute i solen och dte kändes nästan som vår. Smaskigt med panini (mozarella, parma, avokado och soltorkade tomater) och cappochino. Vi kände oss inte mindre duktiga av att olja in utemöblerna efter det.

Sedan var dte dags för dagens stora äventyr. TV-inköp. Vi hade bestämt att dte var dags för en större TV, som inte skar av bilden och som klarar av HD. Vi tog oss in till Richer Sounds i city som är en bra butik. Försäljaren frågade ut oss om våra behov och vad vi skulle ha TV:n till (Gaming? A little. We have a Wii. That doesn't count. :))De två kandidatera vi hade när vi gick hemifrån blev fort avfärdade och rekomendationerna låg i prisklassen klart lägre, samt storlek mindre. Vi fick goda själ till detta, och det är svårt att tro att en försäljare som lockar en att köpa billiagre försöker lura en. Dessutom kan man inte ha annat än förtroende för butikschefen (som han som hjälpte oss var) emd en namnskylt med texten "The buck stops here" på. :D Vi var där länge och funderade nogrannt innan vi valde en så det käns bra. Lite förskräckta är vi över hur stor den är, men vi vänjer oss nog.

fredag, september 12, 2008

The only gay in the village

Fick just matleverensen. Idag var det W som lämnade av den; han har varit här ett par gånger tidigare. Hanj är oerhört trevlig och snackglad och dte är alltid roligt att få sin mat av honom. Han är, vilket jag idag fick helt bekräftat, jag behöver inte förlita mig på min dialektkännedom, från Wales. Han är lätt camp, utan att vara extravagant, i det sätt han talar och för sig, i det han berättar om. Han är en riktig liten raring. Och jag skriver detta mest för att jag blev på så gott humör av att prata med honom och att jag fick sådana starka associationer till ngt visst när han berättade om att han varit på semester hemma i "the village", och han då INTE menade NYC.

torsdag, september 11, 2008

Jag heter Kristina och jag joggar

Förstår att det börjar bli tjatigt, men detta är en såpass stor bedrift för mig att jag inte kan låta bli. Sprang idag igen. jajamensan. I regnet. 2,9 km.Drygt 20 minuter? Iaf utifrån min spellista. Och hade de nya kläderna på mig. De fungerade utmärkt. Och fan vad profsig jag såg ut! (För den som inte håller räkningen: jag har sprungit varannan dag fr o m lör den 30 augusti, d v s sju ggr hittills på knappt två veckor.)

onsdag, september 10, 2008

Det börjar bli lite ordning

Har idag bokat biljetter till Lund i oktober. 13-20 oktober blir min finputsarvecka och tills dess ska monstret vara klart till sitt innehåll. Har fått bekräftat av den andra forskaren på insitutet att min ppgift med henne kan vänta till mitten av oktober. Så då var det ordnat. (Har f ö ett och annat att säga om SAS kudtjänst, se nedan (*))

Har idag även varit på insitutet, fått saker utskrivna och fått mna mistankar bekräftade. Är bäst.

(*) Ringer för att boka, som jag gjort tre ggr hittills, med min SAS-vaucher. Blir tillsagd att boka på nätet och sedan rnga igen för att fixa med vauchern. Kontrollerar dena utsaga med han som sagt den ett antal ggr. Bokar på nätet. Ringer för att fixa betalningen med vaucher. Får veta att det är fel att göra så (ett antal ggr trots att jag förklarat att jag uttryckligen blivit tillsagd att så göra av en kollega). Får boka av resan, för att sedan boka om den. Suck.

Sporty Spice

Som trogna läsare kanske märkt har jag börjat springa. Jag är rätt grymm. Upptäckte dock rätt snabbt att slitet Gnatricot-linne, ASDA-shorts samt karnevalstöjan inte var idealiska att springa i. Först och främst skumpade kulmagen, Wollterbullarna och tuttarna på otillbörligt sätt. Och byxorna hasade ned så jag fick dra upp dem jämt o ständigt. Sedan blev det för vrmt med tröjan rätt fort, men för kallt utan. Nu har jag även lärt mig och identifierat problemet svett som blöter end bomullskläder. TräningskläderDärför, då jag visat mig någorlunda trogen löpningen, var dte dags att köpa riktiga träningskläder. Kollade lite i helgen, men satte prislapparna halsen. £35 för ett par kortbyxor!!!? Idag åkte jag därför till Decathlon, en stor proffsig, men billig, butik. Där har jag nu köpt mitt löpningsset som andas och för bort fukt från kroppen (eller ngt liknande), som sitter åt där den ska och täcker det som ska täckas. Kommer se värsta proffsig ut imorgon bitti. :) Kanske t o m lite snygg.

tisdag, september 09, 2008

Detta bådar gott

Klockan är 22:42 lokal tid och jag har nyss slutat plugga. Hade visserligen en oproduktiv förmiddag (exjobbsmässigt, hushållsmässigt var jag en pärla), och en entimmespaus eftermiddagen (Grand Design är ett måste) men tycker ändå jag varit duktig som suttit tills nu och läst. Om jag bara kan hålla uppe detta så ordnar det sig. Nu ska jag vara lite social.

2nd week running

Det är inte roligt, speciellt inte när man vaknar fruktansvärt trött och bara vill ligga kvar i sängen och det regnar ute, men även idag sprang jag. Inte den utökade rundan, men ändå den ca två km ursprungliga. Heja mig

måndag, september 08, 2008

Kanske ordnar det sig

Förra veckan gick riktigt dåligt för mig. Och det var inte roligt. Denna måndag undrar jag om dte inte håller på att bli bättre. Jag är fortfarand einte särskilt arbetssugen, men jag sitter vid skrivbordet och arbetar faktiskt. Dessutom har jag skicssat upp en arbetsplan för närmsta månaden, som jag ska försöka sätta mer bestämt efter att jag fått besked från diverse håll. Mon önskan är att vara klar med själva grovarbetet till den 12 oktober, åka till Lund veckan som följer för finputsning, formalia, stavkontroll samt möte med handledaren, åka hem igen den 20 omtober och då vara redo att bara göra slutgiltig bearbetning och lämna in. Det vore inte dumt det. Borde jag klara av. Tycker jag. Nu tillbaks till LAs och MBL.

Helgen som gått

Det blev en relativt lugn helg allt som allt. Pubbesöket i fredags var mkt lyckat, och vi blir bara mer och mer förtjusta i vår upptäckt. Det blev ett par drinkar, men civiliserat nog kom jag inte hem särskilt sent. Pubar stänger ju vanligtvis vid kl 23.

Vi hade lite ärenden i Canary Wharf på lördagen. Efter att ha sovit rätt länge (och läst ite morgontidning) begv vi oss dit via Vesuvio. Där blev det brunch som var rätt fin. Vi lyckades med många av våra ärenden och kunde t o m promenera hem igen. På kvällen lagade vi lammfärsbiff i rödvinssås med klyftpotatis och såg på "Three Men in a Boat".

När i väl ränt våra knappa 3 km behövde vi näring. Först hade vi svårt att ebstämma oss, men var mkt nöjda med Sunday Roast på The Grapes. Den var mkt god, även om det var synd att lammet hade hunnit ta slut. Ännu en sväng till Canary Wharf blev det efter det, med införskaffande av bibliotekskort och stop på Patisserie Paul. Vi åt kaka och drack te framför TV:n (tittade på ett program om Themsen). Sedn fortsatte vi att ta dte rätt lungt resten av dagen, som avslutades med två avsnitt av Band of Brothers.

söndag, september 07, 2008

Ännu längre

I fm sprang både jag och Linus. Och vi sprang längre än min vanliga runda. Vi är bäst.


View Larger Map