torsdag, december 13, 2007

Glad Lucia!

luciporträtt
Det blir inget Luciatåg för mig i år trots att brittiska parlamentet t o m fått det!) så jag får nöja mig med ett litet utryck för "högtiden" på bloggen. Hoppas ni får mys med ljus och lussebullar och kanske lite skönsång.

DItt och datt

Ujuj. Trött är vad jag känner mig. Men glad, för idag far jag till London. Har längtat extra mycket denna gång, så det ska bli extra bra. Förutom PM:et som måste skrivas. Och innan jag åker måste jag fixa lite saker inför resan samt ha seminarium. Hoppas vi slutar lite tidigare än utsatt på schemat.

Igår fick jag träffa Björne, vovven Sofia tillsvidare är fodervärd till. Kanske blir det mer. Björne var väldigt fin och det var mysigt att gosa med honom. Skälet till att Björne har flyttat till Lund är att Ponnin var sjuk och sorgligt nog behövde somna in. Mycket tråkigt. Den lille krabaten är saknad. Nu ska jag lära känna Björne.

Igår var rätt intensivt. Hag hade föreläsning, möte med specialpedagogen och fixade saker som skulle ordnas eftersom jag är bortrest nu. Bl a fick jag klart mina fyra julkort som skall skickas iväg och packat. Pratade även ett par timmar med Lovisa. Ett rent nöje.

onsdag, december 12, 2007

Avklarat

Vaknade imorse 6.30 för att läsa igenom och skicka in PM:et. Det var bättre än jag trodde (vilket INTE innebär bra), men framförallt var det klart. Ska titta lite på mobbning och förrättsligande i förhållandet till detta tills imorgon så kan jag iaf fylla i muntligen om den sista obesvarade frågan.

Frukost med the Senior Staff var gött som vanligt, även om Sofia var saknad. Ödmjukhetens högborg är vad vi är.

Lyckades tom få fixat julkorten äntligen, men upptäckte till min förskräckelse att mitt pennskrin är borta när jag skulle skriva dem. Ahhhh!! Hoppas att jag glömde det hemma. Eller att det ligger på AF. All mina pennor!

Nu känner jag mig extremt modern då jag sitter och surfar trådlöst på fakulteten.

tisdag, december 11, 2007

Nu räcker det

Kan inte påstå att det blev bra. Eller på något sätt heltäckande. men nu har jag iaf bestämt att jag är klar. Fyra sidor crap blev det, men fyra sidor som iaf någorlunda motsvarar de tre första frågorna. Den sista får jag tänka på för att ta muntligen på torsdag, på seminariet. Ska nog vakna lite tidigare imorgon och läsa igenom det hela. Ingen idé just nu.

Ojoj

Nu har jag lyckats besvara den första frågan (ahhhh!) på tre sidor (tog bort dubbelt radavstånd). Nästa steg är att besvara två till. Tänker hoppa sista frågan. Kommer inte att gå. Det får bli som det blir. :( Men ska unna mig lite pepparkaksrulltårta med saffransfylling.

Nästan tre

Textmassan växer och växer. Men jag undrar om jag egentligen får något sagt. Har knappt besvarat första (av fyra) frågan ju. Hmmm... Iofs var jag "snäll" och gav mig själv dubbelt radavstånd. Kanske får justera om det. Men faktum kvarstår. Jag har en hel del kvar att skriva ändå. Dumma!

Två sidor till

Har lyckats få ihop lite mer än en sida, men har egentligen inte sagt något. Två sidor minst till behövs - och det borde jag kunna få ihop. Typ. Men mår lite illa o fryser så känner mig inte jättemotiverad.

Störigt

Som jag berättat tidigare har jag valt att inte fortsätta på den stresshanteringskurs jag påbörjade (vilket konkret innebär att jag inte gick på det sista av tre tillfällen). Detta för att jag inte tyckte upplägget passade mig. Jag hörde av mig till kursledningen för att berätta, varpå de föreslog att jag skulle utnyttja mig av enskilda samtal istället. Tack för tipset sa jag, men det gör jag redan. Mycket nöjd var jag då jag kände att jag fattat rätt beslut och följ de råd min kurator givit ig: du bestämmer, du vet bäst vad gäller dig, och gör du något för dig själv så är det bara dina egna förväntningar och krav som är relevanta.

Idag ringde min kurator och var tvungen att ställa in min tid idag pga sjukdom. Inga problem - snarare skönt då jag är stressad av mitt nuvarande PM och hellre lägger tid på det just u. MEN, så kom det fram en sak. Tydligen hade kursledaren utryckt oro för hur dåligt jag mår till min kurator. Detta kan endast grunda sig på det jag sa under mötena (vilket första var relativt dåligt, men ändå samlat och inte exceptionellt, och sedan var bättre) eller det faktum att jag inte kunnat tillgodogöra mig kursen (som var förklädd gruppterapi). Och detta gör mig arg. Jag erkänner att jag inte mår bra rent allmänt, visst, men så illa är det inte. Framför allt inte nu jämfört med för 1,5 månad sedan. Och det vet min kurator också - varför skulle jag annars spendera 60kr per tillfälle på att gå dit? Och då anser jag att det är fräckt och "presumptious" att lägga denna status på mig på den grund hon hade. Att tolka mitt mogna beslut att inte gå för att det inte var bra för mig (trots kuratorns förväntningar och att jag anmält mig osv) som ett tecken på att jag verkligen inte mådde bra. Att jag inte ville vara där för att jag inte "klarar av" min situation! Kan det inte vara så att olika former passar olika människor? Att jag helt enkelt tyckte kursen var kass? Mutter mutter. 

Saker som gör mig arg: att bli omyndigförklarad och få känslor pålagda på sig.

Risken finns att jag här inte varit så diskret som jag bord när man offentligt skriver om sitt liv och andra människor. Det kan jag leva med just nu.

måndag, december 10, 2007

Blääääää!!!!

Ja, jag visste ju om att den skulle komma. Och egentligen förstår jag rent rationellt varför. Men då min ekonomi ser ut som den gör så kan jag inte annat än utbrista: Blääääää!!! Fick min hyreshöjningsavi nyss. Ett tillägg på 118kr i månaden. Kanske inte jättemycket så där isolerat, men i min värld så är 118kr mat i många dagar. Tur att jag ska flytta i februari. Till billiga London. Och min sockerpappa ;).

En sak i taget

Har haft detta som mantra den sista tiden, men glömmer ibland bort att utnyttja det. Speciellt på en mindre nivå. Men skall försöka nu. Tänker gå igenom PM-texterna och kolla efter en sak. När jag har gjort det så har jag lyckats med något. Det är min sak i taget just nu. Sedan får jag sätta upp nästa mål - men det är inget jag behöver tänka på nu. En sak i taget.

Arghhhh

Så svårt det är att komma igång. Trots att dödslinjen närmar sig. Fast jag har nog kommit på HUR jag ska ta i tu med frågorna till PM:et. Men ändå. Allt jag vill göra är sova.

Åt lunch på AF med Ann och Kerstin idag. Supernajs. Men fixet med mina julkort gick åt pipan på grund av tekniskt missöde. Jaja. Onsdag istället kanske? Roligt med rättshistoria (känner mig ensam där) även om det är rätt mkt repetition. Och jag undrar om inte jag borde fått mer på min tenta i oktober nu när jag följt en föreläsning på samma tema... Hursom.

söndag, december 09, 2007

Hoho!

Disciplinen var är du? Har inte riktigt kunnat fånga den färdigheten idag. Arghhhh! Jag som var så duktig inför förr PM:et och arbetade med det i god tid. Buhu. Men jag var inte så här trött den helgen. Det kan inte bara vara festen i fredags. Undrar om jag håller på att bli sjuk. Fryser mkt också... Eller så är jag bara latheten personifierad.
Hoho, Diciplinen var är du?

Glad andra advent!

2advent
Jag har inte varit så flitig, men lite kreativ. Så småningom och successivt får ni se resultaten.

Så var det söndag

Är fortfarande trött, men så tog det ett slag att somna igår... Och idag måste jag verkligen ta tag i PM:et till på onsdag. Jag har bara ingen lust. Ska kanske koncentrera mig på att läsa så att allt material faktiskt har blivit genomläst innan jag försöker mig på att besvara frågorna. De är dock lite flummiga. Beh. Sova mer skulle vara roligare. Och så saknar jag fortfarande Linus jättemycket :( Håll tummarna för at jag lyckas vara flitig idag.