lördag, februari 02, 2008

Stolthet, fördom och våta kläder

Då jag var ensam hemma i min egen skruttighet var jag ju tvungen att hitta ett trevligt sätt att tillbringa tiden på. Och det gjorde jag: Pride and Prejudice marathon. Kan man må annat än gött efter många timmars romantisk och literär gottighet inklusive Colin Firth med rediga polisonger och iklädd drypande skjorta. Alles gut. Nu behöver jag bara ojja mig över att ngn nära granne har fest med hög musik och rop som inte kommer att gå att sova till. Suck. Tur att jag har Jane Austen-minnen att drömma mig bort i.

Saturday night

Sitter som sagt hemma och tänker inte göra mycket alls förutom att klara av den tvätt som ligger inne och vila. Linus är på Lilla PQ och kommer nog inte hem förrän sent. Hoppas att han får roligt. Får se om jag kan förmå mig till att studera.

Så kom februari

Tvätten är i maskinen, pojkvännen på bal och jag sitter vid datorn. Så ska det vara :). Igår var händelserikt och trevligt på många sätt, samt lite besvärligt på andra.

Vi började dagen med lättja för att ta oss in till stan efter ett. Då var det dags för vaccinationerna. Uschochfy. Eftersom vi ska till Mexiko så behövs det, men jag är oerhört nålrädd så erfarenheten var ångestladdad. Men det gick och nu är jag skyddad mot Hepatit A. Det gjorde ont och fortsatte att göra det i ett antal timmar - på mig alltså, inte på Linus.

Vi gjorde oss sedan iordning för kvällens roligheter. På 500 fick jag vara Jean SIbelius och kom på andra plats på den frågesport som hölls (på andra plats av alla i publiken, d v s ca 500 pers!) så jag var nöjd. Mycket var roligt och det var kul att se showen. Ståplatserna var helt rätt och överraskande bekväma även om sista halvtimmen var mindre skön.
Grand är som alltid trevligt och vi hade det mycket bra. Det blev isterband och ålborg jubileum, dyrt men gott bubbelvatten,chokladparfait och portvin samt drinkar. Tyvärr fick jag under middagen fruktansvärt ont i magen, så pass att jag ett slag funderade på om det skulle bli akuten för mig. Men det gick såpass över tills vi skulle hem att jag trodde det var ok. Tyvärr blev det värre igen under natten och det brände och krampade i magen och till slut blev det uppkastning. Och nej, så många drinkar drack jag inte. Dte blev alltså en rätt besvärlig natt och jag är fortfarande matt och har nt i magen fats inte lika illa, som tur är.

Allt som allt måste jag ändå säga att Linda födelsedag var mycket trevlig.

torsdag, januari 31, 2008

Landat

Enligt min flight tracker (gotta love Mac) så har Linus landat och han borde väl rimligtvis komma hit om ca två timmar. Yeay! Ska se om jag lyckas plugga tills dess.

Utmaning

Efter min förra teckning utmanade James mig att rita en Mojito. Vad tycks?
mojito
(Har du Internet Explorer synns inte bilden pga att IE ej kan hantera pngfiler. Men gifen blev inte fin eftersom den har svårt att hantera genosiktliga färger så du får gå vidare till Flickr .)

Snart!

Vaknade en timme tidigare än väckarklockan , kände mig pigg och bestämde mig för att följa rådet jag fått: att gå upp när kroppen är redo - du kommer vara mycket piggare då, torts mindre sömn. Har också därför, med gott samvete, kunnat pyssla med annat än studierna under frukostdatorsessionen. Kollat upp flyttsaker, beställt blanketter, insett vilken typ av eftersändning jag behöver och att jag ska anmäla särskild postadress. Allt gott.

NU ska jag väl fixa iordning mig och ta tag i studierna hur osugen jag än må vara. Men, då jag har en finfin helg att se fram emot så kan dte kännas extra motiverat: ikväll kommer nämligen Linus, imorgon ska vi på 500 (Hipphippshowen) samt äta och dricka drinkar på Grand, på lördag ska jag försöka underhålla mig själv medan Linus går på Lilla PQ, på söndag blir det nog mest West Wing och pizza och på måndag får vi se vad vi hittar på innan Linus åker. Rätt bra upplägg om jag får säga så själv. Det jobbiga är att vi ska vaccinera oss och jag är jättespruträdd. Snyyyyft! Förhoppningsvis behöver jag bara Hepatit A.

onsdag, januari 30, 2008

Rätt bra ändå

Så skulle jag får något mer produktivt gjort idag än att ordna med flyttsaker. Men hjärnan är trött och jag tror baske mig jag bearbetar. Men något vill man ju få gjort så jag lutade mig mot klassikern: disposition och format. Nu ar jag lyckats få ihop ett dokument med snyggt titelblad (med bild av en av skrifterna av Magna Carta), sidhuvud och -fot som börjar från och med sidan EFTER titelbladet, en automatiserad innehållsförteckning, rätt format på rubriker, text osv samt en preliminär disposition. Ska föröska läsa lite - annars blir det mest läsning imorgon. Innan Linus kommer - för sedan ska jag ha paus. Kuratorns order.

Irriteras av att

H&M har svårt att hålla leveransdatum och ständigt skjuter framåt. Hmph. Och att jag inte läser villkoren för restleveranser ordentligt. Damn it!

Titta här!

Alltid kul när vänner får uppmärksamhet. Speciellt för det som gör att de har en annan världsbild ;). Här kan ni läsa om Lovisa och hennes synestesi. Jag är grön - åt petroliumhållet. Men själv har jag ingen lika färgglad defekt.:)

Cheers!

Paraplydrink
En paraplydrink till världens bästa syster som har stopp i Thailand snart.

OMG

Jag har just sagt upp min lägenhet! Känns jättestort. Det är på riktigt nu... Jättespännande, roligt och också läskigt! Har även sagt upp bredbandet - inte lika dramatiskt :)

tisdag, januari 29, 2008

Sagt och gjort

Dagen skulle te sig annorlunda, det var bestämt. Men det blev ännu mer så än planerat. Jag fick mig ett bra handledarmöte där vi bestämde att lägga om uppsatsen lite så att den mer realistiskt passa materialet (trots allt bara 5p!). Lyckades äntligen få iväg låneansökan för talboksläsare. Mycket trevlig lunch med Linda - greken har bra mat den saken är biff. Läste ett slag på Sol innan det var dags för kuratorsbesöket (kände mig som en riktig student!). Fick pratat och bekräftat att jag inte bara är med ser trött ut och att jag ska pausa i helgen då Linus kommer. Köpte med mig ChokladMumsmums från Sol till Lovisa där jag fick äkta caffe latte. Pratade massor och sedan blev det Mac Support från min sida. Fan vad jag är bra ;). Kom hem rätt sent och längtar efter att få lägga mig. Inte mkt plugg... men det är ok.

Lite variation

Vaknade och kände mig ovanligt utvilad. Kanske hjälpte att jag igår la av med datorn en bit innan jag hopades somna... Jag måste nog lägga om mina vanor för att få bättre sömn. Jag drömde en stressdröm om semesterresan som inkluderade oönskat resesällskap, frukost på en eroderande brant och naturkatastrof. Man kan bara skratta. Nu i efterhand. Skall idag inte sätta mig och läsa direkt utan har möte med handledaren, lunch med Linda och kuratorbesök inbokat. Skönt med lite variation. Men ska plugga också, naturligtvis.

måndag, januari 28, 2008

I is tired

I is tired wurk too hard
moar funny pictures

I da man!

När jag skulle cykla in för att hämta rättshistorieanteckningarna jag ska få låna av en snäll kursare upptäckte jag att ngt inte stämde med framhjulet. Däcket hade hamnat lite utanför ramen - och tots försök att släppa ut luft, sätta in däcket och fylla på luft igen hjälpte det inte. Ngt tvingade ut däcket. Så när jag väl hämtat anteckningarna fick jag lov att mecka lite. Är väldigt beroende av cykeln och imorgon måste jag in till skolan. Så i det råa, gråa januarivädret stegade jag med min fina verktygslåda (som jag haft sedan jag var barn) och börjar mecka. Många tittade undrande på mig, men efter en del besvär fick jag slang och däck på plats igen och kunde fylla med luft och testa om jag lyckats. Och ja minsann. Victory! Så på med allt igen och en fult brukbar cykel. Heja mig! Nu kaffe och plugg.

Efterlunchtrött

Efterlunchentrött


Varenda dag är det likadant. Oavsett vad jag äter. SUCK! Jag förstår siestor med 100%. Hur ska man annars hantera attck-trötthet? Och varför är det inte lika illa alls efter middagen? Fattar inget.

Måndag morgon

Så var det måndag igen - inte för att det gör någon skillnad på hur jag lever mitt liv. Inläsningen fortsätter och jag måste väl säga att jag varit rät så effektiv under helgen. Jag har iaf fått läst. Ingen av böckerna jag hittat på biblioteket om USA var särskilt användbara vilket är lite störigt, men jag ska kolla artiklarna jag samlade på mig igår. Förhoppningsvis kan de ge mer besked. Imorgon ska jag träffa handledaren så det vore bra att känna sig välorienterad. Tjing!

söndag, januari 27, 2008

Helt i tiden

Jag satte mig för att läsa i en av de böcker om den amerikanska författningen som jag samlat på mig på biblioteket. Det finns ett begränsat antal så jag tog allt jag kunde finna och tänkte att man utvärdera medan man läser. Jag började med Evolution of the Constitution och tänkte att första och fjärde kapitlet om dess källor skulle kunna var användbara. Efter att ha läst en dryga sida kände jag mig misstänksam. Texten var nästan polemisk och handlade om det absurda i att försöka hitta källorna i Europa. Författningen var något helt amerikanskt. Visserligen överaskas jag inte av amerikansk nationalism vanligtvis, med det fanns ngt arkaiskt över sättet att uttrycka den. Så jag kollade utgiviningsåret. 1897. Det förklarar ett och annat. Fortsatte och läsa dock - man vet ju aldrig. Men tror inte jag kan använda mig av boken som beskriver hur man arbetade fram författningen så som "the anglo-saxon race" tenderade att göra. Tydligen är ska man sluta att leta ursprunget till innehållet i författningen i och med kolonialiseringen och stanna inom USA:s gränser. Så är det bara. Mycket underhållande dock. En klart tecken på hur ens nutid påverkar hur man läser dåtiden. Samma gäller ju för mig också, naturligtvis.

Det gör ont

Aj! Detta håller inte. Märker att jag mest suttit på ändan flera dagar i sträck. Gör ju ont ju. Men idag ska det bli andra bullar. Efter lunch ska jag ut på långpromenad i rask takt. SKa se om blodcirkulationen kommer igång. Det vore bra.

Uppdatering
Kom just hem från en 1,5h promenad med Rikard i solskenet. Mycket bra att komma ut, röra sig och prata med god vän. Fast det känns i kroppen att jag suttit still mycket på sistone. Inte alls bra. Får komma på en plan för att undvika detta. En plan jag kommer att följa.