onsdag, juni 16, 2010

Backbench Business Committee

Satt under hela gårdagkvällen med BBC Parliament på på TV. Varför det? Jo, därför man skulle debatera och rösta om formandet av en Backbench Business Committee, dvs ett utskott som bestämmer över hur de dagar skall förfogas som disponeras av icke regeringsmedlemmar eller skuggregeringsmedlemmar. Tills nu är det regeringen som bestämmer om när och hur dessa dagar disponeras vilket begränsat frihet och makt för de sk backbenchers och är en av anledningarna till att beäran om att talmannen skulle avgå förra våren inte gick att initiera tills regeringen ville det. Den sk Wrightkommitten som började sitt arbete i höstas att undersöka behövliga reformer i House of Commons producerade en rapport där bla detta utskott föreslogs. Förra parlamentet debatterade och godkände förslaget men under den sista tidne va parlamentet blev dte inte av att de implementerades genom sk standing orders.

Min lilla gig nu i maj har angått just denna frågan. Jag har hjälpt till en grupp av självständiga forskings- och lobbyorganisatiner som kampanjat för att detta utskott skulle skapas. Först undre förra parlamentet, sedan nu så fort som möligt i det nya. Jag har, tillsammans med Meg och med input från andra i gruppen, fixat ett utskick till alla ledamöter med information om utskottet och vad som behödes göras för att få igenom det, liksom en tillhörande hemsida/blogg där all information laggts upp och uppdateringar gjorts för att hålla folk à jour om hur det gick med processen. Så igår var det dagen D.

Debatten tog sin lilla tid och först vid kl 22 kunde vi konstatera hur det gått. Regeringen la fram det mesta som behövdes för att utskottet skulle skapas och säskilt två justeringar föreslogs av vår 'förkämpe' i parlamentet för att garantera att iaf 27 dagar av be som skall höra till backbenchers tar plats i kammaren, dels att utskottet inte skulle väljas om vart år utan vart parlament. Regeringen accepterade det första men inte det andra och kammaren röstade i enlighet med detta. Så nu finns den, the Backbench Business Committee.

måndag, juni 14, 2010

Helgen

Lisa ska gifta sig i september och dels hade vi bestämt att vi skulle ha en egen liten möhippehelg tillsammans bara hon och jag, dels kan vi nog inte gå på bröllopet pga kommande händelser och att dte äger rum på Jersey... och denna helg blev det av.

Lisa kom redan på ferdagen och vi fick tillfälle att snacka lite och se på en dokumentär om Blur (ah, min ungdom). På lördag morgon gick vi upp som på en vardag för att äta frukost innan dagens första aktivtet: Grace Kelly utsällning på V&A. Utställningen var lagom stor (vi tog oss runt på kannske 1,5h) och det är eg rätt fantastiskt hur mkt av hennes kläder som finns kvar.Hade nog varit roligt att se lite mer pre-Monacoplagg, men mycket nöjsamt. Dessutom var dte inte lika galet mkt folk som sist vi var där vilket vi tackar gudarna för.

Vi prommenerade i lugnt mak upp till Kengsington Gardens där vi planetrade oss de närmsta timmarna. Det blev picknick i dte gröna med Cesarsalladbaguetter, chokladmousse, jordgubbar och god dricka (fläderblomsdricka t mig & detsamma plus vin åt Lisa). Vi satt där länge och väl, avnjöt mat och varandras sällskap och var lite oroliga för det allt för oskygga fåglarna. Dock roligt att upptcäka de vilt flygande minipapegojorna i parken.

Såsmåningom fick vi nog av att sitta still och prommenerade vidare mot Notting Hill & Portobello Road. Vi skulle nämligen hämte biljetterna för kvällens aktivitet innan vi bänkade oss igen. Lisa hittade örhängen på en butik och jag blev väldigt lockad av en Sosthène Weiss tavla (kan inte tänka annat en reproduction). Efter lite letande hittade vi en restaurang där vi åt en god middag och jag var ynklig för att jag inte kunde ta en tiramisu t efterrätt pga råa ägg. Dumma salmonellaland. Dock var maten riktigt fin - pasta med krabba & kronärtskocka och sällskapet förträffligt.

Kvällens aktivtet var ett besök på Electric Cinema och vi såg Sex and the City 2. Filmen var... inget mästerverk. Vi hade rätt kul, men delen i Abu Dabi (dvs största delen av filmen) bjöd på en hel del cringtillfällen och var en orgie i... ngt. Viktigaste var dock att vi hade kul och det var rätt passande för en möhippa. Sedan var dte ju också bra bekvämt i fotöljen.

Rätt matta for vi hem och han med ett glas i sällskap med Linus, James, Sarah och Johnny på Stripy vilket gav tillfälle att ta bild i glitteriga cowboyhattar - äkta möhippa blev det.

Vi rundade av på söndagen med brunch på The Diner i Old Street och en sväng på Spitalfields Market.

Stort tack till Lisa för en meget trevlig helg. Och grattis till det stundande bröllopet!

Pyssel

Har varit väldigt trött på sistone så är hemma idag. Förutom en fm i sängen har jag monterat ihop den lilla humlan. Rätt skoj. Kommer dock få montera isär den igen och se om dne inte kan få plats under sängen tills oktober. Men väntar tills ikväll så även L får se den.

söndag, juni 13, 2010

Testar

James har hyggligt nog lämnat över sin iPod touch t mig för omhändertagande (tillsvidare). Leker bäst jag kan o testar lite saker. Nu ska vi se om det går att blogga från den också.