fredag, november 10, 2006

Tillbaks i London

Sa nu ar man har igen - kanns som valdigt lange sedan men anda mycket bekant. Har just varit och handlat (tyvarr mitt i rursen) och hoppas slippa besoka affaren mer i helgen. Ska nu forsoka forbereda mitt seminarium till pa tisdag sa att jag kan slappna av under helgen. Vi har en hel del planer. Narmast ikvall ska vi pa en fotoutstallning pa The Barbican samt ata (forhoppningsvis) marockansk mat. Det ar mycket trevligt att vara har.

söndag, november 05, 2006

Hu för Halloween

På kvällen skulle jag jobba natt på GA-balen. Det gick bra men oj vad trött jag var när jag kom hem en kvart över sju imorse. Jag kan inte påstå att jag kände någon större glädje sedan när jag (iofs strax före två) blev väckt av ihärdigt ringande på dörren. Där stod två pojak iklädda vardagskläder och fula plastmasker och krävde: "Bus eller Godis". När det kommer till "Halloween" i Sverige är jag mycket konservativ och anti av princip. Då ungarna dessutom inte ansträngt sig utklädningsmässigt, inte kommer på själva Halloween (det är den 31/10), kräver bus eller GODIS (jmfr "trick or treat" där treat kan vara något annat trevligt, faktiskt) och gör det under dagtid. "Ingetdera" var mitt enda svar. (Hade det varit påsk, de hade haft på sig huckle och målade fräknar samt erbjudigt ett handritat påskkort hade jag reagerat annorlunda.)

Utflykt i det gröna (gul-bruna)

När jag vaknade i lördags och såg hur det regnade och blåste funderade jag på var gränsen "för det finns bara dåliga kläder, inget dåligt väder" går. Som tur mesade jag inte ur och kom iväg på den utflykt vi planerat. Vi åkte till bokskogen i Svedala komun och gick över en mil i naturen. Mycket härligt och trevligt med sällskap, frisk luft och vackra omgivningar. Sen skadar det inte heller med fika efter halvmilssträcket heller. Speciellt inte när (med knykalasinslag) man får äta nybakta bullar, pannkakor, havreflarn och dricka varm choklad med rom i . Mums. Lite jobbigt var det dock att min kombination avraggstrumpor och slitna gummistövlar ledde till skavsår på båda hälarna storlek femkronor. Senare träffades vi som motionerat så fint så och spelade spel, bl a På Spåret (vi vann, med knapp marginal). Mycket, mycket trevligt.