lördag, maj 31, 2008

Sôstrabesök

Idag kommer min syster med sina två pågar på besök! Det ska bli riktigt trevligt det. Får se vad vi hittar på. Och magen gör bara lite, lite ont idag. Alles gütt (eller vad det nu heter).

fredag, maj 30, 2008

Förbättring

Vaknade idag och dte känns bättre i kroppen. Magen gör fortfarand eont, men inte lika mycket som den gjort. Jippi! Vore skönt att snart bli värkfri. Man blir så trött av att det gör ont. Sedan skulle det, av ren nyfikenhet, vara intressant att fatta VAD det är som jag haft...

torsdag, maj 29, 2008

Tror det går åt rätt håll

Det är tråkigt att var hemma sjuk. Men, jag tror jag börjar bli bättre, även om jag hade SKITont imorse. Hoppas, hoppas. Kan ju inte gå omkring och vara öm om magen hur länge som helst. Inte när man väntar besök till helgen. Ska försöka plugga lite nu. Får se hur det går.

onsdag, maj 28, 2008

Forts på Det Stora Magmysteriet

Efter att ha fått ASDA-leverensen en timme försenad och ngt förvirrad (det var första dagen) ringde jag upp sjukvårdspllysningen. I Sverige. Men de är ju så bra ju! Fick prata med en jätterar syster som var hjälpsam och som sa att jag var tvungen att gå till akuten. Bra med besked, men mindre roligt, fick jag med mig Linus till Royal London Hospital i Whitechapel där år akut finns. SAMT en s k walk-in center. Dit går man utan att beställa tid för div åkommor och det är gratis. Vi beslöt oss för att börja där och det gjorde vi rätt i. Det gick smidigt och fort och jag hamnade efter ett rätt kort slag hos en läkare som helt ostressat och med stor omtanke tog min historia, min temp, tetsade mitt kissprov och undersökte mig. Hon konsulterade t o m sin kollega! Ingen gång kände jag mig i vägen eller som om jag tog upp deras tid i onödan. Till slut valde hon att släppa hem mig, men med löfte om att återkomma om dte blir värre då dte finns en liten risk att dte kan vara blindtarmen. SNabbt, smidigt och trevligt. Känner inte längre någpn som helst oror för att ta kontakt med sjukvården här. Lokaerna må vara lite skabbigare än vad jag är van vid, men jag kände mig mer omhändertagen denna gång än på många, många år i Sverige. Så nu är jag hemma och alldeles matt efter bussresan (ja, jag tog bussen både dit och tillbaks) och ska vila framför TV:n.

Har f ö fått svar från institutet. De ska kolla mitt CV vis-à-vis praktikansökningar. Det ni.

När magen sa: AJ!

Sen eftermiddag går började jag förbanna mig själv att jag druckit kaffe. Fick ont i magen (övre delen) och mådde illa - typiska magkatarrssymptom. Men allt eftersom kvällen gick, och jag började må sämre och det onda koncentrerade sig i nedre delen av magen, på höger sida, såpass att jag hade panikont i en begränsad punkt i buken, började jag undra om dte inte kunde vara ngt annat. Kräkningar hjälpte inte. Så vi förberedde oss på att kanske behöva åka till sjukhuset (blindtarmsinflamation var en av våra misstankar). Men vid kl 22 nådde det en kulmenoch blev inte värre. Verken på den där utpekade punkten släppte ngt. Så jag valde att försöka sova. Lyckades. Men har fortfarande ycket ont i magen och är stel som en pinne. Inte särskilt illamående dock. Ska, så småningom, ringa till vårdupplysningen (i Sverige) och se vad d etycker jag ska göra. Så har jag lovat Linus att ta taxi, inte buss, om jag måste till sjukhuset. Idag blir det inget arbete gjort.

tisdag, maj 27, 2008

Sömn o Caffe Latte

Mattheten satt i länge. Efter lunch var jag bara tvungen att ta siesta ooch sedan göra mig ett glas kaffe i min moccakokare från Rom. Efter det lyckades jag komma igång med direktivjakten. Har tagit mig igenom 14 beslut från House of Lords och antecknat dem och div relevant så att jag sedan skall kunna välja ut vilka jag skall läsa, och vilka direktiv att studera. Totalt 56 beslut kom upp när jag sökte på "EC Directive", så jag har ett par kvar. Och sedan måste jag bestämma om jag skall kolla igenom de som bara hade "Directive" i sig... tveksamt. Är avundsjuk på alla er som läser min blogg - så spännande inlägg! ;)

Trött och ovillig

Så var dte måndag. Jag menar tisdag. Världen blir lite uppochnedvänd iom bank holidays. Vi fick en hel del städat igår, och sänglamporna uppsatta. SÅ det är bra. Annars regnade det mycket och vi var trötta. Var såpass slöa att det blev kinamat från Tai Pan igen. Idag ska jag börja leta direktiv, men jag känner mig mest trött och utan lust. Förmiddagen har gått åt till att fixa vissa praktiska saker. Bank. Skicka ett mejl till Institutet. Och ngt mer måste jag gjort. Dte är tyvärr lite tidigt att ta lunch så jag kan inte prokrastinera på det sättet. Men tvättmaskinen slutade just gå så jag kan hänga tvätt!!! Jippi!I em: leta direktiv som en furie.

måndag, maj 26, 2008

LaTeX

Det slog mig att det var ett slag sedan jag bloggade. Jag har helt enkelt haft fullt upp de senaste dagarna. Fick ihop rapporten till handledaren, som sagt, och sedan satte jag mig ner för att lära mig LaTeX ett slags ordbehandlingsprogramm som producerar skitsnygga dokument men där man (när man väl fattat det) kan skita rätt så mkt i formen och koncentrera sig på textens innehåll och språk istället. Bra kombination. Så jag satt och lälrde mig dte (nja, började få grepp om det) under torsdagen och fredagen och har nu fått ne matsre thesis plan skriven att skicka till institutet (det brittiska rättskomparativa). Det är kul, och ibland lite klurigt. Har även lyckats gå på bio och se senaste Indian Jonesfilmen (jag gillade den, kanske mest för att jag gillar IJ-filmer genrerellt, men jag hade kul och den var snygg. visst vissa bitar var sådär, men jag var nöjd ändå.), tagit en trevlig och lyckad shoppingtur samt varit på ikea (mindre lyckad tur då det vi främst ville ha fanns i ett förråd 5 min bilväg därifrån...). Idag är det Bank Holiday så vi har ledigt. Behöver fixa hemma och dte regnar så vi lämnar nog inte huset mycket idag.