lördag, januari 02, 2010

Nytt år

Gick upp vid 12 och avnjöt jordgubbstårta & glace au four till frukost. Efter en promenad i isig, men vacker miljö med Ctina spelade jag två låtar Guitar Hero för att sedan åka in till stan o möta Melina. Hon var försenad pga punka ute i skogen (stackarn) så jag väntade på Wayne's med kaffe & bok. Vi hittade så en krog där vi åt. Beställde kebabpizza och tänkte svulla glatt, men blev ytterst besviken då jag upptäckte att vitlökssåsesnvar tsatsiki. Så får man bara inte göra... Skrapade noggrant och gav upp vissa bitar och kunde så få i mig en stor del av maten, men nöjet var något förstört. Dumma gurka. Tur att sällskapet var så gott! Vi gick sedan på en tur runt söder och avslutade på Liljeholmen där en buss tog mig hem. Slappade så glatt framför Men in Tights (bättre än jag mindes) med godis & kakor.

fredag, januari 01, 2010

Året som gått: 2009

Januari: Har slutinlämning samt slutseminarium för exjobbet vilket år jättebra. Besöker således Lunde i ett par dagar och får mig en härlig dos av de fina vännerna, inklusive en kväll på Grand med Senior Staff. Får även se Obama bli president & Emma klipper mitt hår.
Februari: Tar officiellt min Jur Kand och påbörjar därmed operations arbetssökande på fullt allvar. Börjar en sömnadsperiod som resulterar i en kjol, en klänning och ytterligare en halvfärdig klänning. Åker på Adrians födelsedagshelg i Sommerset och har det riktigt gött i solen på landet. Åker även en snabb sväng till Stockholm för att fira Marie.
Mars: Umgås med vänner & söker jobb samt planerar förestående bröllop och fest. Träffar Karin från högstadiet en sväng i London & avnjuter afternoon tea med Johan & Hanna på Park Lane Hotel. Fyller 30 år vilket firas med Zoobesök, Argentinsk middag & besök av storasystern.
April: Får och påbörjar praktik på Constitution Unit. Går även på intervju på Hansard Society där det erbjuds möjlighet till eventuell praktik i nästa omgång. Besöker Lisa i Cambridge under en strålande och trevlig helg då vi bl a påbörjar arbetet med att fodra min bröllopsklänning.
Maj: Arbetar nöjt på CU och fortsätter arbetssökande och bröllopsplanering light. Får besök av Linda under två veckor då hon har kurs i London och tycker det är jättelyxigt. Har två av mina fyra 'möhippor' och satsar oklokt på Norge i Eurovision. Lyckas registrera mig hos en GP.
Juni: Får besök av föräldrarna och ser Much Ado About Nothing i Regent's Park. Åker till Lund för att fira examenhögtid, hänga med vänner och bli hippad en tredje gång. Går på CU's Summer Party och lyckas vara charmig nog för att få användbara kontakter. Är med på en heldags parlamentarisk konferens till vilken jag bidragit med bakgrundsforskning. Får nästa praktik bekräftad: Hansard Society. Får trevligt besök av Lisa och fortsätter operation fodra bröllopsklänning. Planerar bröllop & fest samt söker arbete.
Juli: Slutar på CU & börjar på Hansard Society. Intervjuas på the Lords' Terrace, blir erbjuden betalt arbete och förlorar erbjudandet. Satan. Åker till Stockholm där jag blir fru på Stadshuset & firar detta en vecka senare tillsammans med vänner & familj i trädgården. Blir hippad, ex post facto. Bevittnar & firar Linda och Jonas vigsel uppe i Dalarna där det även blir bad i Siljan, Mingolf kryddat med Jack Daniel's och spaning av raggarbilar. Firar Linus som blir 29.
Augusti: Jobbar flitigt på Hansard Society och söker arbete. Äter Thaimat i Greenwich i stark hetta och skickar in ansökan för översättningsjobb. Får en fantastisk pedikyr och vi har kräftskiva där snappsen flödar.
September: Min sista månad på Hansard. Har det jättebra där. Mamma kommer på besök.
Oktober: Söker arbete förbrilt. Åker på minikryssning till Bilbao och får se delfiner & HMS Victory. Hjälper Adrian & Zoë att flytta & får en rejäl släng influensa för vilket Tamiflu ordineras. Går på seminarium jag hjälp förbereda.
November: Intervjuas för ett National Insurance nummer som jag sedan även får. Bestämmer oss för att åka på semester/smekmånad till Peru inom några veckor och släpper arbetssökandet för att vara researrangör ett slag. Blir vaccinerad (usch), tittar på State Opening of Parlaiment, har det allmänt trevligt och går på konstitutionella happenings. Reser till Peru.
December:Tillbringar ca två veckor i Peru med att resa omkring och uppleva massor. Bästa tre upplevelserna: Pullmantåg genom Anderna, Machu Picchu samt Regnsskogsvistelse. Kommer hem lycklig med utmattad och angripen av Atahualpas hämnd. Går på två julfester (CU & HS) och åker skridskor. Far till Sverige för att fira jul & nyår trots hot om strejk och isiga vingar.

Kniftetown Bound

Begav oss vid lunchtid på onsdagen till Knivsta & Maria o co. Trots lite förseningar på vägen (växelfel) kom vi fram rätt snabbt. Vi började med en toatlunch och sedan blev det Beatles Rock Band med alla. Vi fortsatte med att spela Ticket to Ride innan vi fick en enormt god middag med Ungsbakad lax, potatis och hemmalagad hollandaisesås. Efterrätt fick vi framför vårt enorma fotoföredrag om Peru: vaniljeglass med varma hallon, grädde och chokladsås. Vi sov gott och innan vi åkte nästa dag fick jag mig en snabb pulkbackeomgång. Jippi!

Nyårsafton

På eftermiddagen åkte vi ut till Anna & Jamie där vi skulle fira det nya året i trevligt och exklusivt sällskap. Manyn var samplanerad, men inhandlad av Anna och tillagad gemensamt under em/kvällen. Först mös vi bara, 'fångade upp' och lekte med Freddy. Chokladmos, rotfruktsgratäng med chèvre & hjortstek preppades innan vi såg Grevinnan & Betjänten (under vilket jag skalade räkor). Inte långt senare var det dags för en liten kille att lägga sig och sist delen av middagen gjordes klart. Vi bänkade oss för en superb nyårssupé rätt sent, men vältajmat. Allt blev enormt gott och ett tomtebloss/rätt blev en stor hit. Tänk att man kan ha så trevligt tillsammans. Nyååret hälsade vi in på balkongen med bubbel och ett tomtebloss var. Vi avslutade kvällen tillsammans med soffhäng till godis & bubbel samt en racervisning av Perubilderna. Då dte inte gick att komma fram till taxibolagen runt halv två och det fortfarande gick vettig kollektivtrafik valde vi den lösningen. Det gick rätt bra torts lite förseningar och hemma var vi strax efter tre. Tack gr en härlig kväll!

Och GOTT NYTT ÅR!

Micketajm

Kom lite försenat iväg till Micke på tisdagen, men dte gick bra. Vi fick oss ca 12h av Beatles Rock Band, Peru- & Frankrikebilder, god middag samt film (Coraline - mkt bra!). Tiptop!

Stan & Tacomiddag

Efter vi gått på promenad med hundarna åkte vi in en sväng till stan för att handla lite svenska förnödenheter bl.a. Steig Larssons böcker. Vi kan ju inte läsa dem på engelska. Lunch blev det på Max & enormt våta fötter av slasken som fanns överallt i kombination med en ordentlig promenad. Vi väntade in Jakob vid Odenplan på ett fik (varm choklad är gott) och gick sedan tillsammans till Prisextra där Magnus & Johanna väntade. Snabba beslut ledde till att vi fick tacomiddag som vi lagade tillsammans hemma hos M&J. Gott och trevligt.

Skärgårdtur & Melina

Den 27:e åkte vi ut till Linus morbrors hem i skärgården där det var släkt-knytkalas. Gott och trevligt samt mycket fin miljö, dock rätt besvärligt när vi skulle ta oss därifrån, upp för en snöig och isig backe, Men det gick efter några försök. Fick dessutom en mycket fin present av två av Linus kusiner: armledsvärmare i hallonröd ylle.

På vägen hem blev jag avlämnad vid Hornstull där jag hade träff med Melina. Det blev ett par timmar av ivrigt snack på en Irländsk pub vid Zinkensdam. Hur trevligt som helst!

söndag, december 27, 2009

Föräldradag

Annandagen gick åt till lite utökat föräldraumgänge. Vi började med en god lunch hos mina föräldrar (Coeur de Filet Provancal) med prat och lite visning av gamla familjefilmer, bl a den där två av bröderna & pappa var i Peru. Efter en liten mellanlanding hos svärmor gick vi vidare (i snön)till Linus far där vi fick ännu en finfin måltid inkl fänkålssill (MUMS) och älgstek (dubbelmums).