fredag, maj 02, 2008

Pommes

Det verkar som om Boris Johnson kommer att bli London nästa (och andra) borgmästare. Han är... speciell. Hmmm.

Lite bilder

Beslöt mig för att ta en paus i pluggandet och pröva på att cykla in till stan för att samtidigt kolla på en telefon jag funderar på. Blev fast i regnet lite, kände mig inte lika övertygad ang telefonen efter att ha sett den live, men är allt som allt nöjd. Här kommer lite bilder av vad jag såg under min tur.
Mustang Battle of Cable Street
Gerkhin Detail
Cable Street Nästan hemma
Small Town Home Sweet Home

torsdag, maj 01, 2008

Borgmästar Munte

IDag var det borgmästarval (bl a) i London och Linus fick rösta. Lite kul sådär. Lustigast var dock att de A4 stora röstsedlarna skulle fyllas i med blyerts. Kändes permanent och säkert. :) Nu får vi se vem det blir. Ken eller Boris?

Aprilväder par excellence

Hade hoppats ta mig en cykeltur i em för motionens skull och för att få kolla in en mobil jag funderar på men det blir nog inte av. Skälet är inte det dåliga vädret så mkt som det VÄLDIGT osäkra vädret. Ena sekunden lyser solen starkt andra så öser det ned, ja t o m med lite hagel. Känns inte jättekul. Så jag läser istället vidare.

Life immitating art?


Sitter och läser min tegelsten The Law-Making Process och läser just en mening som förgyller min dag. Inte pga av dess litterära kvalitet, utan pga vad den förmedlar. Tydligen har en man vid namn Michael MORIARTY publiserats av The Cambridge Institue for Criminology. Undrar om han fick mycket pikar för sitt namn när han pluggade?

onsdag, april 30, 2008

Hemmafrudag

En dag i veckan tenderar jag att använda till husfruliga uppgifter. Först och främst handlar det om veckomathandlingen. Vill slippa åka till ASDA mer än en gång i veckan så det får bli storshopping istället. Hittade en sommarhamlmhatt av typen jag länge letat efter som visade sig kosta hälften av vad det stod på prislappen. Det var inte dumt. Tvätt är en annan sak som finns på listan en dag som denna. Utöver detta mer konstanta gjorde jag müsli, bakade bröd, fixade lunch till mig till imorgon och övermorgon, städade ut garderoben och dammsög, lade ut en annons för att sälja flyttlådorna och kollade mobiltelefoner och -abonnemang (min telefon sjunger på sista versen). Det hela avslutades med lägenhetshusmöte (där vi bla fick reda på att vi betalat en annan byggnads vatten i flera, flera år, men nu ska vi få tillbaks de pengarna) och middagslagning. Hepp. Inte så spännande, men så är det.

Har nu fått min bok om Law-making så nu ska här läsas, och det kan nog ta ett slag. Tror nog jag stannar hemma istället för att gå till biblan imorgon.

tisdag, april 29, 2008

Huset fullt

Kom iväg lite sent igår t biblan och hade överaskande svårt att hitta en sittplats (vilken gör att jag idag ska se till att komma iväg fortare). Vet inte om detta att det var så mkt folk antingen beror på att det är tentatider (vad vet jag) eller att det är normalt, men att jag började besöka biblan när det var lugnt runt påsk. Vi får se. I sommar borde det iaf vara rätt lätt att få plats tänker jag.

Jag hittade som sagt plats till slut och fick mycket läst. En hel halv bok (Understanding Common Law av Bennion som tycks vara en AUKTORITET) blev det och jag satt i princip och läste i drygt fem timmar med bara en kvarts lunch inklämd. Så jag var rätt trött när jag gav upp för dagen. Men det känns iaf som jag gjort ngt.

Skulle kolla lite mobiltelefoner på vägen hem (min beter sig MKT underligt och sjunger nog på sista versen) och hämta upp en bokning på argos i Holborn. Det blev en trevlig promenad i dessa juristkvarter som omger LSE, King's Collage, de olika Innsen och Royal Courts of Justice. Tycker fortfarande det är mkt underhållande med juristklädaffärer som bl a säljer peruker (bara jag kommer för mig att ta med kameran ska det bli en bild!). Var annars inte på bra humör alls under kvällen och hade helt tappat aptiten. Men det blev dels bättre av att leka Gud (jag och Linus spelade datorspelet Balck & White där man är Gud) och av att det är en ny dag idag. Ok. Vädret arbetar emot idag, men ändå.

måndag, april 28, 2008

Vart har du tagit vägen?

Min ipodladdare har försvunnit. Antingen packade jag upp den tokigt eller så har den ramlat ur väskan på vägen från Sverige hit då jag inte kan minnas att jag sett den sedan jag laddade den i Lund. (Och ja, jag har bett Sara kolla om den låg kvar hos Lovisa.) Sååååå störigt. Skulle vilja ladda en med podsändningen av Godmorgon Världen från igår och lyssna på bussen, men icke. Får leta igen ikväll och om jag inte hittar den ska jag nog testa den icke-apple-producerade jag hittat på ebay för ett pund. Men ändå!

Så fort jag fixat klarthä drar jag till biblan och läserläserläser. Har jag tänkt.

söndag, april 27, 2008

Biokväll

Ikväll såg vi Forgetting Sara Marshall på en bio i North Greenwich. Vi hade bokat specialbiljetter som gav oss sittplaster i stora bekväma fåtöljer och obegränsad tillgång till vissa snacks. Dte blev därför ALLDELES för mkt nachos, pop corn och godis GI-månaden till trots. Men trevligt om än kanske inte helt prisvärt. Filmen var dock mycket bra och jag skrattade gott många ggr. EN naturlig och okomplicerad komedi som inte utgick ifrån att publiken är korkad, alla är goda eller onda eller att nakenhet är skandalöst. Absolut sevärd. Nu är jag bara mycket trött och angelägen om att få komma till biblan imorgon och läsa. Natt!

EDM #3

JA, har ritat en till. Inte så spännande. Finns på Flickr.

Nästan sommar

Gymbesöket gick rätt bra även om personalen var ngt apatiska i sin service. När vi var hemma igen bestämde vi oss för att vi skulle besöka vissa butiker i stan och då blev det bråttom för att hinna. Så vi syndade oss till CW för att ta Jubilee line och upptäckte då att den var nedstängd för arbete... Lite snopet fick vi skippa en promenad genom Hyde Park och kollade in de nya butikerna i CW istället innan vi promenerade hem i lugn takt. Det blev Thaikycklinggryta till middag (fortfarande GI) och ugnspannkaka med banan (tänker att även annan frukt och bär kan fungera) till efterrätt (ja, Gi det med!) som vi åt efter att vi kom hem från puben. Vi träffade nämligen James, Matt och Gloria på The Narrow och tog oss ett glas eller två (i vårt fall portvin). Dagen var underbart behaglig, med upp mot 20 grader och sol, så till och med på kvällen på vägen till puben var vi mkt lättklädda. Man blir bara lycklig.

Idag är det mer gymprovning (med James också) och senare ska vi på bio.