fredag, december 18, 2009

Årets julkort

Avblåst strejk?

Just nu ser det bra ut. Kabinpersonalens strejk blev avblåst då den funnits olovlig av domstolen (röstingen hade inte skett enligt reglerna eller ngt). Så just nu kommer jag att komma iväg till Sverige. DOCK verkar det som att det skall ske en ny röstning omgående, vet bara inte hur fort ett eventuellt ja skulle kunna verkställas... Bagagehanterarna har dessutom hotat med strejk på bl a Heathrow den 22. Och oväder hägrar. Vi får helt enkelt se hur det går, men det ser relativt ljust ut just nu.

Mer julfestligheter

Igår var dte dags för julumgänge med Hansard Society. Vi var först och åkte skridskor i Sommerset House. Där var verkligen jättefint: trevlig belysning (färger samt projektioner av snöflingor), bra musik (klassiskt) och fina skridskor (dock ej konståkningskrillor). Förutom att jag först hade för små skor, fick värsta krampen i vaderna och hade lite 'träningsvärk' från gårdagen gick det rätt bra och var schysst.

Efter skridskoåkningen hängde vi ett slag på en bar i Covent Garden innan det var dags för middag. Det var en fullt acceptabel (gratis!) middag med trevligt sällskap och jag åt mig enormt mätt. Var väldigt roligt att jag fick komma med. Åkte sedan hem i snöfall (fast inte mycket spår kvar av dte idag).

torsdag, december 17, 2009

Skridskor & så

Var på Constitution Units julfestligheter igår. Vi började med att åka skridskor i Hyde Park. Det var... intressant. Jag upptäckte att jag inte helt glömt bort hur man åker, även om mitt självförtroende och säkerhet på isen inte är vad den varit (10 år sedan sist). Efter hand insåg jag även att jag var tillräckligt säker för att inte behöva bekymra mig nämnvärt över min egna duktighet i frågan om att falla eller inte falla. Det som var faran var alla andra. Medan en majoritet är duktiga på en bana i Sverige, så var det bara en handfull som verkligen kunde åka här. En stor klump tog sig sakta fram längst med kanten och vurpade regelbundet. En annan grupp for hej vilt runt banan utan kontroll (speciellt småkillar) och min stora oro var att dess skulle åka in i mig alternativt använda mig som stöd (hände nästan ett par ggr). Till råga på allt var det enormt trångt, rätt dålig is och jag fick lov att åka på ishockeyrör för första gången någonsin (saknade mina taggar!). Inte helt njutningsfullt alltså, men det gav mersmak. Får nog bege mig till Kungsan osv med mina egna skridskor (och hjälm) under julvistelsen i Stockholm.

Jag avslutade mitt pass tidigt (man får en timme typ) och kunde lugnt få mina skor & väska. Hittade sedan ett stånd som sålde varm choklad med rom. Mums! Drack denna och snackade med en gammal kollega som inte åkte alls. Efter en sväng på Bierstube (v´mer varm choklad, dock med amaretto denna gång, och grädde!) åkte vi vidare till Picadilly Circus (är aldrig där annars) och satt på pub till stängningsdags. Trevligt. Underhållningsvärde nr ett hade dock det faktum att jag blev leggad för ett glas portvin! Vad mer kan en 30-åring önska sig? (Dvs mer än att kunna tas för att vara 17? :))

onsdag, december 16, 2009

Julstrejk

Vi köpte våra julbiljetter redan i september för att få ett bra pris och vara säkra på platser. Nu visar det sig att BAs kaninpersonal varslat om strejk lagom till vårt avresedatum. Fighten har ännu inte blivit inställd, men risken finns. Tyvärr är det inte mycket vi kan göra än då ombokning till tidigare flygning inte var praktiskt genomförbar och försäkringen inte är till någon nytta förrän flyget blivit de facto inställt eller försenat. Vill inte heller lägga en förmögenhet till att boka om till annat bolag. Vi får helt enkelt se hur det blir i jul. Alltid roligt med lösa planer...

Bättre, typ.

Har blivit bättre, jippi! Igår slapp jag må illa för första gången på typ fyra dagar. Ser fram emot att vara fullt återställd. Har en jäkla massa att fixa nu. Första prio är att planera & fixa inköp inför söndagens adventsbjudning. Sedan har jag en lång lista med annat att ta tag i, det mesta julrelalaterat. Fick värsta julkänslan igår och gick omkring och sjöng julvisor (hade dessutom en bra röstdag) och fick tillslut leta musik på spotify (har ingen bra julskiva). Undrar dock om inte spotify blivit mer reklamintensivt... Ifall jag ngnsin fixar en iphone eller liknande kanske jag skaffar premium. Hur som, semesterbloggande & bilder på flickr får vänta ett litet slag, men är på G. Ikväll ska jag på julfest med Constitution Unit. Imorgon med Hansard Society.

måndag, december 14, 2009

Himma

Gud, vad skönt att vara hemma. Kommer snart att berätta om resan men mår just nu inget vidare. lyckades typ näst sista dagen få mig en ordentlig släng av ngt som påverkar magen (Atahualpas hämd?) och fick tillbringa min ca 24h hemresa (dörrtilldörr, varav 11+ på ett atlantflyg) med att oftare än andra springa på toa & spy- Fick till råga på alls mens i samma veva. Wunderbar. Så idag, kom hem igår vid kl 21, skall ägnas åt att ta det lugnt & städa undan lite.