lördag, februari 14, 2009

Alla hjärtans dag?

Pytsan heller. Vägrar att fira denna ursäkt för kommersiallistiska utsvävningar och oporpotionerlig fokus på tvåsammhete. Detta är en lördag som alla andra, vilket visserligen innebär att jag tllbringar den med Linus, men jag tänker inte gör mig till.

Vaknade vid 10 och kände mig enormt svullen i halsen. Sådär imponerad. Är nu sugen på att påbörja arbetet på nästa plagg (en klänning) samt tänker att Rugbyn i eftermiddag skulle sitta fint.

A rocking good evening

Primrose Hill gänget hängde hos oss igår kväll och vi hade himla trevligt. Hämtmat från Tai Pan (amassor av olika rätter) samt Guitar Hero i goda vänner sällskap är en mycket bra kombination. Sedan skadar dte inte att toppa detta med nybakad morrotskaka. Tyvärr var våra glada vänner tvungna att gå vid midnatt (kanske ngt grannarna var tacksamma för...) för att hinna med sista tunnelbanan hem. Kan inte låta bli att bli lite överraskad över att sista tunnelbanan på en FREDAG går halv ett. Dee är väl lite snålt? (Ja, nattbussar finns, me hur glad är man i dem?) Ännu en påminnelse om skillnad mellan storstad och mindre - när ens beslut dikteras av lokaltrafiken.

fredag, februari 13, 2009

Solnedgång över Thamesen

Solnedgång över Thamesen
Rätt maffigt tycker jag. Fast omöjligt att fånga helt.

Dum idé

Att jämföra måtten man just mätt för att sy kläder med motsvarande mått från vintern 2002. Dvs 6 år sedan. Dvs skillnaden mellan att vara 23 1/2 och snart 30. Å andra sidan... Det är nog BRA att jag inte har samma mått idag.

Systuga!

Ny kjol
Fick ett tyg av Marie i somras som hon fått av en dam som köpt det i argentina många herrans år sedan. Det har legat i min sylåda och jag har inte kunnat bestämma vad jag skulle göra av det. Så bestämde jag mig för att försöka sy en kjol utifrån en manchesterkjol jag har (men inte kan använda av olika deprimerande anledningar). Jag lyckades efter en del meck överföra "mönstret" till papper, och sedan försökte jag anpassa det till mina nuvarande mått. Jag har meckat och pysslat i några dagar nu och idag blev den klar (så när som på en hyska i bakpå). Hehe. Inte det bästa hantverket någonsin, men rätt schysst ändå tycker jag.

torsdag, februari 12, 2009

Utflykter

Beslöt mig för att inte gå hemma idag utan komma ut lite. Åkte således till Institutet för att skriva ut lite material samt evemtuellt samtala med handledaren (det senare blev inte av). Promenerade till Oxfam för att lämna av lite saker vi ville bli av med. Tokhungrig vid 11 (trots att jag tvingade i mig havregrynsgröt imorse) köpte jag Tescotrekantsmacka och konstaterade att jag nog aklimatiserat mig rätt mkt ändå. Promenerade till Euston för att ta Hammesrmith & City till Shepard's Bush Market. Hade blivit tipsad om att dä fanns mkt och billiga tyger. Och det gjorde det. Köpte tyg till två klänningar, foder, dragkjedjor och lite knappar och tråd för drygt 12 pund. Det hade det kostat mig att köpa delar av tyget till en klänning inne i stan. (Ok, det hade nog varit större urval och fianre tyger, men ändå.) Enda besvärliga var att man säljer tyger i 120cms bredd här (iaf där jag var) och mina uträkningar var för 140cm... hoppas jag la till tillräckligt nu. Efter att ha komplettert min tidiga lunch med en varm lammsamosa (bästa lunchen egentligen, uppvärmd indisk plockmat från små mataffärer - billigt (86p) och gott!) hoppade jag på en buss mot Lambeth North. Det tog längre än jag tänkte (jag borde vetat bättre) men det var rätt skönt att i lungt mak ta sig till Imperial War Museum för lite historia. Såg In Memoriamutsällningen om första världskriget och blev rörd, arg och påvärkad av den. Gott betyg. De hade jättefina montrar med lite text, citat från t ex brev och lite prylar som illustrarade många människors öden under krigsåren från. Många olika perspektiv! Kände mig mätt (och krasslig) så begav mig hemåt efter det. Nu vill jag inte göra ngt, men tror jag nog msåte plocka undan den torkade tvätten.

Intervju!

Visserligen bara till en praktikplats men med möjligheter till framtida anställning OCH betald lunch samt transport. Det kan jag leva med. Tack till älsklingen som hittade tjänsten! Tack för att få annat än negativ respons, även på obetalt arbete.

onsdag, februari 11, 2009

Jack of all trades, Master of Laws

Examensbevis
Har visserligen vetat att allt varit avklarat ett slag, men idag fick jag (mina föräldrar) examensbeviset hemskickat. Nu är allt klart, på alla plan, alla formaliteter. Jur Kand K Wollter.

Sällskap

Igår och idag har jag haft sällskap hemma under dagen. Linus är inte helt kry nämligen. Medan jag väntade på besked angående nästa artikel jag ska skriva bestämde jag mig för att ge mig på lite sömnadsprojekt. Mer om det i ett senare inlägg. Annars var det rätt lungt under gårdagen. Men jag var och tränade! Step igen och det gick ännu lite bättre. Idag har jag fått iväg en ansökan och håller på att researcha den artikel jag ska skriva om en lag i Illinois om tysta stunder och böner i skolan som besöutats författningsvidrig.

måndag, februari 09, 2009

Faktiskt att göra

Kände mig överaskande busy nu idag. Jag har planerat de närmsta två veckornas mat (och beställt den). Jag har korresponderat och funderat kring födelsedagen. Och efter det att jag jar städat lite samt tvättat av mig så ska jag fixa med artikeln jag ska skriva. Har två ämnen att välja mellan och måste kolla källmaterial. Inga jobb att söka, iaf inte enligt de sajter jag regelbundet kollar. Får kanske fixa fler och nya källor.

Träning & Rugby

Fantastiskt hurtig som jag är kom jag iväg till gymet strax efter 12 på söndagen. Där körde jag ett rätt ordetligt pass där jag märkte en viss förbättring sedan sist. Rock 'n' Roll. Skyndade hem för att duscha och så innan Sarah & James skulle komma. De blev lite sena så jag var proper när de ringde på dörren. Vi inhandlade smaskiga mackor på delit (avokado, mozarella, parmaskinka & soltrkade tomater i toasted panini!) som vi avnjöt framför TV:n. Mästerskapet Six Nations har börjat (typ EM) och vi såg Wales slå Scottland. Detta är en idrott jag hade velat lära mig mer om. Den är grym på många sätt och vis. Tur att James är tålmodig som få (svarar på ALLA mina frågor) och kunnig därtill. Sedan slappade jag rätt mkt resten av dagen. Lite bok, BAFTA-utdelningen och filmen Enigma.

söndag, februari 08, 2009

Wapping Project

Efter en dag på stan (som inte var särskilt produktiv, eller rättare sagt konsumptionsstin) fixade vi iodning oss för kvällen. Vi hade bokat bord på en restaurang här i närheten som ligger i ett gamalt hydraliskt kraftverk. Det är mycket häftigt att sitta där bland gamla, stora, ngt oljiga maskiner och stearinlus mitt i en väldig, avskalad sal.Sedan skadade det inte att maten, iaf den jag valde, var mäkta god (om än inte billig). Till förrätt valde jag rostade minirödbeter med friterad getost och pecannötter, till huvudrätt viltstek (perk´fekt tillagad) med palsternaksmos, spenat och cranberrykompott samt gröna bönor i citron och rostade vitlökar och till efterrätt en pitsach- och polentakaka med mascarpone och blodapelsin. MUMS! Dessutom drack jag en grym drink (eller två) som heter Pomme och inehöll bla fläderblomssaft och gin, och kanske äppelsaft med? Vi hade sällskap av Sarah och James och förutom maten så tittade vi på en kosntutsällning på plats och besökte en installation på taket. Efter maten och en promenad hem avslutade vi kvällen med Guitar Hero och lite dricka. Inte dumt alls.