fredag, juni 12, 2009

Lynd!

Om några timmar ska jag till Gattwick för att fara till Lund. Imorgon blir det examenshögtid med lunch tilsammans med vänner, mamma och Faster Lisbeth. Resten av helgen ska ägnas åt att umgås med vänner (överaskningar väntar) och på måndag ska jag till frisören innan jag återvänder hem igen. Tjoho!

Dumma skrivare

Vår skrivare har fått fanttoch jag vet inet hur jag ska få ordning på den. Lämnar det till Linus i helgen helt enkelt. Men frustrerande är dte.

Parliament Nerd

På onsdag åt jag min lunch till BBC Parliament där det visades hur Gordon Brown presenterade sina nya planer på consitutional reform. Detta viste jag om då jag bekvämt följer parliamentet på twitter. Jättepraktiskt. Det var intresant, om än kanske inte enormt konkret. Spännande tider inom konstitutionell forskning och kunnande här.

Bättre

Mående bättre och med mycket att göra tog jag mig till jobbet på torsdagen. Vi väntade en halvtimme längre än vi brukar för att bege oss för att slippa den värsta strejkträngseln. Det har varit tunnelbanestrejk i två dagar, men bl a Northern Line har kört ågorlunda vanlig trafik så jag kunde ta mig till jobbet utan större bekymmer. Enda skillnaden var att jag fick stå hela vägen dit, och sedan tillbaks. Lyckades få en del gjort under dagen så det kändes bra, och jag gick först kl 18.30. Låt oss säga attd et blev sen middag.

tisdag, juni 09, 2009

Sjuk

Är förkyld. Och mår kasst. Idag som igår. Har fått stanna hemma. Traaaadigt. Men lyckades iaf låsa upp min Mii i Mario Kart. Tyvärr får tjejmiin bara köra rosa bildar och gör udnerliga ljud (fnittrar o så).

söndag, juni 07, 2009

Helgen har varit rätt lugn. Det behövdes. En liten tripp till B&Q blev det på lördagen och vi har arbetat med planeringen för sommaren, men annars inte mycket alls. För oj vad trötta vi varit. Och imorse vaknade jag av huvudvärk och bihålsförstoppning. JAg får nog stanna hemma imorgon.

Utan röst

Tillbringade delar av torsdagen med att våndas över vilket parti jag skulle rösta på. Medan jag lagade middag på kvällen fortsatte jag att läsa in mig, gick från ett alternativ till ett annat, och så tillbaka. Tillslut var dte bara att ta sig i kragen och gå ned till vallokalen med Linus. Linus kunde efter att ha lämnat in sitt röstkort lätt få rösta. Jag hade inget röstkort, men det skulle inte behövas. Jag hade ringt upp vår lokala valmyndighet i början av maj för att kolla att allt stod rätt till med min registrering, och fått beskedet att allt stod rätt till och att jag kanske inte skulle få ett röstkort, men det var ingen fara, utan det var bara att gå till lokalen (som de gav mig adressen till) och ange namn och adress. Det visade sig att det blivit fel ändå. Mitt namn var överstruket och kategoriserat som "G"? vilket enligt deras powerpointutskrift innebar "EU citizen not allowed to vote". Låt mig säga att jag var enormt arg och kände mig förudmjukad. Insåg inte att det skulle kännas så jäkla illa att INTE få rösta, men det gjorde det. Jag fick svälja gråten på vägen hem under svordommar. Nu ska jag bara skriva och klaga. Så här får det bara inte gå till. Så det har varit med avund och bitterhet jag följt alla bekantas röstande på FB idag. Jag vill också rösta!!! (I fredags kväll uptäckte jag att om jag hunnit till ambassaden (på förmiddagen) och hämtat ut poströstblanketter hade jag antagligen kunnat få rösta. Iaf om brevet kommit fram till imorgon...)