fredag, september 14, 2007

Ponnyvakt

Efter morgonföreläsningen (där vi gruppindelades och jag hamnade med den enda jag hoppades på inte - hennes röst är ett stort irritationsmoment, löjligt men sant) tog jag mig till Sofia. Då hon hade skola från 8-13 hade jag lovat att vakta Ponnin, så att han slapp vara ensam. Nu var iofs Alex hemma och jobbade, men jag gick ut på prommenad med den först ovilliga hunden. Det var trevligt och oj så mycket uppmärksamhet vi fick! (Eller han snarare.) Vi skapade en pasu i en lektion vid skolan, fick vuxna män och äldre kvinnor att stanna till cohg prata med oss. Vi var även i hundrastgården och det blev lite lek med två stora hundar: en mycket snäll och diciplinerad Rottwailer/Domberman/Labrador och en lite hetsig Golden Retreiver. Ponnin är stursk men liten. Det hela gick bra - fast jag måste nog tvätta mina vita tygskor... tack vare den hoppige GR och mitt dåliga omdömme.
Det blev lite hektiskt efter det att jag återvände från London. Fick snabbt cykla hem för attäta innan det var dags att ta sig tillbaks till skolan och sedan ckla ut till Sofia för ANTM-maraton. Kände mig mör men hade haft bra ytrevligt efter en eftermiddag och kväll i Sofias sällskap (bara trevligt) och mytcket Tyra et al (lite påfrestande med så stor dos). Så var den sässongen över. Hmmm.

Torsdagen var full av ärenden och lite stressig. Var tvungen att få besked om December då jag samma dag var tvungen att boka om min SAS-resa (som skulle gått idag). Var lite pessimisstisk då läraren jag mejlat inte svarat alls. Jag gick upp för att möta honom personligen och få besked och tänkte att jag skulle bemötas på ett motsträvigt sätt. Det är ofta som man anses böra vara slav och inte ha något annat live än universitetet. Så känns dte iaf. MEn jag förklarade och han var så tillmötesegående så. Hade just fått besked om någon resa och kunde ge mig lov att åka till London utan att missa något obligatoriskt av vikt: "skicka mig de datum som är aktuella så ser jag till att inet lägga ett obluigatoriskt moment då.". Tycka om! Fick också en del praktiskt fixat för stipendieansökningar och dator. Försäkringsbolaget har värderat datorn till 2500kr (köpte den för drygt 20.000kr för fem år sedan, men är ändå jäkla glad att jag kan få ngt alls) vilket innebär att jag kan få ut 1700kr. Nu måste jag bara få tag på kvittot...

Rikard var hembjuden till mig på kvällen och vi åt soppmiddag och pratade och hade det trevligt.

Har, tack vare James, även nöjet av att kunna följa House sässong 2 då jag fått låna DVD-boxen. Tack till honom.

tisdag, september 11, 2007

Solsken!

Bara så ni vet: jag sitter på balkongen i solen och pluggar.
I bara sommarklänningen.Min plats i solen.

Panik

Gick in på min internetbank i förmiddag bara för att kolla att allt stod rätt till. Och det var tur det. Jag hade nämligen gjort en miss. När jag spontant och hastigt skulle boka biljetter till London i fredags satte jag allt på mitt kreditkort för att slippa mecka med överföringar från sparkontot till konsumtionskontot (jag periodiserar vissa utlägg och betalar först med sparade medle för att varje månad betala tillbaks till mig själv). MEN vad jag inte riktigt tänkte på är att jag tidigare i veckan köpt en del resor på kortet OCH hade en obetald kreditskuld från augusti (som skulle betalas i slutet av september, med medel jag hade - mitt problem är inte att jag spendera pengar som inte finns utan annat). Jag var redan nästan upe i min kreditgräns när jag beställde de senaste biljetterna. Ajajaj. Snabbt ordnade jag för betalning av augustikrediten, skickade meddelande till seb för att förklara och försökte (och lyckades till slut) få tag på Sterling för att vara säker på att jag fortfarande hade en resa imorgon! Alldeles nyss fick jag besked: min kredit var övertrasserad men tack vare att jag ordnat betalning så skulle jag inte behöva betala någon avgift och resan fanns kvar där den skulle. Puh. Någon timmes panik där måste jag erkänna. Detta är en mkt bra påminnelse till att vara mer försiktig med kreditkortet (även om jag aldrig egentligen handlar på kredit - jag bara bider min tid) och att det ska bli rätt skönt att ge upp det till nyärsskiftet då det börjar kosta pengar.

Under tiden som jag väntade på besked och på att telefonköerna till Sterling skulle lugna ned sig så rensade jag avloppet till diskhon i köket. Imorse vill inte vattnet riktigt rinna ner. Det var skitäckligt i ordets dubbla bemärkelse - det luktade nämligen bajs av all beläggning och fastnade grejer. Tror inte det rensats tidgare... Men nu är det rent och ihopskruvat igen. Och nu är det dags att plugga. (Kanske var det en passande bestraffning för mitt slarv.)

Je suis, tu es, il est...

Tycker det är jätteroligt att läsa franska, även på distans (det är nästan bättre). Jag gillar att läsa i grammatikboken, att göra övningarna; blev helt uppspelt under diktamen jag gjorde igår. Jag tror att denna extrakurs kommer att vara perfekta kryddan i mitt studieliv. Som när jag löste spanska snart ca tre år sedan (OMG tiden går fort).

Och oj vad fint köket blivit. Nu behövs bara ett andra lager fog (gjort med maskeringstejp) så är det rock'n'roll.

Alors mes poupées - bissous et à plus tard.

måndag, september 10, 2007

Jetsettandets verklighet

I fredags påmindes jag om varför jag inte vill bo i ett studentområde längre - speciellt i novischtider. Hela natten var det fest med hög musik och högljudda människor. Ca 1.30 var där ett gäng som skrålade Glory, glory halleluhja och jag svor massor. Detta i kombination med egen rastlöshet gjorde att jag inte somnade förrän efter kl 2. vilket hade sina sidor när man ska upp kl 5.45... När jag försökte komma till ro gjorde jag följande: franska grammatikövningar och löste min dagbok från när jag flyttade till Luxembourg och framåt.

Jag kom ändå upp och var relativt pigg på morgonen och begav mig mot Sturup. Resan gick smidigt (speciellt för Ryanair) förutom att jag förundras över folks galna köande för att komma ombord flygplanet (jag satt till sista sekund och fick en alldeles utmärkt plats) och över folk kl 10 börjar supa bland andra på ett allmänt transportmedel (där bl a många småbarn finns). Blev sådär förtjust när det visade sig att DLR var nedstängd på många sträckor denna helg pga byggnation vilket innebar att jag fick gå från Poplar till Limehouse. Bra motion?

Det var jätteskönt att få komma hem. Att vara hemma. Och efter det att jag fått i mig lite mat var dte ännu bättre. Vi gjorde inget avancerat under dage. Handlade mat, fixa lite, åt ostfondu... Och så var jag rätt trött (inte så mkt sömn o så) så jag somnade i soffan.

Vi var väldans händiga nästa dag. Linus har slipat och sandpapprat köksbänken fint och vi fortsatte och fixade med den. Fogmassan som skulle i mellan skivorna blev lite fel så vi fick ägna massor av tid med att skrapa bort fogmassa. Men vi lyckades till slut och kunde olja in den. Den har blivit jättefin. På kvällen begav vi oss hem till James och vi samt Gloria beställd epizza o såg på film. Vi så The Prestige som jag inte alls kände till men som var mycket bra och mycket obehaglig. Usch. Måste se den igen för den var klurig. Rekommenderas.