lördag, april 18, 2009

Det är så härligt att gå i solen

Efter en mkt slö fm tog jag mig en prommenad in till St Katherine's Dock för att handla på Waitrose och sedan tillbaks. Det var helt underbart. Solen sken, gröna löv över allt, färsk blomsterprakt i träden. Dte var så lungt och skönt. Jag verkligen njöt. Även av tystnaden. Men samtidigt kände jag att dte hade varit ännu bättre i Linus sällskap. Och jag måste säga att jag är väldigt glad över att känna så.

fredag, april 17, 2009

Gräsänkablues

Är hemma och har ätit efter en heldag på kontoret. Är fortfarande ovan vid kontorsarbete emd andra (men idag hade jag iaf musik att lyssna på) och måste vänja mig vid lunch vid 13 (då möten vanligtvis tycks hållas vid 12). Har suttit och läst mest hela dagen och jag är ju frustrerande långsam. Men lyckades (nästan) ta mig igenom en bok. Håller nämligen på med literature review vilket innebär att jag sakl plöja igenom böcker och artiklar för att utvärdera nytta och hitta användbara partier och innehåll. Det var väldigt skönt att komma hem, men är ensam! Linus är i Prag över helgen på en slags High-School Reunion (de for dit i trean) och jag ska sova ensam i lägenheten för första gången! Jag klarar mig, men dte känns ovant. Eftersom jag fortfarande är okry och tunnelbanan ligger nere hela helgen blir det nog så att jag stannar hemma mest (har saker att göra). Nu blir det en lugn TV-kväll med lite ostkaka som sällskap.

torsdag, april 16, 2009

Första dagen

Oj, nu är jag matt. Och det skulle nog inte skada med dusch och lite sikning ikväll också. Min första dag har varit intensiv och spännande även om jag inte varit ett under av effektivitet. Märker dock att jag inte är van vid att umgås med folk hela dagarna då det tog lite musten ur mig. Får fixa spellista för att kunna isolera mig lite när jag läser och jobbar och se till att komma iväg själv ibland på lunchen bara för att få andas.

DAgen började lite tokigt. Först köpte jag travelcard (äntligen!) för resor till och från (de står för den kostnaden) jobbet! Det tog lite längre än jag tänkt så jag kände mig litelite stressad och skyndade mig upp till perrongen då jag såg att ett tåg strax skulle gå. Det var redan där så jag bara slängde mig på utan att kolla att det var rätt tåg. När vi just lämnat nästa station slg dte mig att det var ovanligt mkt urister ombord... och visst, tåget gick inte till bank utan tower gateway. Suck. Bara att åka tillbaks och byta. Men hade bra marginal så dte var ingen fara alls. Bara lite störigt.

Först fick vi (jag och en annan praktikant) introduktion av administratören ang div praktiska grejer. Har nu jobbmejl och tom ett arbetsbord! Sedan hade jag ett kort samtal med min handledare innan jag började kolla upp lite bakgrundsartiklar, för att sedan ha ett till möte med handledare och hennes forskningsassitent om projektet jag ska arbeta på. Vi tpg sedan en gemensam lunch (alla vi som arbetar på dteta projekt - två praktikanter till) i kafeterian till en dansskola (Famevibbar!). Hade en genomgång med assistenten sedan (fick en hög med ca 8 böcker som jag skall kolla på) innan jag kunde sätta mig och läsa på allvar. Hade lite svårt att koncenrera mig dock. Antar många nya intryck plus ovan vid ljud runt omkring när jag läser (därav spellista imorgon). Pratade ite under dagen med den ena andra praktikanten som satt mitt emot. Det visade sig att hon var från argentina men uppväxt på div andra ställen då henens pappa var ambassadör (hon föddes i England). Lite lustigt.

Stannade rätt länge (har eg arbetstid 9.30-17) och promenerade sedan till Linsu för att ha sällskap på vägen hem. Det var schysst. Speciellt då det inte regnade och stan är så väldigt vårfin.


Vy i Tavistock Square på vägen hem.

onsdag, april 15, 2009

Men kom igen då!

Har just ätit trevlig middag med vänner. Men gissa vad? Har skitont i halsen igen och ont i huvudet. Jag ska ju vara frisk nu. Har jobb imorgon! Fan. Fan. Fan.

Mat

Leon Sallad

Har nyss lagat lunch för idag och några dagar framöver - ser riktigt smaskigt och fräsht ut måste jag säga. Hoppas det smakar likadant. Annars skall eftermiidagen ägnas åt att laga lammstek à Tore Wretman. Mums.

Pirrigt

Imorgon börjar nya praktiken på UCL. Känner mig ngt nervös men ska också bli urkul. Nu ska jag bara förbereda mig idag genom att läsa in mig lite på deras forskning samt repetera lagstifningsprocessen lite (d v s läsa mitt egna exjobb, hehe).

tisdag, april 14, 2009

Jubbajubbajubba

Mår äntligen bättre, fast fortfarande lite kasst (vill så gärna på pilates i em, men vette fåglarna om det är en bra idé). Fick visserligen klart översättningarna igår (måste bara korrläsa och titta över nu), men ligge rändå efter i mitt arbete. Ska föröska arbeta flitigt idag så att jag imorgon kan ägna mig åt att förbereda inför praktikstarten på torsdag och laga påskalamm (det blev inte av under helgen liksom).

Vi knaprade i oss lite påskgodis igår förresten. Miniäggen var goda (fin choklad täkt av lite sockerngt av marmorerat utsende. Creme Egg var äckligt. I princip mjölkchokladskal fyllt med glasyr dvs florsocker och lite vätska.

söndag, april 12, 2009

Ynklig Påskhelg

Kan inte påstå att vi varit särskilt aktiva denna helg. Dels har jag varit och ä fortfarande sjuk (bättre visserligen, men inte bra nu), dels blev Linus också sjuk. Sedan hade vi inget särskilt planerat heller, och efter ett par rätt intesiva veckor är dte skönt att inte göra något särskilt heller. Vi har visserligen fått upp en ny rullgardin i sovrummet, och jag har jobbat på lite juridiska översättningarna (hjärnan hänger inte med som den borde) och vi har fixat med lite smått i hemmet. ANnars har vi tagit dte JÄVLIGT lungt och igår klarade vi av tre filmer: Easter Parade, Cool Runnings och Little Miss Sunshine. Får se hur många vi hinner med idag.