fredag, januari 15, 2010

mer praktik

Det här med jobbsökande har inte varit lätt, och att gå hemma med det hängande ver sig hela tiden och ingen extern stimulans passar mig inget vidare. Före jul fick jag lite hintar om att jag skulle vara välkommen tillbaka på Constitution Unit om jag ville. Fick så en fråga strax efter nyår om jag funderat på saken och var intresserad. Det hade jag, och det var jag, under vissa förutsättningar. Så idag, efter en god sushilunch med maken, hade jag möte med Meg & Meghan. Det var till stor del ett slags syokonsulentmöte, fast angående arbete, så vi diskuterade vad jag gjort och vad jag söker etc. Bra. Sedan kom det fram att de mer än gärna skulle vilja se mig tillbaka för att fortsätta med del av det arbete jag sysslade med i våras. Mitt arbete i våras var tydligen så pass uppskattat. :) Jag ska alltså jobba ca tre dagar i veckan, få hjälp och stöd i mitt arbetssökande, flexibilitet och allt under insikten att om jag får en tjänst så sticker jag bums. Känns bra.

onsdag, januari 13, 2010

Mer vW

Har idag varit på London Royal Hospital och registrerat mig. Som vW-patient alltså. Detta innebär bl a att jag ska få ett kort att bära med mig som förklarar mina problem och hänvisar till mina läkare. Fick även en medicin att pröva vid näsblod & mensblödningar. Allt ska följas upp så småningom, men ingen stress. Rät schysst att det blir så ordentligt gjort. Mindre schysst att de var så belastade att det tog ca 1h innan jag fick komma in till läkaren. Och till råga på allt var jag en halvtimme tidig då jag var osäker på hur fort det skulle gå att ta sig dit pga nyfallen & fallande snö.

tisdag, januari 12, 2010

Stieg Larsson

Har nu läst alla tre Stieg Larsson böckerna (fördelen med att vara arbetslös). JAg tyckte de var väligt spännande och det kändes inte som att jag läst dem förut. Stilistiskt var de lite annorlunda, och inte särskilt finslipade. Är nu rätt nyfiken på hur de fungerar i översättning och för folk som inte har insikt i det svenska samhället. Historierna kändes nämligen väldigt svenska och förankrade i den kulturen och samhället. Vad betyder Paolo Roberto för oinsatta? Har de lagt in förklaringar i översättningen? Undrar lite. Kan dock gott rekommendera, men misstänker att alla jag känner redan läst böckerna. :)

Rekapitulation

Internetuppkopplingen fortsätter att vara besvärlig. Vi försöker lösa saken, men det svåra är att komma på var problemet ligger. Utrustningen (routern), kontakten, nätet eller ngn inställning någonstans. Det ordnar sig väl så småningom. Tills dess är nätet inte nämnvärt tillförlitligt vilket begränsar t ex skypandet. Suck.

Helgen var angenäm och väldigt slö. Fast lite flitiga var vi allt. Linus (och jag) fixade med våra fönster. Annars var mi mkt hemma förutom en tur till CW för att springa ärenden & äta på ett nytt lunchställe: Tortilla; och utgång på pub för att fira James (då jag tydligen beställde min Malibu & cola i fel ordning).

I går vakade jag hus åt James som hade rörmåkare på besök för att fixa värme & varmvatten. Tyvärr började även halsen göra ont och jag känne rmig inte helt pigg & kry idag.