lördag, november 14, 2009

Storm

Vaknade av att det lät om regn likt det aldrig gjort förr och tänkte att dte var dags att kolla läget. Var inte riktigt beredd på den vind och det regn jag bevittnade utanför fönstret. Kollade så på the met office, bbc och fick mina misstankar bekräftade till viss del:
Severe gales spreading across southern parts of the UK. Risk of disruption in Greater London 60%.

There are currently widespread south to southwest gales along the coasts of south and west Wales and southwest England, with locally severe gales and gusts of 65 to 70 mph. This morning the severe gales are expected to become more widespread across the southern half of the UK.


Fast nu verkar regnet lätta...

fredag, november 13, 2009

Quidco

Är enormt trött. Ville inte alls gå upp.

Har förövrigt upptäckt (nja Linus upptäckte, jag började använda) en tjänst i landet som heter quidco. Man kan tjäna pengar medan man handlar på nätet genom att gå via dem. Tydligen ger företag vissa hänvisande saker betalt eller provision på slutförda köp. Om vi ska handla ngt på nätet, t ex en Peruresa, och det företag jag tänkt handla från finns på Quidco så går jag in på den sajten jag ska handla från via mitt konto på Quidco och hepp så får jag pengar. Det tar ett litet slag innan de utbetalas, Quidco håller pengarna ett slag då utbetalningar sker en gång i månaden och £5 av ens intjänade pengar går till Quidco (tjänar du mindre på ett år så tas bara det du tjänat, om inget så inget). Man kan inte vara säker på att det gungerar med 'trackningen' varje gång och man ska välja ett köp av andra själ, men det är ett enkelt sätt att få in lite extra. Vår reseförsäkring (en av de billigare men omfattande jag hittade) fick vi 16% tillbaks på (eller får snart). Mkt bra.

torsdag, november 12, 2009

Framgång

Jag fixade det! Nu har jag fått ett recept på malariamedel UTAN att behöva gå till en dyr reseklinik. Heja mig!

onsdag, november 11, 2009

Seven Eleven

Då jag igår blev tilfrågad hur länge vi varit gifta visste jag att det idag är fyra månader. Vi diskuterade saken och av ren slump parafraserade vi det amerikanska sättet att uttrycka vårt bröllopsdatum på: 7/11. En mindre rolig referens till 9/11, men effektiv då det är ett datum folk upplever som ett datum även utanför USA, och en roligare till kioskkedjan! Haha!

En dag på stan

Efter att ha ringt upp försäkringsbolag & föräldrarna under förmiddagen (en försäkring täcker tydligen inte flyg som inte börjar/slutar i UK!) och snabbt noterat diverse skor i mitt anteckningsblock for jag in till stan. Började med lunch med maken på Blossom. Åt en bentolåda med tofu, svamp, lök och god sås och till det misosoppa och edemame. Mumsigt, fast tofu är lite svårt att äta utan att mosa.

Sedan begav jag mig på utforkning av vilka skor som fanns att erbjuda i naturlivsbutikerna (alltså ordentliga skor som är bra om man ska gå en massa både i berg och jungel undre regnperioden). Prövade några och ska titta vidare på internet. Inte helt lätt val. Vad betyder märket? Ska de vara vattentäta? Höga eller låga? Hur mycket ska man lägga?

När jag inte längre pallade gå till dessa specialistbutiker och bli, ibland, skeptiskt mottagen placerade jag mig på en starbucks i mer än en timme (först en kaffe, sedan en kaka) gjorde anteckningar och läste. Kunde ju inte gå hem direkt då jag hade planer på kvällen. Rätt mysigt att sitta på fik på efetrmiddagen själv när det är mörkt ute.

Tillslut var det (typ) dags att bege sig ned mot Westminster. Jag skulle nämligen på ett Democracy Forum arrangerat av Hansard Society i parlamentet. Skulle egentligen vara i Portcullis House men jag fick reda på att dte flyttats till Palace of Westminster när jag väl tagit mig igenom säkerhetskontrollen. Det vara bara att byta byggnad & gå igenom kontrollen igen. Alltid roligare att vara i huvudbyggnaden. Fick bra plats i båda rummen (vimbytte till ett större när dte visade sig att dte var för många besökare) och kände mig 'inne' när jag kunde hälsa på så många bl.a. en från Constitution Unit, massor från Hansard Society och killen vars jobb jag skulle ha fått. Forumet var väldigt intressant med många bra huvudtalare med olika perspektiv. Deras svar på frågor som ställdes var också bra. Kvällens stora överraskning var att den ene MPn gjorde många socialistiska refernser, men oftast med perspektivet att Soviet och den kommunistiska staten inte var ett ideal (staten är jättebra på att göra vänsterskor, men då måste man också veta att någon gör högerskor, vi behöver vår egna peristrojka osv) men så avslutade han med att uppmuntra att folk var del av den politiska processen, att man omfamnade kreativitet och nya ideer om politik med frasen "låt tusen blommor blomma". Var inte beredd på att höra en ledamot citera Mao...

EFter forumet fick jag följa med HS-gänget till puben då Matt fyllde år och skulle firas. Väldigt trevligt. Glad att jag gick, förkylningen till trots.

måndag, november 09, 2009

Ständigt dessa förberedelser

Som den hemmafru/arbetssökande jag är kan jag ägna mycket tid åt att föröska fixa med alla förberedelser inför resan. På att-göra-listan idag var: att kolla upp malariamedelbehov (vi har fått olika besked) samt priser och mottagningar för att få ut recept; att detaljundersöka reseförsäkrigar för att kunna beställa en snarast; avsluta mitt gymmedlemskap; fixa csnsaker; kolla lite kläder (hemma). Bara kläderna kvar i princip. Heja mig. Och detta förkylning & armvärk till trots.

söndag, november 08, 2009

Förberedleser

Mycket av vår tid just nu går åt reseförberedelser. Det blev ju lite snabbt beslutat att vi skulle åka redan nu. Oerhört spännande. Idag prommenerade vi till ett slags proffsÖB, Silverman's där vi tittade på väskor och regnkläder bl a. Vi fick en liten väska inköpt som ska bli kameraväska och får återkomma angående det andra. Efter en pasu i Canary Wharf (lunch!) åkte vi till Decathlon, den enorma och prisvärda sportsbutiken, där vi kollade på diverse nögvändigheter för att rekka, samt inhandlade ett par byxor, en fleece samt en mindre ryggsäck. Sakta men säkert.

Sedan vi kommit hem har jag pysslat med en ansökan till ett jobb jag är klart överkvaliffficerad för, men som jag mycket gärna velat ha. Den är klar, men jag ska läsa igenom innan jag skickar iväg det. Under tiden har maken pysslat emd kameraväskan samt lagat pizza som vi snart ska äta. Mums!

Imrgon har jag en hel del att göra. Bland annat behöver jag fixa reseförsäkrng (Buuu) och ta reda på vad för maariatabletter vi behöver och hur vi billigast kan få tag på dem.

Sömnlös

Vi fixade våra vaccin ingör Peruresan (woho!) igår. Sedan skulle vi fira Chris i Islington, men vi klarade bara att hålla oss till kl 22 innan vi fick gå hem. Vi var så enormt trötta. och kanske inte konstigt det efter tre sprutor, bl a ett levande virus (gula febern). Är fortfarande trött men kan inte somna om efter att ha vaknat till. Skulle behöve sova på ena sidan, men den armen värker allt för mycket. Ska nog göra ett försök till dock.