onsdag, november 11, 2009

En dag på stan

Efter att ha ringt upp försäkringsbolag & föräldrarna under förmiddagen (en försäkring täcker tydligen inte flyg som inte börjar/slutar i UK!) och snabbt noterat diverse skor i mitt anteckningsblock for jag in till stan. Började med lunch med maken på Blossom. Åt en bentolåda med tofu, svamp, lök och god sås och till det misosoppa och edemame. Mumsigt, fast tofu är lite svårt att äta utan att mosa.

Sedan begav jag mig på utforkning av vilka skor som fanns att erbjuda i naturlivsbutikerna (alltså ordentliga skor som är bra om man ska gå en massa både i berg och jungel undre regnperioden). Prövade några och ska titta vidare på internet. Inte helt lätt val. Vad betyder märket? Ska de vara vattentäta? Höga eller låga? Hur mycket ska man lägga?

När jag inte längre pallade gå till dessa specialistbutiker och bli, ibland, skeptiskt mottagen placerade jag mig på en starbucks i mer än en timme (först en kaffe, sedan en kaka) gjorde anteckningar och läste. Kunde ju inte gå hem direkt då jag hade planer på kvällen. Rätt mysigt att sitta på fik på efetrmiddagen själv när det är mörkt ute.

Tillslut var det (typ) dags att bege sig ned mot Westminster. Jag skulle nämligen på ett Democracy Forum arrangerat av Hansard Society i parlamentet. Skulle egentligen vara i Portcullis House men jag fick reda på att dte flyttats till Palace of Westminster när jag väl tagit mig igenom säkerhetskontrollen. Det vara bara att byta byggnad & gå igenom kontrollen igen. Alltid roligare att vara i huvudbyggnaden. Fick bra plats i båda rummen (vimbytte till ett större när dte visade sig att dte var för många besökare) och kände mig 'inne' när jag kunde hälsa på så många bl.a. en från Constitution Unit, massor från Hansard Society och killen vars jobb jag skulle ha fått. Forumet var väldigt intressant med många bra huvudtalare med olika perspektiv. Deras svar på frågor som ställdes var också bra. Kvällens stora överraskning var att den ene MPn gjorde många socialistiska refernser, men oftast med perspektivet att Soviet och den kommunistiska staten inte var ett ideal (staten är jättebra på att göra vänsterskor, men då måste man också veta att någon gör högerskor, vi behöver vår egna peristrojka osv) men så avslutade han med att uppmuntra att folk var del av den politiska processen, att man omfamnade kreativitet och nya ideer om politik med frasen "låt tusen blommor blomma". Var inte beredd på att höra en ledamot citera Mao...

EFter forumet fick jag följa med HS-gänget till puben då Matt fyllde år och skulle firas. Väldigt trevligt. Glad att jag gick, förkylningen till trots.

2 kommentarer:

Linda sa...

Har visserligen aldrig varit ute i naturen i varma och regnskogiga länder, men min erfarenhet av kängor och vandring i skog och mark säger: vattentäta! (men kanske inte gummi utan gärna lite så att det andas) och gärna höga (i alla fall över vristen) för då får man stöd när man går i ojämn terräng. Prismässigt har jag ingen aning om vad det kan kosta hos er, men mina superkängor från graninge kostade 1800 kr och det var det värt!
Men viktigaste och bästa tipset är att köpa yllesockor att ha i kängorna!! Inte bomull!! Bäst är ett par tunna yllesockor och så ett par raggisar utanpå. Då får man inte så lätt skoskav, man blir inte svettig och fuktig och man håller sig fräsch. Låter konstigt kanske med raggisar i värme, men ojojoj vad bra det är!

Spännande med Peru!! Vi måste höras snart och prata!!


Kram!!

Kristina sa...

Tack för tipsen! Mycket att tänka på och min prioritet är nog vattentätt just nu (bara tanken på regnvåta skor får mig att rysa). Vi tittar även på strumport, iaf för dagaranavi kommer vara ute och gå mkt. Är rätt så sigen på ett par 'approach skor' lightweight hiking/walking shoes som jag kan få tag på för runt 60 pund, men är osäker på om de är värda priset. Medan ankelstöd är bra är jag inte säker på att det kommer vara det mest användbara i längden. Vi går en hel del, men är inte vandrare... http://www.thenorthface.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=10919&storeId=207&catalogId=10201&langId=-1&from=subCat&parent_category_rn=11723&variationId=8W0#. Har även hittat en lite rejälare känga som jag kan få för 45 http://www.hi-tec.com/uk/40843-product-knysna_mid_wp-all.html... (Även en sko på rea (knappt 45 totalt) http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/womens-purgatory.html?parent_category_rn=&cm_vc=Search).

Jakten fortsätter.