fredag, oktober 30, 2009

Kommunikationsproblem

Är lite irriterad. Ringde imorse upp GP:n för att se om de fått några återbud på vaccinatiomskliniken och får då besked att de inte har ngn vaccinatiomsklinik för närvarande. Till saken hör att vår GP består av två mottagningar i närheten av varandra och jag nu ringde en annan en den jag ringt/besökt tidigare då de öppnar först. Trodde det kunde vara ngt fel så inväntade för att ringa den ursprungliga (kom dock inte fram dit utan till den andra). Jag frågade igen och fick samma svar. JAg förklarade då att jag kontaktat den andra mottagningen och de givit mig besked om att jag skulle höra av mig nu på fredag, annars på måndagar. Hon som svarade sa att de måste fått dte om bakfoten för att vaccinationerna är nedlagda för närvarande pga influensan. Eftersom jag inväntat idag enligt intrsuktioner var jag lite irriterad och förklarade att ngn kanske borde berätta det för den andra mottagingen?

Det är bra med två mottagningar då det innebär större möjlighet att få tid och större spann på öppettider, men de fördelara blir ju ngt oviktiga när de inte kan kommunicera med varandra. Suck. Ska nu kolla om man kan fixa via Linus jobb, annars är dte bara att boka tid på en privat reseklinik vilket kostar pengar. Suck.

torsdag, oktober 29, 2009

Avslutade prov

Har nu avslutat de prov för Civil Service Faststream som ska göras online och inväntar nu spänt resultatet för att veta om jag går vidare i processen. Tror att det språkliga testet gick ok. Har nog hjälp att öva en del. Men svårt att veta säkert. Det numeriska känner jag mig bra mycket säkrare på (det är bl a enklare att veta om man svarat rätt eller kanske fel), kände endast lite osäkerhet angående uträkningen av valutaväxling med procentuella avgifter. Sist fick jag svara på en personlighetsenkät där man skulle bedömma hur väl olika påståenden passade in på en och sedan välja vilket av fyra (det fanns 28 grupper om fyra påståenden) som passade bäst och sämst. Inte helt lätt att bedömma, emn försökte svara ärligt och intuitivt. Är dock rädd att bilden av mig själv jag målade upp var av en mesig person som bara servar andra och är osäker på sig själv... Hmph. Jaja. Inte mycket mer jag kan göra. Jag gjorde mitt bästa.

Presenter

När jag kom hem kunde jag hämta ut två paket. Ett med nagellack (en prenumerationspresent) och en med två Le Creuset ungsformar. Le CReuset visade sig vara ett återkommande tema bland våra bröllopspresenter. Förutom den tekanna/mjölkanna/sockerskål och två koppar vi fick av Maria & Anders med familjer fick vi coola grytlappar av Lisa och Dave samt presentcheckar på John Lewis av Lundagänget. Det har tagit ett slag att utnyttja checkarna men vi gör vårt bästa. :) Nu har vi iaf fyra muggar till av samma färg & typ som vi fått och sedan igår två jättefina ugnsformar i blått. Vi har pengar kvar från presntcheckarna och jag lutar åt en oval ugnsform i orange också. Annars tror jag det kan bli en brödrost (snygg & bra) för resetn av pengarna. Visserligen inte Le Creuset, men vi behöver en (vår skränar på sista versen) och det är väl passande!? Vi får se. Nöjda är vi iaf.

Seminarium

Lämnade hemmet igår efter en förmiddag av ansökningarbete. Först åt jag lunch med maken på Blossom (musig koreansk mat) sedan tog jag bussen till John Lewis vid Oxfor Circus för att byta lite felköp och sist fikade jag på Nero medan jag väntade på att det var dags för dagens höjdpunkt.

Kvällen bjöd nämligen på ett smeinarium om 'Making Better Law' som jag hjälp till att förbereda. Jag har nämligen, under min tid på Hansrad Socity, forskat och skrivit till det briefing paper som medföljde seminariet. Mitt namna stod t.o.m på PM:en och han som höll i presentationen och debatten nämde mig vid namn under introduktion (wehej!). Det var roligt att träffa min agamla kollegor igen och känna att de var lika glada att se mig (jag är en sucker för att vara omtyckt!). Lyckades dessutom byta några ord med ordföranden för the Nuffield Foundation (en av huvudfinasierärna för politisk forskning), en ledamot av överhuset, högste man på Parliamentary Counsel (den myndighet som skriver lagar i juridiskt språk) som härligt nog heter Mr. Laws samt Robert Rogers som är en av de högsta clerkerna på Hous eof Commons (har bl a varit Clerk of Legislation) och tillika författare av boken "How Parliament Works" som jag för tillfället läser med stor uppskattning. Jag lyckades t o m ta mod till mig och vara dne konstitutionella nerd jag är och be om författarens autograf i mitt ex av oken (som jag hade med) och han gjorde det med glädje! Mycket nöjd.

Själva seminariet var också bra; vissa delar bättre än andra. Mr Rogers var ett nöje att lyssna på, kunnig och med en väldigt god talarförmåga. Delar av den efterföljande diskussionen var också lärorik.

Var kvar i en timme efteråt och drack ett par glas med de andra gästerna (det var då jag bad om autografen). Roligt, men skönt att komma hem och äta också. Är fortfarande trött och hostig.

onsdag, oktober 28, 2009

Ansökningsformulär

En hel del av de jobb jag söker (och den datormappen, med alla mina ansökningar, börjar bli STOR) kräver att man ska fylla i ett formulär med de detaljer som vanligtvis finns i ett CV. Det är på sätt och vis bra då de får någorlunda enhetliga och jämförliga dokument, samt att man ofta kan klämma in mer information (iaf av vissa typer). Men det är oerhört tidsödande. Att sitta och fylla i jobb, adresser och en massor av detaljer om och om igen (det tar tid trots klipp&klistra eftersom alla formulär är olika) är jättetradigt och tar en massa tid man hellre ägnat åt att skriva om varför man passar för rollen (det ska ju också göras, i formuläret). Önskar jag bar kunde skicka in ett CV istället. Jag har ju det klart och kan lätt justera de småsaker som behövs!

Annars har jag även tillbringat delar av förmiddagen med att förbereda min NI-intervju i nästa vecka. Linus måste skkriva ett brev (dvs skriva på ett jag skriver) som bekräftar att jag bor i vår lägenhet...

tisdag, oktober 27, 2009

Jobbsökeri & prov

Mår fortfarande dåligt och börjar bli riktigt trött på det. När influensan tar slut ska man må bra, inte ha ont i huvudet, vara snorig, hosta och må illa. Mutter, mutter.

Har ändå lyckats vara rätt flitig. Då jag kände att jag behövde mer övning på Verbal Reasoning Tests innan jag gör provet för Civil Service Fast Stream tillbringade jag stora delar av förmiddagen med detta. Är fortfarande skeptisk mot vissa konstructioner men tror jag eventellt börjat ana hur jag ska svara för att svara rätt... Det återstår att se. Tror jag ska göra själva provet på torsdag.

Jag har även lyckats skicka iväg mitt CV till en vickagentur (ngt slags arebet ska jag väl lyckas få...), letat jobb att söka (har nu en diger lista) och skrivit en ansökan med CV. Skickar iväg den imorgon när jag läst igenom den igen. Icke jobbrelaterat tog jag en promenad i den jättefina höstvädret (milt, klarblå himmel, sol och färgsprakande träd) till vår GP för att diskutera vaccinationer. Tror jag rätt nöjdt kan lägga av för idag.

måndag, oktober 26, 2009

Svårigheter

Har gjort två omgångar tetser på min civil service fast stream inloggning. Första handlade om att ge en en bild av hur man låg till, andra var övning. Siffertesterna klarar jag utan större problem. Däremot har jag svårigheter med de verbala, och jag är inte helt säker varför. Tror jag dels blir stressad av att ha så kort tid på mig att läsa den text jag ska svara om och sedan är jag osäker hur långt man ska gå i sin analys av en text... Måste öva mer, men skulle vilja göra övningar där man ser hur man tänkt rätt eller fel, inte bara ett slutresultat. Suck. Ska nog laga mat nu. Eller i vart fall förbereda.

Vaccin

Vi har beslutat oss för att göra en äventyrsresa till Peru (ev med snabbis i Bolivia) efter nyår. Senaste sorsemestern var väldigt lugn och avslappnade, denna gång tänkte vi satsa på att göra och röra på oss lite mer. Så nu planeras här för fullt. Del av planeringen är de olika vaccin vi behöver. Inte något jag längtar efter, men jag gillar att ha klart. Ser ut som om vi behöver typhoid samt gula febern. Är lite meckigt i att få klart var man kan få vad och om det kostar, men jag tror det ska ordna sig. Försöker fixa tid hos vår GP.

Lugn helg

Det var interitktigt läge för en våldsam helg efter flunsaveckan så vi tog dte jäkligt lungt. Mår tyvärr fortfarande inte helt bra så jag var inte så latjolajbans. På lördagen hade vi ärenden inne i stan och trotsade allt vad frönuft heter och tog oss ned för Oxford Street (ish). Vi lyckades få rät mkt gjort av det vi tänkt så det var bra. Mitt hälsotillstånd var dock inte särskilt hjälpsamt och jag var glad att vi kunde ta oss hem rätt fort. Linus lagade god pizza och vi såg på TV. Söndagen var om möjligt ännu lugnare med smoothiefrukost, höstpromenad, reseplanering och indisk gryta framför TV:n. Skulle bli innerligt tacksam om hostan, halsonten och den allmänna känslan av ohälsosamhet kunde lämna mig nu.